Napisano 4 Wrzesień 200420 l ale glupi tytul :P Osobiscie nie spodziewam sie wygranej w tej bitwie, bo moje doswiadczenie w PS'ie jest niezbyt duze, a do tego nie mam jeszcze tabletu i wsio robie niezbyt dokladna mysza analogowa ( ? ). -------------------- Pierwszy obrazek to tylko szkic olowkiem wrzucony do PS'a i troche poprawiony. Jednak na samym poczatku powiedzialem sobie, ze jeszcze duzo sie zmieni w tym obrazku (niewiem czy byl to dobry pomysl :/) -------------------- Na nastepnym rysunku widac juz powazne zmiany :) znika peleryna i dochodzi wielgachny "kolnierz". Pokolorowalem rece i facjate. Rece "zmodelowalem" w Poserze4. Nie bylem zbyt zadowolony z tej zmiany, ale postanowilem isc dalej :) -------------------- Nizej widac juz pierszy powazny kolor, ktory prawdopodobnie bedzie na ostatecznym obrazku. -------------------- Teraz dodalem prowizoryczne cienie i swiatlo, zeby zobaczyc czy obrazek i geometria jeszcze sie trzymaja kupy. Powoli zaczynam brnac w natrudniejsze i najprzyjemniejsze - czyli dopracowywanie szczegolow :) chyba nogi sa jeszcze za duze :/
Napisano 4 Wrzesień 200420 l wydaje mi sie ze ma za male dlonie...pozatym dziwnie trzyma ta katane... wygladal by spokojniej (a chyba o to chodzi w medytacji) gdybys prawa reke zdjal z rekojesci i umiescil na pochwie... a najlepiej to by bylo gdyby bron przed nim lezala/stala na stojaku...
Napisano 4 Wrzesień 200420 l powoli, spokojnie; czemu wy chłopaki tak się spieszycie; o ile dobrze wyczytałem to bitwa trwa do grudnia trzeba przemyśleć sprawę, pokombinować, poćwiczyć na boczku. Deus: kompozycja i wyraz twarzy jak z obrazów sakralnych okresu średnowiecza; brakuje mi jeszcze złotego tła i świecącego talerza za głową; jeśli regułą jest, że pierwsze pomysły projektów sa zawsze do bani to ja bym jeszcze pokombinował. sugerowałbym ujęcie bardziej z dołu albo 3/4 albo cokolwiek innego, tylko nie en face bo to jakoś sztywno wygląda; niech postać będzie oświetlona bardziej dramatycznie a tło i twarz odzwierciedlają stan duch samuraja; zreszta nie wiem, sam musisz poglowkowac. yo
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Autor generalnie mialo byc zlote tlo :P Prob z tym tematem to ja juz mialem naprawde duzo, wiec atpie zeby mi sie chcialo robic wszystko od poczatku :( Ale sie zobaczy :) A pospieszylem sie tak dlatego, ze mysza naprawde jest trudno rysowac... Hmm... chyba faktycznie zmienie mu postawe :)
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Ciuchy i fryzurę ma trochę dziwne jak na samuraja- bardziej jak z MortalCombat. Spójrz na szerokość tułowia w stosunku do grubości ręki. Świetny pomysł z tym złotym tłem- jest podobnie zbudowany portret Minamoto Yoritomo, powinien być łatwy do znalezienia w sieci.
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Świetne dłonie!fajnie się zapowiada.tylko kadr mógłbybyć nie taki standardowy, jak dla mnie.
Napisano 4 Wrzesień 200420 l widziałbym to bardziej w perspektywie żabiej, (przy prawym kolanie siedzi żaba i patrzy mu prosto w twarz)
Napisano 4 Wrzesień 200420 l eh... już po szkicu widać, że nie radzisz sobie z fałdami materiału... mam nadzeję, że jesteś świadom ogromu trudności, jakie cię czekają w związku z podjęciem tego tematu? Ogólnie - ok, ale bardzo dużo pracy cię czeka, naprawdę.
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Autor eh... już po szkicu widać, że nie radzisz sobie z fałdami materiału... mam nadzeję, że jesteś świadom ogromu trudności, jakie cię czekają w związku z podjęciem tego tematu? Ogólnie - ok, ale bardzo dużo pracy cię czeka, naprawdę. a kto Ci powiedzial, ze na szkicu chcialem jak najlepiej odzwierciedlic faldy materialu ? akurat faldy sprawiaja mi najmniejsza trudnosc i uznalem ze nie ma zensu ich rysowac....
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Całe szczęście, że zmieniłeś kąt widzenia!! Bo inaczaj by było nudnawo iby się niczym nie wybijało! Powodzenia, przeciwniku;)
Napisano 5 Wrzesień 200420 l deus: settle down, ye young warrior. Hmm... Nie wydaje ci się, że temat "zwykłego" samuraja jest trochę wysłużony? Może wykonałbyś go trochę w futurystycznym ujęciu? Wizja wojownika miecza przyszłości - technika, tradycja i honor.
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Osobiscie nie spodziewam sie wygranej w tej bitwie Nie dziwię ci się, ale tylko dlatego, że nie masz pomysłu! Pokombinuj trochę, spraw, żeby twoja praca się czymś wyróżniała! Pamietaj, że wygrana w bitwie nie zależy tylko oddobrego rzemiosła, ale też od pomysłowości, ciekawego pokazania bohatera itp.! Ja na twoim miejscu przez jeden przeszedłbym się po mieście, poszukał inspiracji, poszperałbym w jakiś książkach, poszukałbym jeszcze inspiracji w łazience tak jak ja( Z tego powodu na wielu moich pracach pojawia się motyw sedesu;D) a na koniec zmienił tytuł wątku i do dzieła! Powodzenia, koleś!
Napisano 5 Wrzesień 200420 l fakticznie perspektywa zabia moze zdynamizowac obraz...jakies pochodnie daj po bokach (taka tam sugestia)
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Autor hmm... pochodnie to dobry pomysl. Co do ogolnego zarysu obrazka mam zamiar zrobic kameralne tlo - byc moze jakis ciemny pokoj z niebieska aura dookola samuraja. Wsio powinno lekko przypominac obrazek karty do mtg "counterspell" z 7E. o tak: ofkoz w innym kadrze i bez tych badziewnych kolorkow po bokach ;)
Napisano 6 Wrzesień 200420 l couterspell ladny lecz ja wole rancora :) a pozatym czekam na kolejne odslony bo uwielbiam samurajow
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Autor tak na szybko podmalowalem obrazek wiec troche sie zmieni :) Boje sie tylko, ze cos zrobilem nie tak z nogami i zmieni mi sie kadr :(
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Ja powiem tak...Po pierwsze, to pomaganie sobie 3d przy rysónku bardzo okraja swobodę i wyobraźnię ;-) To tak na początek;-) W sumie to OK, ale proponuję przed rozpoczęciem pracy nad projektem choć trochę zainteresować się feudalną japonią...bo text z mortalem był na miejscu ;-) Ale idziesz jak piorun...
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Autor hmm.... znalazlem chwilke, zeby wlaczyc PS'a. Postanowilem troche popracowac nad wygladem twarzy (i kilkoma drobnostkami), jedakze napotkalem na maly problem.... moze mi ktos powiedziec, co zlego robie w twarzy, ze wyglada bardziej jak twarz orangutana, albo innej malpy ? o_O
Napisano 20 Wrzesień 200420 l może trochę zbyt mocne zmarchy koło ust? Ale ogólnie twarz Ok, tylko uważam, że już powienienieś mocniej pracować nad oświetleniem, no i posługiwanie się poserem to jednak trochę oszukaństwo. P.S- włóż w to trochę więcej inwencji!!
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor hmm... z tym poserem moze i racja. Jednakze nie mam wyjscia, bo nie mam jak przerysowac swojego szkicu na kompa, a po zeskanowaniu wychodzi tragicznie :(
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Od kiedy mam pentagrama to nie, ale jak myszkę miałem to najpierw robiłem szkic na kartce i patrząc się na niego rysowałem na kompie. P.s- ale dialog prowadzimy;)
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor Koniec tego offtop'u :P ja niestety nie mam pentagrama :( co do obrazka: zmienilem tlo na bardziej "nocne". Mysle, ze to pozwoli mi na lepsze ukazanie aury ;)