wjaworski Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 [ATTACH=CONFIG]92076[/ATTACH] Właśnie opublikowałem drugą edycję "Wirtualnego modelarstwa". To e-book (PDF) na licencji CC, który pokazuje krok po kroku jak stworzyć realistyczny model samolotu. Nowa wersja to efekt ostatnich 3 lat pracy. Pokazuję w niej wykorzystanie Blendera 2.6, GIMP i Inkscape. Książka jest do pobrania na stronie projektu (http://samoloty3d.pl/wm-000_p.xml). Tekst jest na bieżąco uaktualniany, tak że obecna wersja uwzględnia wpływ najnowszej wersji Blendera - 2.69 - na zaprezentowany proces. Jak zwykle będę bardzo wdzięczny za uwagi krytyczne, które mi pomogą uczynić tę publikację jeszcze lepszą!
floo Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Szacun za wykonane tak dobre roboty. U mnie nie działa podlinkowane na początku w tekście " Kompletna książka liczy 1310 stron i 4000 ilustracji.".
wjaworski Napisano 10 Listopad 2013 Autor Napisano 10 Listopad 2013 Dzięki, link poprawiony (wpisałem zamaist "/" "\" - nawyki z Windows :) - był zły także na obrazku okładki)
endix18 Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 "Opublikowałem ją na początku listopada 2014" Gratulacje i ogromne podziękowania za włożoną pracę.
wjaworski Napisano 11 Listopad 2013 Autor Napisano 11 Listopad 2013 Dzięki! "Opublikowałem ją na początku listopada 2014" ... poprawione! (przy pisaniu szybko płynie czas :)).
wjaworski Napisano 28 Listopad 2013 Autor Napisano 28 Listopad 2013 Jeszcze raz dziękuję. Książka ma od wczoraj nową okładkę: [ATTACH=CONFIG]92264[/ATTACH] (Poprzednia pochodziła z pierwszego wydania i była jeszcze renderowana w BI). Ta została wykonana za pomocą Cycles i Inkscape. Myślę że jest lepsza.
Rekomendowane odpowiedzi