Napisano 30 Listopad 201311 l Firma Chaos Group wypuściła filmowego showreela 2013 dobrze znanego wszystkim renderera V-Ray. Pełna treść: V-Ray - filmowy showreel 2013
Napisano 30 Listopad 201311 l :D dodałem do mojej playlisty reeli na YT Edytowane 30 Listopad 201311 l przez Kramon
Napisano 30 Listopad 201311 l cos malo. 7firm. Reszta woli co innego czy padła? :D Jak masz jakieś to dawaj to dodam. Znalazłem to co było. dodałem jesze Vue.
Napisano 30 Listopad 201311 l bardzo mnie cieszy ze vray jest coraz czesciej uznawany w swiecie hollywoodzkich efektow, moze kiedys uda mi sie do takiej firmy trafic gdzie bede pracowal przy duzych filmach nie zmieniajac swojego workflow i ulubionych programow :)
Napisano 30 Listopad 201311 l bardzo mnie cieszy ze vray jest coraz czesciej uznawany w swiecie hollywoodzkich efektow, moze kiedys uda mi sie do takiej firmy trafic gdzie bede pracowal przy duzych filmach nie zmieniajac swojego workflow i ulubionych programow :) ja bym nie chciał osobiście pracować w największych studiach. Tam jesteś jak komputer. Siadasz robisz robisz robisz 15 minut przerwy i dalej robisz robisz. Jakbyś składał iphona w fabryce. to nie to co kiedyś. chociaż ostatnio pojawiło się więcej makiet.
Napisano 30 Listopad 201311 l cos malo. 7firm. Reszta woli co innego czy padła? :D Reszta pewnie jakoś Arnold + Renderman, Arnold + Mantra czy jakoś tak.
Napisano 30 Listopad 201311 l mi to wygladało na red tails Swoją drogą red tails.. jest filmem który Gorge Lucas chciał zrobić od dziecka, Star Wars, było stworzone a żeby zdobyć kasę na ten film. W jednym z wywiadów albo materiałów dodatkowych to jest już nie pamiętam.
Napisano 30 Listopad 201311 l @legomir wydawało mi się, ze w poprzednich latach było ego więcej, ale moze coś pomyliłem. @Kramon: no to by pasowało do tego jak wygląda planowanie kariery na co dzień ;)
Napisano 30 Listopad 201311 l Może i było więcej teraz dość dynamicznie się to zmienia, wiesz jeśli Renderman ma być teraz "artist friendly" i "physical" jak np. Vray czy taka Corona to wszystko może się mocno zmieniać z roku na rok. Nie mówiąc o tym, że nikt nie mówi o nowych rzeczach w Mental Ray(nowe proceduralne materiały, GI na GPU, irricadiance particles + fg z unified sampling(im więcej diffuse bounces tym szybszy render :D ), nowy język pisania shaderów). Czekam też na jakieś konkretne informacje na temat RedShifta, FurryBall zaczyna coś ze sobą robić, a tu nagle jeszcze takie RememberMe gra, której silnik renderuje mniej więcej fizycznie i masz podział na warstwy jak w normalnym rendererze ;)