adek Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 Firma Chaos Group wypuściła filmowego showreela 2013 dobrze znanego wszystkim renderera V-Ray. Pełna treść: V-Ray - filmowy showreel 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 (edytowane) :D dodałem do mojej playlisty reeli na YT Edytowane 30 Listopad 2013 przez Kramon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 cos malo. 7firm. Reszta woli co innego czy padła? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 cos malo. 7firm. Reszta woli co innego czy padła? :D Jak masz jakieś to dawaj to dodam. Znalazłem to co było. dodałem jesze Vue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 mowilem o vray reel'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 bardzo mnie cieszy ze vray jest coraz czesciej uznawany w swiecie hollywoodzkich efektow, moze kiedys uda mi sie do takiej firmy trafic gdzie bede pracowal przy duzych filmach nie zmieniajac swojego workflow i ulubionych programow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 bardzo mnie cieszy ze vray jest coraz czesciej uznawany w swiecie hollywoodzkich efektow, moze kiedys uda mi sie do takiej firmy trafic gdzie bede pracowal przy duzych filmach nie zmieniajac swojego workflow i ulubionych programow :) ja bym nie chciał osobiście pracować w największych studiach. Tam jesteś jak komputer. Siadasz robisz robisz robisz 15 minut przerwy i dalej robisz robisz. Jakbyś składał iphona w fabryce. to nie to co kiedyś. chociaż ostatnio pojawiło się więcej makiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wydro Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 Co to za film z samolotami z II WŚ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 mi to wygladało na red tails Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 cos malo. 7firm. Reszta woli co innego czy padła? :D Reszta pewnie jakoś Arnold + Renderman, Arnold + Mantra czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 mi to wygladało na red tails Swoją drogą red tails.. jest filmem który Gorge Lucas chciał zrobić od dziecka, Star Wars, było stworzone a żeby zdobyć kasę na ten film. W jednym z wywiadów albo materiałów dodatkowych to jest już nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 @legomir wydawało mi się, ze w poprzednich latach było ego więcej, ale moze coś pomyliłem. @Kramon: no to by pasowało do tego jak wygląda planowanie kariery na co dzień ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 Może i było więcej teraz dość dynamicznie się to zmienia, wiesz jeśli Renderman ma być teraz "artist friendly" i "physical" jak np. Vray czy taka Corona to wszystko może się mocno zmieniać z roku na rok. Nie mówiąc o tym, że nikt nie mówi o nowych rzeczach w Mental Ray(nowe proceduralne materiały, GI na GPU, irricadiance particles + fg z unified sampling(im więcej diffuse bounces tym szybszy render :D ), nowy język pisania shaderów). Czekam też na jakieś konkretne informacje na temat RedShifta, FurryBall zaczyna coś ze sobą robić, a tu nagle jeszcze takie RememberMe gra, której silnik renderuje mniej więcej fizycznie i masz podział na warstwy jak w normalnym rendererze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 LoneRangera brakuje, czy mi sie wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 1 Grudzień 2013 Share Napisano 1 Grudzień 2013 No filmów nie za dużo, bo nigdy nie był to główny target vraya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi