Napisano 24 Wrzesień 201311 l Witam! Kolarzówka to klasyk - Koga Miyata, model Gent's Racer. Soft: Blender Pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 201311 l bardzo ładna :) zrobiłbym tylko wiecej zblizen na osobnych renderach a tych dwuch ostatnich ujęć juz bym nie dawal.
Napisano 25 Wrzesień 201311 l Normalnie potraktowałbym to jak błąd, ale w ostatniej ilustracji podoba mi się to że liście są rozsypane takim gęstym scatterem. Niestety wydaje mi się że "studyjne" światło nie pasuje do tych scenek z ulicą i liściami.
Napisano 25 Wrzesień 201311 l Autor Ostatnie dwa rendery traktuję jako mały bonus, robione na szybko;)
Napisano 25 Wrzesień 201311 l Śliczności! Przyjemny detal i świetny shader metalu, choć szumi.. Masz cały bok w większej rozdzielczości? Render studyjny zdecydowanie lepszy niż te "na zewnątrz". Perfekcyjna czystość roweru nijak się tam nie komponuje, jak i różne oświetlenie dla roweru i sceny.
Napisano 26 Wrzesień 201311 l kola wygladaja strasznie dziwnie (jak krzywe albo w zlej perspektywie), albo mi sie wydaje :) tak to swietne! ile sampli w cycles?
Napisano 27 Wrzesień 201311 l Autor Fronta na max3d to sie kurde nie spodziewałem;) Dzięki @deshu: nie mam większej rozdziałki. Szczerze mówiąc byłem tak leniwy, że do 4tego renderu użyłem podobnego oświetlenia co w renderze studyjnym ;P Chciałem trochę przybrudzić rower ale to zajęłoby mi sporo roboty, a zadaniem numer jeden było uzyskanie fajnego studyjnego shootu. @artzgodka: modelowanie zajęło mi 3 dni, materiały i oświetlenie trochę więcej - głównie przez to, że jeszcze dobrze nie ogarniam shaderów i oświetlenia i musiałem trochę testów porobić, poczytać trochę tutoriali. @ptaszek: koła na 100% są proste tzn. okrągłe:P 600 sampli.
Napisano 28 Wrzesień 201311 l Dzięki za info. Zwróć jednak uwagę na teksturę na oponach. Czarny pas jest nierównej szerokości w różnych miejscach. Możliwe że to przez kamerę a nie uv'ke, ale jak już to zauważysz raz to razi :) tak czy inaczej extra jak pisałem. Ciesze się że cycles daje jednak radę. Gratulacje frontów.
Napisano 28 Wrzesień 201311 l Rewelacja! Te zbliżenia studyjne miażdzą. Gratulacje świetnej roboty ; )