Napisano 12 Styczeń 201411 l Hej Mam proste pytanie :) chce usunąć zbędny werteks, czyli punkt, ewentualne linie czyli "edge", jednak gdy usuwał go klawiszem delete, znika mi cały poligon, czyli znika to pole czworokątne a nie sam verteks, zatem pytanie jak usuwa się verteksy aby usuwało sam punk a nie poligon, ?? Bardzo proszę o pomoc i serdecznie dziękuje :)
Napisano 13 Styczeń 201411 l Autor Dzięki Strzyg :) niedawno polubiłem twoją konto na FB, twoja twórczość to klasa sama w sobie, gratuluje, a tak na marginesie, to mam jeszcze takie proste pytanie, wiesz jak sie z kolei dodaje się verteksy ?, Dzięki za pomoc ! Edytowane 13 Styczeń 201411 l przez RickDeckard
Napisano 13 Styczeń 201411 l Masz oczywiście funkcję "create" w podczas zaznaczania vertexów, ale ona dodaje wierzchołki bez edge i jeśli dobrze pamiętam domyślnie tylko na współrzędnych x i y. Najprościej użyć "cut" czy też któregoś ze "slice", gdzie po przecięciu edge stworzą się vertexy.
Napisano 13 Styczeń 201411 l mam jeszcze takie proste pytanie, wiesz jak sie z kolei dodaje się verteksy ?, Dzięki za pomoc ! W zakładce "Edit" zależnie co robisz to będzie albo "Edit Edges", "Edit Borders", "Edit Polygon" albo "Edit Elements" znajdziesz Button "Insert Vertex"
Napisano 13 Styczeń 201411 l Autor super, teraz ogarne dokladnie zabawe z verteksami, dzięki Panowie !!