Napisano 28 Listopad 201311 l Witajcie ! Długo nic nie wrzucałem, także postanowiłem się trochę odświeżyć i wrzucić kilka konceptów nad którymi miałem przyjemność pracować do gry Deadfall Adventures dla The Farm 51. A idąc za ciosem, pomyślałem że trochę się ostatnio nagromadziło prac, których nie wstyd pokazać szerszej publiczności - tak więc można by tym zainicjować teczkę :) Przechodząc do opisu samych prac - większość czasu spędziłem siedząc przy GUI do Deadfalla, zarówno na PC jak i Xbox'a, począwszy od konceptów do niego, poprzez dużą część związaną z funkcjonalnością (wraz z dzielnymi programistami, których pozdrawiam:), a na flashowych animacjach kończąc. Koncepty powstawały bardziej w formie oderwania się od prac nad GUI niż standardowych obowiązków, także pozwolę sobie pokazać kilka bardziej wykończonych związanych z enviro. Jedną z przyjemniejszych rzeczy nad jaką mogłem pracować przy Deadfall'u było wypełnianie Notesu - pamiątki rodzinnej, która zawierała wskazówki do zagadek i pułapek napotykanych przez głównego bohatera, a niekiedy zawierająca po prostu luźne szkice rozwijające fabułę :) Wszystko stylizowane na rysunek odręczny. Poniżej kilka przykładów: Oraz kilka konceptów "mayańskich" z początkowej fazy projektu: Oraz na deser koncept do artefaktu wokół którego kręci się cała fabuła, a który jest celem poszukiwań Niemców, Rosjan, Mumii oraz nas :) Pozdrawiam serdecznie całe The Farm 51 :) Edytowane 28 Listopad 201311 l przez sammael_at
Napisano 28 Listopad 201311 l Najlepiej chyba wyszla pierwsza i trzecia lokacja :) bardzo ciekawy design i atmosfera :) rysunki z notatnika fajnie stylizowane ale brakuje tam troche jakichs odrecznie pisanych wskazòwek :) fajnie ten deadfall wyglada, duzo fajnych wrzut z tego projektu ostatnio :)
Napisano 8 Styczeń 201411 l Autor Miało być 3d, ale brakło czasu więc wziąłem się za podmalowywanie, a nie sculptowanie, także jest to bardziej 2d niż 3. Przy okazji, jeszcze lepszego 2014 :)
Napisano 9 Styczeń 201411 l Autor Ostatnio przy okazji choroby i parudniowego pobytu w domu miałem okazję uczestniczyć w CGChalllange'u matte paintingowym na cgsociety, czego efektem jest ten oto landszafcik, który dostał się do finałowej 11 :) Nie mając doświadczenia w robieniu bardziej realistycznych rzeczy, mam świadomość wielu niedociągnięć, ale jak na pierwszy matte, jestem z niego umiarkowanie zadowolony. Oraz krótki step-by-step: