Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

szukam www z fotkami w 300dpi o rozmiarach przynajmniej polowa A4. Mam zrobic reklame do gazety o takich wymiarach tylko problem w tym ze tak duzych obrazow nie mam. Sa w ogole takie www?

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zaopatrzyc sie w stocki, kupic? w wycenie dla klienta brac pod uwage cene fotek, to tez czyjas kreatywna praca.

Napisano

hekhem. popieram Sans'a... Trochę nieładnie tu pachnie, wiesz cos o prawach autorskich? Mogą się do ciebie nieźle doczepić potem za jakieś zdjęcia ze stronki użyte w komercyjnej

sprawie. Mało prawdopodobne, ale ja wolałbym być pewien.

Napisano

akurat foty na http://www.sxc.hu sa free ale zawsze ktos tam malym druczkiem wspomina o dobrowolnych dotacjach. jeszcze moge zrozumiec zarabianie na cudzych pracach ale rozdawanie cudzych fotek za free firmom nigdy! ;)

Napisano

Jeśli dostajesz za tą reklamę pieniądze, a używasz fotografii, za które nie płacisz... To jednak coś jest nie tak, nie uważasz?

Inna sprawa, jesli robisz to za darmo... po co zatem w ogóle się trudzić? ;)

Napisano

w sumie to chyba analogiczna syt. do open source - mozna na wolnym i darmowym oprogramowaniu robic komercyjne rzeczy. chyba ze chodzi wam o jakies kwestie etyczne?

Napisano

Jesli ktoś umieszcza fotki w necie i zezwala na ich komercyjne wykorzystanie nie widze żadnych problemow. Nawet etycznych.

Napisano

Z fotkami zawsze bolączka, ceny w takim http://www.gettyimages.com dochodzą do kilku tysiecy euro za uzycie w reklamie prasowej.

na sxc.hu jesli masz napis "There are no usage restrictions for this photo." to bym sie jakos specjalnie nie bal z ich uzyciem.

Napisano

Leander: Słuszna uwaga... Ale zawsze jest jakiś cień wątpliwości. Z gettyimages mówisz serio? Kurcze, uczę się od dziś fotografii :D Darkelf: to akurat błędna analogia. W tym przypadku to raczej sprzedawanie oprogramowania opensource. A wiesz dobrze jak do tego się GPL ustosunkowuje :>

Napisano

mCh jak jestes dobrym grafikiem i umiesz to sprzedac to nie musisz uczyc sie fotografi bo na tym tez mozna niezle zarobic ....podobno :)

Napisano
  • Autor

na sxc.hu jesli masz napis "There are no usage restrictions for this photo." to bym sie jakos specjalnie nie bal z ich uzyciem.

Kurde, to co mnie szeryf straszy. Jak sa DARMOWE to chyba nie ma problemow z ich wykorzystaniem. Moge zrobic z nimi co chce?. Problemow etycznych tez nie widze, chyba ze sa jakies "zasady nie pisane" o ktorych nie wiem.