Napisano 10 Listopad 201311 l Cześć! Trochę wyżywałem się na zeskanowanym jakiś czas temu krokodylu ;) Poniżej efekt - w zasadzie jestem pewien, że poniosło mnie z post produkcją ale zawsze jak jest za mało grzebania w PS to wydaje mi się, że nic nie zrobiłem ;) Soft - 3DS Max, Zbrush Render - Mental Ray Post - Photoshop
Napisano 10 Listopad 201311 l Na prawdę fajny :) Jedyne czego mi brakuje to trochę ciekawszego kadru (pustka za krokodylem trochę "bije po oczach") i wilgoci na skórze. Chyba, że to naturalne, że krokodyl stoi w bezruchu, bo np. czeka na ofiarę ? Nie znam się na krokodylach :P Pozdrawiam.
Napisano 10 Listopad 201311 l Autor Z kadrem racja ale sam nie mam pomysłu co tam dodać ;) Jeżeli chodzi o wilgoć na skórze - testowałem wszelkie możliwe kombinacji reflecta i glossiness, materiał jest prawie jak lustro a krokodyl i tak wydawał się być suchy jak pieprz zamiast oślizgły i w końcu się poddałem ;) Jak ktoś ma jakiś patent na robienie mokrej, gadziej skóry to będę wdzięczny za podpowiedź!
Napisano 10 Listopad 201311 l Możesz dodać jakiś kamień, albo leżącą kłodę która zamknie kompozycje ;) Dałabym troszkę więcej marginesu po prawej stronie, bo troszkę jest zamknięty. Ostatnio na zajęciach z anatomii zwierząt mieliśmy aligatory, co prawda ty masz krokodyla, ale myślę że zachowują się podobnie :) Nasze modele potrafiły zamarznąć bez ruchu i ogrzewać się pod lampą. Skóra im nie lśni aż tak bardzo dlatego myślę że nie musisz niczego dodawać. Piękny jest, jakbyś nie powiedział to bym pomyślała że to zdjęcie :)
Napisano 10 Listopad 201311 l Yo! Piekny Croc ;) Strasznie hipnotyzujące oko ma. Kadr faktycznie można by poprawić. I tak jak mówi Double Di xD można by dodać coś tam za krokodylem z prawej. Do tego mógłbyś dodać jakieś fale odchodzące od krokodyla, ripple załatwi sprawe ;) Wtedy miód. Lekka desaturacja i wsio. Pozdro
Napisano 11 Listopad 201311 l potworzysko zacne wręcz świetne, troszkę tylko ta woda jakoś nie pasuje za mocno pofalowana a równocześnie od gadziny się falka nie odbija. Nie zmienia to faktu ze praca fajna i ciekawa wreszcie coś innego od samochodów i ogólnie architektury :)
Napisano 11 Listopad 201311 l Autor O cholera, nie spodziewałem się tylu tak pozytywnych komentów! :) Dzięki ogromne! Dzisiaj w wolnym czasie postaram się jeszcze trochę pomęczyć gada zgodnie z waszymi sugestiami :)
Napisano 11 Listopad 201311 l Witam, wow ostatnio walczyłem z sztuczną skórą krokodyla... Teraz widzę u Ciebie całe stworzenie, wygląda świetnie. Rzeczy które mi się nie podobają to kadr – wygląda jak wycięta klatka z animacji – mało dynamiczne ujęcie, chodź dobrze prezentuje Twoją prace włożoną w modele krokodyla - "heh nie przeczytałem opisu" cofam co napisałem ;). Zgadzam się z moim przedmówcą skalpel3d – z tą wodą to nie do końca... pozdrawiam i życzę dobrej zabawy w 3d... Marcin Edytowane 11 Listopad 201311 l przez MPająk
Napisano 11 Listopad 201311 l Hej, fajna praca, ale malo kto przeczytal opis :) z niego wynika ze to skan krokodyla a nie rzezba. Tak czy sie myle ?
Napisano 12 Listopad 201311 l Autor Tak, krokodyl to skan i poprawki w Zbrushu bo skanowaniu ciągle daleko do doskonałości ;)
Napisano 12 Listopad 201311 l Wygląda ładnie. Krokodyl trochę mało mokry. Może wyrenderować warstwę samych odbić z gloos~1 IOR~1,5 z jakąs mapką by nie był cały równomiernie mokry. potem tylko dodać w poście.