kosaprzemo Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Czy jest sposób na zautomatyzowanie deformacji obiektu? Powiedzmy tak jak automatyzujemy rozbicie obiektu na części w rayfire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Tak, jak wszystko inne. Ustawiasz suwak na początek animacji, włączasz autokey, ustawiasz parametr, który chcesz animować na taki, jak ma być na początku, przechodzisz do klatki końcowej animacji i zmieniasz parametr na taki, jaki ma być na końcu. Po wszystkim wyłączasz autokey. Jak ustawisz suwak animacji na klatce kluczowej, to strzałki "Góra-Dół" przy animowanym parametrze będą otoczone czerwonym prostokątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosaprzemo Napisano 26 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2013 No własnie, nie do końca o to mi chodzi. W ten sposób sam też umiem to zrobić. Ale mam ok 40 metalowych beczek do z animowania. Zastanawiam się czy jest może jakiś program, który mi to ułatwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l337 Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Pflow/TP albo MassFX/Physx. Ewentualnie jak chcesz osobny program to realflow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi