rzulu Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Moja micra :) pierwsze autko zrobione splinami, i pierwsze odgapiane :), choc materialy referencyjne ktore posiadam pozostawiaja wiele do zyczenia. Render w vray free jakies bagi sie zrobily ale ogolnie chyba ladnie wyszlo.
chveti Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 model chyba w porządku ale przezentacja do bani ....Lampy : TRAGEDIA ... Rednder : Nierealistyczny ogólnie bym dał 3+/6
Conrad Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 ale to jego pierwsze autko wie cco sie dziwić.
krzysiaczek Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Jak na pierwszy model całkiem nieźle. Tylko tak, wystawiasz tutaj swoje dzieło po to żeby inni ocenili i naprowadzili ci co jest nie tak i co powinieneś ewentualnie zmienić. Więc tak: Karoseria nie jest zła, ale widzę jakieś nidociągnięcie na masce tuż przy szybie. Poza tym powinieneś dać większe rozmycie cieni i większy Bounce dla Global Illumination. Oprócz tego wnętrza nie chciało ci się już modelować widzę :) ale w porządku. no i to, to coś na podłodze przed samochodem to już mogłeś w Photoshopie usunąć. Mógłybyś napisąć więcej szczegułów na temat modelowania, renderingu, softu i padaczki na której to wszystko było robione. Nie jest źle, nie łam się i trenuj dalej. Pozdro!
zbuffer Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 No cóż.....ogólnie model zrobiony niele, chociaż jako mi się wydaje zniekształcony.... jest parę niedocišgnieć w karoserii: kanciasty tył, krzywe nadkola, rama wokół szyb, no i te okropne lampy... Materiały bardzo kiepskie...szczególnie te felgi! Prezentacja też pozostawia wiele do życzenia, cienie zbyt ostre i jaka dziwna plama przed samochodem :/ Przyciemniane szyby...hehe....dobry sposób na uniknięcie kłopotów z modelowaniem wnętrza, ale wyglšdajš przeciętnie. No ale ratuje Cię to że to Twój pierwszy samochód ;) Ćwicz dalej!
sikham Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 jak na 1 raz to nieźle nieprzejmuj sie krytyką "Oni" sie nieznają ;) btw. czemu niema go w rekomendacjach ehhhh
MC-Maxim Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Jak na pierwsze autko to bardzo fajnie :) Poprawil bym jedynie reflektory no i te szyby .... reszta OK !
rzulu Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 No przyjmuje slowa krytyki z pokora ;) , wiec tak maly update ale .. 1. Sprzet na ktorym to robilme to duron1600 256 mb ( najbardziej boli ) , gf2 mx 2. Co do lamp to albo mi sie cos z materialami stalo albo .. nie wiem ale lewa lampa tak wyszla a prwa inaczej :) no coz ;) ta prwa chyba lapiej :) 3. Material felg, hmm no mi sie wydaje odpowiedni :) ale moge sie mylic , co dokladnie z nimi nie tak :) ? 4. Z tylu nie jest kanciato :) przyzekam :> , to chyba takie sludzenie , niedlugo dam tyl autka :). 5. Jeszcze jedno, szyby co z nimi nie tak , tak dokladniej. 6. I jeszcze jedno , to nie jest moje pierwsze autko tylko pierwsze robione splinami , i odgapiane bo wczesniej zrobilem jedno. ale tamto bylo wymyslone przeze mnie , po czesci i robione inna technika :) a tu update. :)
MC-Maxim Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Felgii wyszły troche za bardzo plastikowe .... i popraw te szyby moze, bo psują efekt :]
Pablo Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Felgii wyszły troche za bardzo plastikowe .... i popraw te szyby moze, bo psują efekt :] Nie wszystkie felgi sa metaliczne ;p duza czesc Polski ma plastikowe :D Co do samochodu, jak na 1 raz moze byc, tylko te swiatla troche za dlugie, reszta ok. pozdr
Nimrod Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Kola i felgi (kołpaki) wyszły zdecydowanie najlepiej, modeling też ogólnie wporzadku, ale materiały poza kołami to słąbizna, nad lakierem i lampami mogłeś posiedzieć. Tutoriali do lakieru jest już naprawdę sporo prawie do każdego rendera.
MC-Maxim Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Nie wszystkie felgi sa metaliczne ;p duza czesc Polski ma plastikowe :D Co do samochodu, jak na 1 raz moze byc, tylko te swiatla troche za dlugie, reszta ok. pozdr No tak .... ale ja myslalem ze to alusy są :p
rzulu Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Napisano 4 Wrzesień 2004 Ostatni update , ostatnia wersaj. Dziekuje za komentarze mile i nie mile :) dwie wersje , 2 rozne mapki HDRI, sami ocencie ktore lepiej wyszlo. Pozdro i szaco ;>
Eyescream Napisano 4 Wrzesień 2004 Napisano 4 Wrzesień 2004 MICRA4 zdecydowanie lepsza teraz mi się to autko podoba :)
krzysiaczek Napisano 5 Wrzesień 2004 Napisano 5 Wrzesień 2004 No! Ten drugi render już jakoś wygląda. Mapa HDRI ratuje Twoją scenkę, aczkolwiek troszeczkę (chyba.tak mi się wydaje) przegiąłeś z jasnością mapy. Chodzi mi o to (nie wiem jak to się fachowo nazywa), że za bardzo ta mapka "świeci" i na szybach jest zbyt jaskrawy kotrast, trszkę powinieneś to przyciemnić, poza tym popatrz na rendery innych samochodów, w nich mapa HDRI wcale tak mocno się nie odbija. Na karoserii Twojej Micry jest tej mapki trochę za dużo, na innych renderach samochodów jest tylko lekki zarys HDRI, a u Ciebie trochę się świeci. Zobaczysz, będzie dużo lepszy efekt jak to poprawisz. Pozdrawiam!
rzulu Napisano 5 Wrzesień 2004 Autor Napisano 5 Wrzesień 2004 Hmm zgodnie z sugestia troche zmienilem no i wyszlo tak jak wyszlo , moze nastepny model wyjdzie lepiej jesli wg bedzie :)
RA Napisano 5 Październik 2004 Napisano 5 Październik 2004 hmmm... tez zaczalem skrobac micre ale wczesniejsza wersje i tak sie zastanawiam czy by jej na forym nie umiescic ale z moim zapalem do pracy ciezko by bylo z apdejtami... a co do modelu to ma troche bugow (jak moj :D) ale ogolnie bardzo fajnie podoba mi sie env. i kolpaki... pozdrawiam
rzulu Napisano 5 Październik 2004 Autor Napisano 5 Październik 2004 Hmm no troche bagow jest bo po pierwsze nie mialem dokladnych referek a po drugie brak umijetnosci:) co sie skumulowalo i wyszlo takie cos jak jest :) I jeszcze jedno to nei sa kolpaki !!!!!!!!!!!!!!! :) tylko felgi :)
RA Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 a to przepraszam... :) wygladaja jakos tak kolpakowo :D
Salvator Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 shader karoserii nie pasuje i to psuje efekt. Nie uważam się za eksperta od lakierów ale nawet ja w tym widzę mnóstwo błędów. Teraz to wyląda jak plastik pomalowany lakierem do paznokci :]
mCh Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 ojejku! zwiewność i zwinność ruchu drobniutkich kopyt jelonka urzekła mnie, a jego słodki ryk upewnił mnie w przekonaniu o wielkości tego dzieła. teraz następny drzeworyt panie tadziu, teraz dla państwa Kowalskich. ale to dopiero po przechadzce po górach.
thud Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 jak na pierwszy samochod i prace bardzo ladnie; poza tym przednie swiatla psuja efekt, odwzorowales mniej wiecej geometrie lamp?? boczne lusterka dziwnie sa polaczone z drzwiami, jednak ze wzgledu na to ze to Twoj pierwszy samochod mozna te niedociagniecia pominac, ale trzeba o nich wspomniec zebys na drugi raz sie poprawil :) pzdr
kozioo Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 mCh - następnym razem, jak spłynie na ciebie natchnienie usiądź i poczekaj aż przejdzie. Nic nie pisz. Bron boże.
mCh Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 kozioo nie moją jest winą, że tępota twa (wybacz mi) nie pozwala ci zrozumieć głębi mej wypowiedzi. pax pax pax jak to prawił ksiądz Kropidło. Widzicie? Jelonek uciekł :(
kozioo Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Chyba powinienem poczuć sie dotkniety. Ale nie jestem. Szkoda, nie? Nie wiem czy zauważyłes, ale głebi twoich wypowiedzi nie potrafi zauwazyc 99% ludzi z tego forum. Odczytują je jako przejaw "buntu" sfrustrowanego nastolatka. Zastanow sie nad tym. A jelonek nie uciekł. Skręciłem mu kark.
mCh Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 98% ludzi nie jest w stanie rozwiązać zagadki "Einstein'a". 99% ludzi ma naprawdę nikłe szanse w matematyce. czy większość ma rację? daj spokój tym demokratycznym naroślom. buntu? ale to chyba w innej klatce? no to do widzenia. edit w pełni się zgadzam z tym, co niżej kozioo napisał o usunięciu postów. przepraszam za niego, znowu się urwał łańcuch :> pokój i miłość!
Salvator Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 macie problemy.... obaj zbuntowani :>
kozioo Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 hmmm... wole jednak "demokratyczne narosla" niz to co prezentujesz - teorie "mch-centryczną". edit wydaje mi sie ze dalsza dyskusja nie ma sensu. Niech jakis dobry mod to usunie. Sorki za smietnik.
rzulu Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 A ja rozumeim jego wypowiedz :) , poprostu tak mu sie podoba moje autko :) heheheheh i nie umie inaczej tego opisac :)
Rekomendowane odpowiedzi