dawidowicz Napisano 31 Sierpień 2013 Napisano 31 Sierpień 2013 Czołem, Chyba czas najwyższy założyć teczkę i na maxie :). Nazywam się Adam Dawidowicz, stuknę trzeci krzyżyk w tym roku. I jak wielu, bardzo bym chciał malować pod biznes rozrywki elektronicznej. Mam nadzieję, że wystarczy mi werwy żeby się wgryźć w tę branżę. Wybiórczo na początek, potem już będą regularne updaty. [ATTACH=CONFIG]91526[/ATTACH]
pici Napisano 1 Wrzesień 2013 Napisano 1 Wrzesień 2013 (edytowane) Cześć, bardzo podobają mi się portrety i projekt tej grubej postaci! Natomiast chyba przyda Ci się uniwersalna podpowiedź, aby nie mieszać kolorów z czarnym, a z innym kolorem kontrastującym (z resztą też muszę nad tym jeszcze popracować, łatwe nie jest). Są wyjątki od tego, ale jednak sprawdza się najczęściej. Też chyba powinieneś używać więcej pędzli ze zdecydowanym kryciem, wtedy plamy są lepiej określone. Teraz jest za dużo rozmytych miejsc i krawędzi. Chyba tyle co wiem :) Malphite (tak?) też bardzo fajny gdyby nie czernie, wpisuje się kompozycyjnie w splash arty :) jednak lewa część zbyt niedopowiedziana. I w sumie nie wiem co trzyma, mimo, że znam go trochę :D Chyba, że jakoś strasznie się mylę pozdrawiam Edytowane 1 Wrzesień 2013 przez pici
SammaeL Napisano 1 Wrzesień 2013 Napisano 1 Wrzesień 2013 Witamy na forum :) Super rzeczy , najbardziej podoba mi się koncept tego bladera z czachą :D reszta też w pytę. Zastanawia mnie ile osób na tym forum zrobi jeszcze fan art do The Last of Us normalnie co 2-3 osoba jaka się pojawi to dodaje fan arta do tej gry :D taka ona dobra ? :P
dawidowicz Napisano 1 Wrzesień 2013 Autor Napisano 1 Wrzesień 2013 Cześć, bardzo podobają mi się portrety i projekt tej grubej postaci! Natomiast chyba przyda Ci się uniwersalna podpowiedź, aby nie mieszać kolorów z czarnym, a z innym kolorem kontrastującym (z resztą też muszę nad tym jeszcze popracować, łatwe nie jest). Są wyjątki od tego, ale jednak sprawdza się najczęściej. Też chyba powinieneś używać więcej pędzli ze zdecydowanym kryciem, wtedy plamy są lepiej określone. Teraz jest za dużo rozmytych miejsc i krawędzi. Chyba tyle co wiem :) Malphite (tak?) też bardzo fajny gdyby nie czernie, wpisuje się kompozycyjnie w splash arty :) jednak lewa część zbyt niedopowiedziana. I w sumie nie wiem co trzyma, mimo, że znam go trochę :D Chyba, że jakoś strasznie się mylę pozdrawiam No cóż... Ohmwrecker nie jest pierwszym wyborem dla Malphita (a przynajmniej nie był kiedy jeszcze mi się chciało w LoLa grać) chociaż ma swoje zastosowania :). A za rady serdecznie dziękuję - niby o tym wszystkim wiem, ale przychodzi co do czego to się ciągle zapominam. Chyba przykleję sobie kartkę gdzieś na widoku. Albo zrobię studium pokaźnej liczbie klasyki malarstwa, może wtedy wbiję to do łba skutecznie. @SammaeL - dzięki za powitanie, chociaż nie jestem taki znowu nowy. :) Jestem cichym obserwatorem już od jakiegoś czasu, tyle że postanowiłem wreszcie wyjść z tej swojej szafy.
pici Napisano 2 Wrzesień 2013 Napisano 2 Wrzesień 2013 Rzeczywiście, w takim razie zwracam honor :) Trzymam kciuki za dalszą pracę.
emmilius Napisano 2 Wrzesień 2013 Napisano 2 Wrzesień 2013 Siema - witamy na forum. Też zaczynałem na poważnie jak 30 dobiegało ale z tego co widzę masz lepsze zaplecze na start niż ja. Nic tylko malować. Przeglądaj wątki (szczególnie te grubsze) bo tam znajdziesz prawdziwą skarbnicę dobrych linków i porad. Z refkami widzę pracujesz, i martwa się znalazła. A jak tam perspektywa, konstrukcja itp? Pzdr
dawidowicz Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 @emmilius - Postaram się trochę architektury niedługo pokazać. Dzięki za dobre słowo :) A tymczasem - wczorajsza sesja z modelką
ICE Napisano 8 Wrzesień 2013 Napisano 8 Wrzesień 2013 (edytowane) Hej, masz juz calkiem niezle umiejetnosci, i zapowiadasz sie bardzo obiecujaco. Mam natomiast uwage do skzicow tradycyjnych, troche za malo czasu poswieciles na zauwazenie faktu, ze cien nie jest odgrodzony idealnie ostra linia w 99% przypadkow. Jesli chesz uzywac tego cienia krawedziowego to powinien on wygladac raczej tak, jak przedstawilem na tym malym przykladzie: Powodzenia Pharaoh of the Fish! Edytowane 8 Wrzesień 2013 przez ICE
dawidowicz Napisano 10 Wrzesień 2013 Autor Napisano 10 Wrzesień 2013 @ICE - nie tyle nie zauważyłem, co raczej nie panuję jeszcze nad ołówkiem :P. Brak ćwiczeń mi się odbija czkawką w czysto technicznych aspektach - ołówek częściej trzymam jak długopis i zasuwam końcówką, zamiast bokiem grafitu. I to mimo, ze mam bezdrzewne. Jutro chyba sobie zrobię dzień tylko na to. A tu przykład na to jak wiele zmienia myślenie (lub wyrobienie prawidłowych nawyków) podczas malowania. Ten burdelowaty to wczorajszy, a drugi dzisiejszy. Wczorajszy był robiony przyzwyczajonym stylem machania byle gdzie i jak, dzisiejszy świadomym ograniczaniem się w ilości pociągnięć i pilnowaniem siły nacisku. Co śmieszniejsze, oba podejścia zajęły z grubsza tyle samo czasu.
grass Napisano 11 Wrzesień 2013 Napisano 11 Wrzesień 2013 ciekawy tutek o brushworku http://ctrlpaint.myshopify.com/collections/frontpage/products/dynamic-brushwork
dawidowicz Napisano 24 Listopad 2013 Autor Napisano 24 Listopad 2013 Czołem, jestem wprawdzie cichy ale wciąż żywy. Wszystkiego z tego okresu cichości pokazać nie mogę, pewien projekt sci-fi musi pozostać tajny bo NDA i takie tam, ale nie zapomnę wrzucić jak mi pozwolą :). A tymczasem coś na osłodę. @grass: Bardzo dziękuję za tego linka, kupiłem, obejrzałem i wyniosłem sporo.
dawidowicz Napisano 1 Grudzień 2013 Autor Napisano 1 Grudzień 2013 Tutek na realizm potrzebny :P. Coś mi umyka, z jakiegoś powodu wychodzi mi dość cartoonowo i to raczej nie jest kwestia wrzucenia (czy braku) fototekstury.
Igi Napisano 1 Grudzień 2013 Napisano 1 Grudzień 2013 strasznie dużo czerni walisz tam gdzie jest ciemno. postaraj się zamiast tego wydobyć jakieś światło ciemniejsze, o innym odcieniu
dawidowicz Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Napisano 10 Styczeń 2014 (edytowane) @Igi Prawda, dzięki. Mam jakieś zboczenie z tą czernią. Dobra, wygrzebany wreszcie ze zdjęć tony to czas na coś nowego. Mój pierwszy photo bashing, jednym okiem malowany (bo drugie zerkało na video Bena Mauro). Krytyka bardzo mile widziana :) Edytowane 21 Styczeń 2014 przez dawidowicz
dawidowicz Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Napisano 21 Styczeń 2014 WIP nad którym teraz siedzę. Jakieś sugestie? Draw or Die styczniowy, skończony
dawidowicz Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 Mała bitwa z cmentarzyskiem smoków w tle.
QbisieQ Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Żołnierz z karabinem wygląda jakby był karłem. za krótkie nogi i tułów. Zresztą nogi to ma chyba jakieś pokrzywione. Cieniowanie też dziwne. Ogólnie wg. mnie dosyć słaba praca. Następne 3 dużo bardziej mi się podobają. Cmentarzysko smoków najbardziej przypadło mi do gustu. Praca ma potencjał :)
dawidowicz Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 @QbisieQ: eh wiem, za te nogi dostaję baty :P Dobra, nowa rzecz. Skończyłem bramę.
dawidowicz Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Miało być na speedpainting, ale ostatecznie zeszło mi na przyziemne strachy niemetafizyczne. starszy spit -
dawidowicz Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 (edytowane) Czuję, że coś mi umyka w temacie realizmu. Edge control, czy oświetlenie, czy coś. Oczywiście, przycisnę sam studiowanie ale gdyby ktoś miał jakieś uwagi to ja chętnie i z podziękowaniem przyjmę :) Edytowane 9 Luty 2014 przez dawidowicz
dawidowicz Napisano 10 Luty 2014 Autor Napisano 10 Luty 2014 Seria szybkich studiów z Frazetty na dzisiaj. Refki były odwrócone do góry nogami, żeby skupić się na samych plamach a nie na ich temacie. Myślałem że ciurkiem polecę co najmniej drugie tyle, ale życie mi zweryfikowało plany :P
DraxMustHurt Napisano 10 Luty 2014 Napisano 10 Luty 2014 To tylko moja subiektywna obserwacja oczami laika, ale co według mnie trochę zabiera realizmu z pustynnej pracy to za szeroka skala/za duże nasycenie kolorów. Ten mocny granatowy w prawym górnym rogu wydaje się trochę za bardzo cartoonowy. Poza tym to cholernie podoba mi tekstura/kolorki pustyni wokół wraku i sugestia jego detali.
dawidowicz Napisano 25 Luty 2014 Autor Napisano 25 Luty 2014 Parę nowych live, z tradycyjnego alterPOSE oraz z cosplayerką Agnieszką na Potędze. Jedno studium z Agnieszką, jak widać, zamierzam przekształcić w coś większego. Co do altera - pierwszy występ z markerem. Chciałem odejść od dłubaniny kreską i postawić na większą dynamikę pozy. Wojtek zwrócił mi już uwagę na nudny bo jednorodny kontur, i mocniejsze akcentowanie terminatora. 30 sec 3 i 10 min
Gość porrr13 Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Fajnie zrobione pozy. Jedna rzecz, w poście numer 21. W tej pracy z karabinem, uważam, że ten karabin jest zupełnie niepotrzebny tam.
dawidowicz Napisano 25 Luty 2014 Autor Napisano 25 Luty 2014 Dzięki. Co do karabinu - nie tylko niepotrzebny to jeszcze walnąłem się w perspektywie. Szkoda, że takie refleksje mnie nachodzą już po fakcie :)
dawidowicz Napisano 22 Marzec 2016 Autor Napisano 22 Marzec 2016 Dawno mnie tu nie było. Czas chyba to zmienić :) Na początek rzut ogólny paru rzeczy, potem będę bardziej systematyczny ze studiami codziennymi.
Rozpu Napisano 12 Kwiecień 2016 Napisano 12 Kwiecień 2016 Eksztra, podoba mi sie, jak w niektorych pracach z kolorem kładziesz mało nasycone plamy na nasycony kolor, dzieki czemu barwy są żywsze, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi