Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 106
  • Wyświetleń 20,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

RK - to mialo byc jak zarys pod kolor ... ale rezygnuje z tego tak czy siak

hrypa - mobius charakteryzuje sie tym ze wlasnie prawie wogole nie ma takiego cieniowanie hehe ... lapa rzeczywiscie za duza, ale ten rys wywalam mam inny kadr w glowie od poczatku wlasciwie ale zabraklo jaj ;P

aaa i pamietaj talent to 5% i sory ale za dlugo tego nie dlubalem :)

oki czas na szkic(jak sie komp poszedl bujac na 2 dni to nagle znalazl sie czas) do ilustracji 2 (szit ze pierwsza poszla do kosza heh), jak pomaluje tego kolosa i da rade stawiam sobie 5 browcow ;D

poz

miasto2.jpg

Napisano
  • Autor

gumki uzylem tylko na pasach na pierwszym planie i na budynku nizszego swiatla ;P reszta to rozwaga olowka hehe

ps dobra przyznaje sie jeszcze jedna smuga za kolesiem ;)

Napisano

hehe zapomniej ... nie ma szans ninja bys to pomalowal ... za maly expirience na taki mocny projekt.

stawiam browca, ze ci sie nie uda :)

//ale pocichu trzymam kciuki :)

Napisano
  • Autor

pierwsza bitwa byla zeby oswoic sie z tabletem ta jest od koloru ;P

fakamaka wiezdzasz mi na ambicje nurkuje po jakies mocne referki heheh

ps ...a tak bajdelej, nom to moze mnie przerosnac ale "baniaczek buziaczek" jak mawiaja na sijun ;)

Napisano

a czemu zrezygnowałes z poprzedniej koncepcji? (jak juz tłumaczyłes to wybacz ale sie nie dogrzebałem). jak dla mnie było 100x ciekawiej, przynajmniej graficznie bo w rzeczywistosci to jakos nie wygladał na "ostatniego"...za bardzo zadowolona mine miał jak na człowieka który własnie rozpier....reszte swiata : )

Napisano
  • Autor

hehe ...poprostu inny kadr widze ktory mi bardziej pasuje, a koles wcale nie zrobil rozpierduchy przesmiewco ;)(se tylko przechodzil ), ale zaczynam maziac ten rys a jak skoncze to wezme sie za reszte bo cos czuje ze w czasie to ja sie moge nie zmiescic ...

poz

Napisano

widziłes Metropolis (anime) i koncowa scena jak swiatełko wychodzi na rozpierdzielone miasto? poprosze tak : )

Napisano

oooo ladne ladne hhhhccce wiecej, ale nie koloruj, zrob w stylu ostaniej bitwy, albo dwie wersje, bo teraz ma swietny klimat, szac

edit: chociaz nie, pokoloruj pokoloruj tylko ma byc ladnie

Napisano
  • Autor

misiek nom postaram sie pomalowac

peter jasne ze widzialem film rozumiem ze chodzi ci o ten klimat ...referka z metropolis

metropolis.jpg

Napisano

Nonja rzadzisz!! Genialne ujecie... jestes moim nrem jeden na chwile obecna :) Tylko sie nie zepsuj, bo nakopie do d^& :P

Napisano
  • Autor

postaram sie m@ti ... w sumie niechcialbym miec rumianego siedziska ;)

oki kolejny updejcik ,... wyglada jak wielka pomaranczowo fioletowa kupa ale to poczateczek dopiero ...

poz

m112.jpg

Napisano
  • Autor

tak sie zastanawiam nad intensywnoscia nieba, jakas opinia chetnie widziana o malowaniu i kolorkach tez poki to takie podkladowe jest

poz

m113.jpg

Napisano

Mi sie zdecydowanie bardziej podoba wersja po lewej stronie. W drugiej wersji,imo, niebo za bardzo przyciaga wzrok. Hmm... generalnie to mi zawsze sie podobaja bardziej pracki o niso nasyconych kolorach ( takie zboczenie :) )

Napisano

imo prawy prezentowałby sie lepiej...ale moją opinią i tak nie warto się sugerować...

czekam z niecierpliwością na abdejty i życzę powodzenia!!!

Napisano

alez mieszasz osto chlodne i cieple barwy ... nie wyjdzie czasem za slodki ten obrazek jak na klimat ruiny i opustoszenia?

jesli juz mialbym wybrac niebo, to wzialbym wersje bardziej pastelowa.

Napisano

ech zazdroszcze wprawy :) - chyba zapisze sie na prywatne lekcje :P

Napisano

za intesywnoscią to aj jestem z atym co jest po lewej ale kolorki to jednak nie w moim guscie :) ale tak to bajera

Napisano

Strasznie przeszkadza faktura w czarnym cieniu w rogu- jest mechaniczna i chwilowo kiepsko siedzi. Reszta trochę w klimacie filmów z technicoloru albo starych reklam coca coli- ładny, stary, amerykański klimat. Fallout ? :)

Napisano
  • Autor

jep wszyscy ma cie racje (fryza - oprocz ciebie, ale co do lekcji to jestem otwarty na wszelkie propozycje ;))... co do detalu, ta czern jeszcze sie wygasi bo za bardzo wyskakuje...ech to dopiero poczatek

m114.jpg

Napisano
  • Autor

oki sobie dopieszczam pierwszy plan na razie jade od dolu no i chyba koncowa wersja bedzie w sepii...wiec ostanie sie monochrom bo z laczeniem kolorow jeszcze jest tragedja

ps sory peter nie dalem rady ;)

poz

m115.jpg

Napisano

nie wymiekaj ninja; jeszcze kupa czasu na pomyslunek i trening; nie musisz przeciez od razu korzystac z szerokiej palety barw; zwlaszcza, ze temat sluzy zawezonej gamie ... ja bym sie jeszcze nie rezygnowal z koloru, daj spokoj z monochromem.

yo

Napisano

Te szkice odbiegaja od klimatu wersji olowkowej. Moze na razie sprobuj calosc zrobic w czarnobieli a pozniej pokolorowac w podobny sposob jak na zalaczniku. (DruG kiedys dal link do tego tutka, ale nie moge znalezc adresu wiec daje screen). Ew juz teraz uzyj tej metody i znajdz odpowiednie kolory lokalne. A najlepiej nie sluchaj porad i zrob co Ci serce podpowiada ;) Sama sepia to jednak zubozenie pracy. A tak poza tym chyba zapomnialem napisac, ze bardzo mi sie wszystko tu podoba :D

Napisano

Leander - nakieruj go na odpowiedni kolor ;) Ninja - no to wiesz, ze jak nie wygrasz to dostaniesz kopa z naprawdę sporego size ;)

PS. kolor na obrazku prawy-dół idzie w dobrym kierunku :) Tj. taki mangowy, ale może być nieźle...

Napisano

jestem w bitwie dosc krotko, wiec wyraze moj komplement do twojego stylu i czekam z zaciekawieniem na czlowieka, bo na razie jest to chyba tylko szkic? (retor. pyt.)

Napisano

o tym samym tutku pomyślałem (leander)... gdy zobaczyłem pierwsze plamy...

moim zdaniem Little-N. nie powinieneś uciekać od kreski... w końcu to Twój żywioł... jakiś komromis... moze...

pracka jak na razie The best

pozdrawiam

Napisano

mały ninjo cóż za rozmach heh ilośc prac fiu fiu... ; podoba mi się twój styl:D

Napisano

opierdzielaczu...ruszyl bys cos...i skrobna dalej ;/ piwozlopie paskudny !!

cheers...

Napisano

ja go tu chwale zarozmach i w ogóle, a on piwsko żłopie???podzielił by sie chociaż:D

Napisano

śliczne, ale celownik paskudny ... duży jakiś, taki mocno czerwony, wygląda jakby zasłaniał rysunek; trza go chyba jakoś wtopić w rysunek bo teraz jest jak doklejony

pomysł fajny.

Napisano

Powinien mieć cieńsze linie, tak mi się zdaje. A może nałóż na rysunek jakiś filtr czerwony, żeby wyszło jak Terminatorze (ew. dodaj elementy robociego interfejsu...). Ale pomysł fajny, nawet bardzo.

Napisano
  • Autor

taaa moze pomysl fajny ale zatracilem cos co chcialem uchwycic od poczatku to znaczy pewna nostalgie, wspomnienie .... zdjecie moze i wysuwa sie na pierwszy plan i stwarza istote sama w sobie ale jest tu symbolem czegos co minelo, czegos odleglego juz zapomnianego...chcialbym to zdjatko umiescic na stosie innych zdjec ... dopiero po wpatrzeniu sie w zdjecie dostrzegamy ostatniego czlowieka ....byc moze ....co jest ciekawszym zabiegiem jak sadze

ps moze i widac nawiazania techniczne i kolorystyczne do poprzedniej bitwy ale coz jakos tak wyszlo..lubie styl retro ;)

tu jeszcze umieszcze etapy pracy podczas tuszowania podklad olowek ... na wierzchu kalka - przepraszam za kipskawe zdjatka no ale sa

etapy.jpg

a tu wersja ostatnia

zdjecie.jpg

poz

Napisano

kombinuj, kombinuj ... sam się pchasz w szufladkę; jeśli jury nie bedzie miało w pamięci pracy sprzed roku to może znowu zaskoczyć, tym razem jednak oczko wyżej.

//tak czy inaczej wygląda very nice (poza tym białym tłem)

yo

Napisano

świetnie wygląda ta wersja po prawej u góry,i to chyba właśnie przez te kipskawe zdjątko;)(oświetlenie)

Napisano

w sumie to kto mu zrobil to zdjecie jesli gosc jest ostatnim czlowiekiem na ziemi?

tak naprawde to super klimat. szacun dla Ciebie

Napisano

samowyzwalacz?:D

praca swietna, ale dla mnie jest (bluznierstwo) malo czytelna.

Napisano

witam,

może też się wtracę... zawsze Ci sie pod koniec wtracam ;)

co do zaszufladkowania to bym sie nie bal, przeciwnie...

...a co do "pomysłu" na kadr wg mnie oczywiscie:

1. najbardziej ciekawie (jesli chodzi o klimat) wygląda fotka z 91 postu - chodzi mi o rys po lewej a dokladniej te bliki od lampy blyskowej co sie tam przypadkiem znalazly (eh ten niezawodny samsung;))

2.pomysl z celownikiem - sugestywny, czytelny, ale zle mi kadruje obrazek - jakby najwazniesza czesc to ten gotny lewy prostokąd, poproboj inne wersje - masz na pewno duzo wolnego czasu to experymentuj ;)

3.pomysl ostatni ze zdjeciem - tez ciekawy, ale dlaczego fotka z tym obrzezem z lat 20 tych poprzedniego wieku? sądząc po budynkach i takich tam to wyglad miasta blizszego nam jesli nie jakiejs wizji przyszlosci, no i dlaczego sepia? - jesli juz to wg mnie dac cos na ksztalt wyblaklych kolorow np jak na starych kolorowych zdjeciach na papierze ORWO czy jakos tak, moze w tonacji jkaiesc ? niebieskiej zoltawej? - chodzi mi o to zeby zdjecie bylo zniszczone, i wygladalo na stare, ale nie ze z pocz. XX w, ale ze zrobione w "naszych" czasach i widziane po np 100 latach (heh zagalopowalem sie)... moze kolorki na zdjeciu bylyby zle z powodu jakichsreakcji chem. po styku zdjecia z wys. temp .?? jkaies wybrzuszenia pomarszczenie?

hehe ok tyle blubrow starego marycha ;)

aaa, cokolwiek nie zrobisz, nie dawaj tego swojego loga w dolnym prawym narozniku hehe

pozdrawiam, miki

Napisano
  • Autor

72.jpg

to ostateczna wersja

i wiekciejsza http://members.lycos.co.uk/littleninja/71.jpg

na reszte nie starczylo czasu co do zdjecia i pytania kto zdjecie oglada czy kto to je zrobil....ech chlopaki kto powiedzial ze wszystko ma byc jak na tacy ...troszke wyobrazni wolnej interpretacyji ;P ...moze to tylko jedyna pozostalosc po bytnosci czlowieka...ostatnia fota destrukcja i samozaglada to tylko jedna z wielu interpretacyji ...

alcor ...dzx stary

cmx ... ano ja troszke uczytelnilem, bo slusznosc panie miales ;P

boba ...co do loga to wystudzilem jak sie najmocniej dalo ;)

pozdrowka i zyczona wszystkim tego co najlepsze w bitwie i na swieta buziaki dla wszystkich pod choine :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności