Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie !

Długo nic nie wrzucałem, także postanowiłem się trochę odświeżyć i wrzucić kilka konceptów nad którymi miałem przyjemność pracować do gry Deadfall Adventures dla The Farm 51. A idąc za ciosem, pomyślałem że trochę się ostatnio nagromadziło prac, których nie wstyd pokazać szerszej publiczności - tak więc można by tym zainicjować teczkę :)

Przechodząc do opisu samych prac - większość czasu spędziłem siedząc przy GUI do Deadfalla, zarówno na PC jak i Xbox'a, począwszy od konceptów do niego, poprzez dużą część związaną z funkcjonalnością (wraz z dzielnymi programistami, których pozdrawiam:), a na flashowych animacjach kończąc.

Koncepty powstawały bardziej w formie oderwania się od prac nad GUI niż standardowych obowiązków, także pozwolę sobie pokazać kilka bardziej wykończonych związanych z enviro.

0jv5.jpg

t7d9.jpg

qw6d.jpg

Jedną z przyjemniejszych rzeczy nad jaką mogłem pracować przy Deadfall'u było wypełnianie Notesu - pamiątki rodzinnej, która zawierała wskazówki do zagadek i pułapek napotykanych przez głównego bohatera, a niekiedy zawierająca po prostu luźne szkice rozwijające fabułę :) Wszystko stylizowane na rysunek odręczny. Poniżej kilka przykładów:

b6wd.jpg

1rm8.jpg

Oraz kilka konceptów "mayańskich" z początkowej fazy projektu:

5u4n.jpg

iq00.jpg

rv5l.jpg

Oraz na deser koncept do artefaktu wokół którego kręci się cała fabuła, a który jest celem poszukiwań Niemców, Rosjan, Mumii oraz nas :)

97n4.jpg

Pozdrawiam serdecznie całe The Farm 51 :)

Edytowane przez sammael_at

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najlepiej chyba wyszla pierwsza i trzecia lokacja :) bardzo ciekawy design i atmosfera :) rysunki z notatnika fajnie stylizowane ale brakuje tam troche jakichs odrecznie pisanych wskazòwek :) fajnie ten deadfall wyglada, duzo fajnych wrzut z tego projektu ostatnio :)

Napisano
  • Autor

Miało być 3d, ale brakło czasu więc wziąłem się za podmalowywanie, a nie sculptowanie, także jest to bardziej 2d niż 3.

Przy okazji, jeszcze lepszego 2014 :)

nbh9.jpg

Napisano
  • Autor

Ostatnio przy okazji choroby i parudniowego pobytu w domu miałem okazję uczestniczyć w CGChalllange'u matte paintingowym na cgsociety, czego efektem jest ten oto landszafcik, który dostał się do finałowej 11 :)

Nie mając doświadczenia w robieniu bardziej realistycznych rzeczy, mam świadomość wielu niedociągnięć, ale jak na pierwszy matte, jestem z niego umiarkowanie zadowolony.

djiz.jpg

Oraz krótki step-by-step:

7u24.jpg