Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

szukam www z fotkami w 300dpi o rozmiarach przynajmniej polowa A4. Mam zrobic reklame do gazety o takich wymiarach tylko problem w tym ze tak duzych obrazow nie mam. Sa w ogole takie www?

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zaopatrzyc sie w stocki, kupic? w wycenie dla klienta brac pod uwage cene fotek, to tez czyjas kreatywna praca.

Napisano

hekhem. popieram Sans'a... Trochę nieładnie tu pachnie, wiesz cos o prawach autorskich? Mogą się do ciebie nieźle doczepić potem za jakieś zdjęcia ze stronki użyte w komercyjnej

sprawie. Mało prawdopodobne, ale ja wolałbym być pewien.

Napisano

akurat foty na http://www.sxc.hu sa free ale zawsze ktos tam malym druczkiem wspomina o dobrowolnych dotacjach. jeszcze moge zrozumiec zarabianie na cudzych pracach ale rozdawanie cudzych fotek za free firmom nigdy! ;)

Napisano

Jeśli dostajesz za tą reklamę pieniądze, a używasz fotografii, za które nie płacisz... To jednak coś jest nie tak, nie uważasz?

Inna sprawa, jesli robisz to za darmo... po co zatem w ogóle się trudzić? ;)

Napisano

w sumie to chyba analogiczna syt. do open source - mozna na wolnym i darmowym oprogramowaniu robic komercyjne rzeczy. chyba ze chodzi wam o jakies kwestie etyczne?

Napisano

Jesli ktoś umieszcza fotki w necie i zezwala na ich komercyjne wykorzystanie nie widze żadnych problemow. Nawet etycznych.

Napisano

Z fotkami zawsze bolączka, ceny w takim http://www.gettyimages.com dochodzą do kilku tysiecy euro za uzycie w reklamie prasowej.

na sxc.hu jesli masz napis "There are no usage restrictions for this photo." to bym sie jakos specjalnie nie bal z ich uzyciem.

Napisano

Leander: Słuszna uwaga... Ale zawsze jest jakiś cień wątpliwości. Z gettyimages mówisz serio? Kurcze, uczę się od dziś fotografii :D Darkelf: to akurat błędna analogia. W tym przypadku to raczej sprzedawanie oprogramowania opensource. A wiesz dobrze jak do tego się GPL ustosunkowuje :>

Napisano

mCh jak jestes dobrym grafikiem i umiesz to sprzedac to nie musisz uczyc sie fotografi bo na tym tez mozna niezle zarobic ....podobno :)

Napisano
  • Autor

na sxc.hu jesli masz napis "There are no usage restrictions for this photo." to bym sie jakos specjalnie nie bal z ich uzyciem.

Kurde, to co mnie szeryf straszy. Jak sa DARMOWE to chyba nie ma problemow z ich wykorzystaniem. Moge zrobic z nimi co chce?. Problemow etycznych tez nie widze, chyba ze sa jakies "zasady nie pisane" o ktorych nie wiem.