Napisano 31 Sierpień 200420 l Moja micra :) pierwsze autko zrobione splinami, i pierwsze odgapiane :), choc materialy referencyjne ktore posiadam pozostawiaja wiele do zyczenia. Render w vray free jakies bagi sie zrobily ale ogolnie chyba ladnie wyszlo.
Napisano 31 Sierpień 200420 l model chyba w porządku ale przezentacja do bani ....Lampy : TRAGEDIA ... Rednder : Nierealistyczny ogólnie bym dał 3+/6
Napisano 31 Sierpień 200420 l Jak na pierwszy model całkiem nieźle. Tylko tak, wystawiasz tutaj swoje dzieło po to żeby inni ocenili i naprowadzili ci co jest nie tak i co powinieneś ewentualnie zmienić. Więc tak: Karoseria nie jest zła, ale widzę jakieś nidociągnięcie na masce tuż przy szybie. Poza tym powinieneś dać większe rozmycie cieni i większy Bounce dla Global Illumination. Oprócz tego wnętrza nie chciało ci się już modelować widzę :) ale w porządku. no i to, to coś na podłodze przed samochodem to już mogłeś w Photoshopie usunąć. Mógłybyś napisąć więcej szczegułów na temat modelowania, renderingu, softu i padaczki na której to wszystko było robione. Nie jest źle, nie łam się i trenuj dalej. Pozdro!
Napisano 31 Sierpień 200420 l No cóż.....ogólnie model zrobiony niele, chociaż jako mi się wydaje zniekształcony.... jest parę niedocišgnieć w karoserii: kanciasty tył, krzywe nadkola, rama wokół szyb, no i te okropne lampy... Materiały bardzo kiepskie...szczególnie te felgi! Prezentacja też pozostawia wiele do życzenia, cienie zbyt ostre i jaka dziwna plama przed samochodem :/ Przyciemniane szyby...hehe....dobry sposób na uniknięcie kłopotów z modelowaniem wnętrza, ale wyglšdajš przeciętnie. No ale ratuje Cię to że to Twój pierwszy samochód ;) Ćwicz dalej!
Napisano 31 Sierpień 200420 l jak na 1 raz to nieźle nieprzejmuj sie krytyką "Oni" sie nieznają ;) btw. czemu niema go w rekomendacjach ehhhh
Napisano 31 Sierpień 200420 l Jak na pierwsze autko to bardzo fajnie :) Poprawil bym jedynie reflektory no i te szyby .... reszta OK !
Napisano 31 Sierpień 200420 l Autor No przyjmuje slowa krytyki z pokora ;) , wiec tak maly update ale .. 1. Sprzet na ktorym to robilme to duron1600 256 mb ( najbardziej boli ) , gf2 mx 2. Co do lamp to albo mi sie cos z materialami stalo albo .. nie wiem ale lewa lampa tak wyszla a prwa inaczej :) no coz ;) ta prwa chyba lapiej :) 3. Material felg, hmm no mi sie wydaje odpowiedni :) ale moge sie mylic , co dokladnie z nimi nie tak :) ? 4. Z tylu nie jest kanciato :) przyzekam :> , to chyba takie sludzenie , niedlugo dam tyl autka :). 5. Jeszcze jedno, szyby co z nimi nie tak , tak dokladniej. 6. I jeszcze jedno , to nie jest moje pierwsze autko tylko pierwsze robione splinami , i odgapiane bo wczesniej zrobilem jedno. ale tamto bylo wymyslone przeze mnie , po czesci i robione inna technika :) a tu update. :)
Napisano 31 Sierpień 200420 l Felgii wyszły troche za bardzo plastikowe .... i popraw te szyby moze, bo psują efekt :]
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Felgii wyszły troche za bardzo plastikowe .... i popraw te szyby moze, bo psują efekt :] Nie wszystkie felgi sa metaliczne ;p duza czesc Polski ma plastikowe :D Co do samochodu, jak na 1 raz moze byc, tylko te swiatla troche za dlugie, reszta ok. pozdr
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Kola i felgi (kołpaki) wyszły zdecydowanie najlepiej, modeling też ogólnie wporzadku, ale materiały poza kołami to słąbizna, nad lakierem i lampami mogłeś posiedzieć. Tutoriali do lakieru jest już naprawdę sporo prawie do każdego rendera.
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Nie wszystkie felgi sa metaliczne ;p duza czesc Polski ma plastikowe :D Co do samochodu, jak na 1 raz moze byc, tylko te swiatla troche za dlugie, reszta ok. pozdr No tak .... ale ja myslalem ze to alusy są :p
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Autor Ostatni update , ostatnia wersaj. Dziekuje za komentarze mile i nie mile :) dwie wersje , 2 rozne mapki HDRI, sami ocencie ktore lepiej wyszlo. Pozdro i szaco ;>
Napisano 5 Wrzesień 200420 l No! Ten drugi render już jakoś wygląda. Mapa HDRI ratuje Twoją scenkę, aczkolwiek troszeczkę (chyba.tak mi się wydaje) przegiąłeś z jasnością mapy. Chodzi mi o to (nie wiem jak to się fachowo nazywa), że za bardzo ta mapka "świeci" i na szybach jest zbyt jaskrawy kotrast, trszkę powinieneś to przyciemnić, poza tym popatrz na rendery innych samochodów, w nich mapa HDRI wcale tak mocno się nie odbija. Na karoserii Twojej Micry jest tej mapki trochę za dużo, na innych renderach samochodów jest tylko lekki zarys HDRI, a u Ciebie trochę się świeci. Zobaczysz, będzie dużo lepszy efekt jak to poprawisz. Pozdrawiam!
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Autor Hmm zgodnie z sugestia troche zmienilem no i wyszlo tak jak wyszlo , moze nastepny model wyjdzie lepiej jesli wg bedzie :)
Napisano 5 Październik 200420 l hmmm... tez zaczalem skrobac micre ale wczesniejsza wersje i tak sie zastanawiam czy by jej na forym nie umiescic ale z moim zapalem do pracy ciezko by bylo z apdejtami... a co do modelu to ma troche bugow (jak moj :D) ale ogolnie bardzo fajnie podoba mi sie env. i kolpaki... pozdrawiam
Napisano 5 Październik 200420 l Autor Hmm no troche bagow jest bo po pierwsze nie mialem dokladnych referek a po drugie brak umijetnosci:) co sie skumulowalo i wyszlo takie cos jak jest :) I jeszcze jedno to nei sa kolpaki !!!!!!!!!!!!!!! :) tylko felgi :)
Napisano 6 Październik 200420 l shader karoserii nie pasuje i to psuje efekt. Nie uważam się za eksperta od lakierów ale nawet ja w tym widzę mnóstwo błędów. Teraz to wyląda jak plastik pomalowany lakierem do paznokci :]
Napisano 6 Październik 200420 l ojejku! zwiewność i zwinność ruchu drobniutkich kopyt jelonka urzekła mnie, a jego słodki ryk upewnił mnie w przekonaniu o wielkości tego dzieła. teraz następny drzeworyt panie tadziu, teraz dla państwa Kowalskich. ale to dopiero po przechadzce po górach.
Napisano 6 Październik 200420 l jak na pierwszy samochod i prace bardzo ladnie; poza tym przednie swiatla psuja efekt, odwzorowales mniej wiecej geometrie lamp?? boczne lusterka dziwnie sa polaczone z drzwiami, jednak ze wzgledu na to ze to Twoj pierwszy samochod mozna te niedociagniecia pominac, ale trzeba o nich wspomniec zebys na drugi raz sie poprawil :) pzdr
Napisano 6 Październik 200420 l mCh - następnym razem, jak spłynie na ciebie natchnienie usiądź i poczekaj aż przejdzie. Nic nie pisz. Bron boże.
Napisano 6 Październik 200420 l kozioo nie moją jest winą, że tępota twa (wybacz mi) nie pozwala ci zrozumieć głębi mej wypowiedzi. pax pax pax jak to prawił ksiądz Kropidło. Widzicie? Jelonek uciekł :(
Napisano 6 Październik 200420 l Chyba powinienem poczuć sie dotkniety. Ale nie jestem. Szkoda, nie? Nie wiem czy zauważyłes, ale głebi twoich wypowiedzi nie potrafi zauwazyc 99% ludzi z tego forum. Odczytują je jako przejaw "buntu" sfrustrowanego nastolatka. Zastanow sie nad tym. A jelonek nie uciekł. Skręciłem mu kark.
Napisano 6 Październik 200420 l 98% ludzi nie jest w stanie rozwiązać zagadki "Einstein'a". 99% ludzi ma naprawdę nikłe szanse w matematyce. czy większość ma rację? daj spokój tym demokratycznym naroślom. buntu? ale to chyba w innej klatce? no to do widzenia. edit w pełni się zgadzam z tym, co niżej kozioo napisał o usunięciu postów. przepraszam za niego, znowu się urwał łańcuch :> pokój i miłość!
Napisano 6 Październik 200420 l hmmm... wole jednak "demokratyczne narosla" niz to co prezentujesz - teorie "mch-centryczną". edit wydaje mi sie ze dalsza dyskusja nie ma sensu. Niech jakis dobry mod to usunie. Sorki za smietnik.
Napisano 6 Październik 200420 l Autor A ja rozumeim jego wypowiedz :) , poprostu tak mu sie podoba moje autko :) heheheheh i nie umie inaczej tego opisac :)