Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Cze艣膰.

Rysuj臋 na powa偶niej od zesz艂ego roku (bo codzienne malowanie rz臋s si臋 nie liczy), a digital 膰wicz臋 dok艂adniej gdzie艣 tak od jego drugiej po艂owy. Wcze艣niej pracowa艂am w szeroko poj臋tym nudnym designie, ale zdecydowa艂am si臋 zaryzykowa膰, sko艅czy膰 z tym i skupi膰 si臋 na rysowaniu. Potrzebuj臋 drugiej, trzeciej, czwartej opinii i dobrych rad - mnie po 24 godzinach prace przestaj膮 si臋 podoba膰 i trac臋 obiektywizm. Bardzo natomiast chcia艂abym stale polepsza膰 sw贸j poziom :) P贸ki co wrzucam sko艅czone prace z ko艅ca zesz艂ego roku i pocz膮tku tego. Aktualnie staram si臋 dzieli膰 sw贸j wolny czas mi臋dzy 膰wiczenia i prace w艂asne z naciskiem na to pierwsze - ale o tym p贸藕niej.

Pozdrawiam ciep艂o, bo na dworze zimno.

Seria nied藕wiedzia: koncepty nied藕wiadk贸w ich miejsca kultu i wioski

o5oCfVq.jpg

ldwocwo.jpg

fNhS7hS.jpg

Seria saj faj: koncepty szefowej mafii i wersje jej 偶o艂nierzy, broni + jeden z jej klub贸w

Yc1QJhL.jpg

eb4JBh8.jpg

nKRGk1U.jpg

6M0Ym5z.jpg

Yd5ySzz.jpg

O5icFJn.jpg

Studium g艂owy/paso偶yt:

VGhXJVk.jpg

Smok:

6yHDHx4.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Wy艣wietle艅 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Postanowi艂am si臋 zaktualizowac po d艂uuugim czasie. :) Kilka ostatnich prac i studi贸w:

Koncepty dla moda Fallout:Lonestar

bPBRVmr.jpg

JANtBTp.jpg

Szkice/studia:

Op3B5SU.jpg

8uGE47L.jpg

B4cqPIt.jpg

jDDxHNP.jpg

Napisano

kiepsko konstrukcja tej twarzy ostatniej. oczy nie trzymaja sie perspektywy, nos tak samo, ucha to ci sie chyba nie chcia艂o, bardzo brudzisz kolory, poczytaj sobie art tutorial z maxa tam jest podstawowa wiedza i mozna uniknac glupich bledow

Napisano
  • Autor

@Rozpu - dzieki, zwr贸c臋 uwage w przysz艂o艣ci.

Tym razem mini-update:

HIf0gQf.jpg

oT5xAlk.jpg

Napisano

ja si臋 nie znam ale zauwa偶am tu tak膮 zale偶no艣膰: im wi臋cej koloru, kontrastu i nasycenia, tym lepsze obrazki ;d przynajmniej dla mnie

pozdrrr r r r

Napisano
  • Autor
ja si臋 nie znam ale zauwa偶am tu tak膮 zale偶no艣膰: im wi臋cej koloru, kontrastu i nasycenia, tym lepsze obrazki ;d przynajmniej dla mnie

My艣l臋, 偶e na pewno masz racj臋 - zazwyczaj w trakcie pracy kilkakrotnie naprawiam kontrast, w pierwszych momentach moje prace przypominaj膮 chyba troch臋 wyblak艂e papirusy :D No, ale ucze si臋 i mam nadziej臋 powoli zmniejszac ten problem. :D

Kolejne imyd偶e - szkice i design do postaci w czyde:

bJnlgu9.jpg

asPmURa.jpg

Napisano
  • Autor

DraxMustHurt - Dzi臋ki! Bez renderu, tekstury + malowanie.

Tym razem cos w zupe艂nie innym stylu, czyli cz臋艣膰 projektu, przy kt贸rym w wolnym czasie wsp贸艂pracuj臋: projekt postaci + ilustracja do battlegroundu.

tv2rkaO.jpg

40EfgqN.jpg

Napisano

Dlaczemu takie buty u Artemii? spory level up wzgl臋dem wcze艣niejszych wrzut

Napisano
  • Autor
Dlaczemu takie buty u Artemii? spory level up wzgl臋dem wcze艣niejszych wrzut

A dlaczego by nie? ;) A zupe艂nie serio: dziewczyna jest typem ch艂opczycy, a 艣wiat, w kt贸rym si臋 znajduje jest 艣wiatem fantasy, ale nie miediewalnym, tylko bardziej rozwini臋tym technologicznie (co艣 jak w trylogii Mistborn B. Sandersona). Tak偶e projektuj膮c jej str贸j opr贸cz innych nawi膮za艅, w g艂owie pojawi艂o mi si臋 cos w tym stylu: http://1.bp.blogspot.com/-WS7ZpOwRGQU/UALSProir5I/AAAAAAACAUc/xZp640p9lbY/s1600/Boy%2Bwith%2Bpopsicle%2Band%2Btoy%2Bsailboat%252C%2B1920.jpg

Tak poza tym - dzi臋ki za dobre s艂owo. Mam nadziej臋, 偶e nie zatrzymam si臋 w rozwoju :D

Napisano

Nie no spoko, to poprostu pierwsza rzecz kt贸ra rzuci艂a mi sie w oczy. Koszula i spodnie jak z "Ch艂op贸w" ok, p艂aszczyk jakby czarodziejki ok, a botki poszyte jak ccc

Napisano
  • Autor

Rice - zobaczymy jak si臋 zgra z reszt膮 postaci (jak b臋de mia艂a czas je zrobi膰...)

Postanowi艂am wi臋cej spamowa膰, wi臋c listopad zosta艂 miesi膮cem studi贸w landscap贸w.

Pierwszy 艣niadaniowy, ok 2h:

vbZP41P.jpg

I wr贸ci艂am do szybkich szkic贸w anatomicznych w wolnych chwilach. Najwyzsza pora, bo zacze艂am powoli zapominac, jak to sie robi.

zT7c5aQ.jpg

Napisano

Landscape fajny i, cho膰 wiem 偶e zazwyczaj nikt tego nie lubi, to mi艂o by by艂o zobaczy膰 zdj臋cie, kt贸re studiowa艂a艣 (o ile to by艂o malowane ze zdj臋cia) - wtedy mo偶na by by艂o na pewno du偶o wi臋cej stwierdzi膰. ;)

Super Ci wysz艂o to studium z poprzedniej strony:

http://i.imgur.com/8uGE47L.jpg

Fajne 艣wiat艂o i cienie, tekstury, kolory, chmury (!), fajna perspektywa (malowane mo偶e z google 'street view'?), cho膰 przyda艂oby si臋 troch臋 perspektywy powietrznej na horyzoncie, ale poza tym naprawd臋 dobre.

Ta praca te偶 jak dla mnie ok, cho膰 z twarz膮 fajnie by by艂o si臋 jeszcze pobawi膰 - wiem, 偶e by艂 to zabieg celowy, ale jest jednak za ma艂o widoczna, rozja艣nienie t艂a za g艂ow膮 by pomog艂o:

http://i.imgur.com/oT5xAlk.jpg

膯wiczenia z pozami maj膮 dynamiczn膮 zgrabn膮 kresk臋, co tu du偶o m贸wi膰, oby tak dalej!

Napisano
  • Autor

groch - dzi臋ki za wszystkie uwagi i mi艂e s艂owa! niestety ten landscape z poprzedniej troche za d艂ugo d艂uba艂am. Ale jest z google street view, tak jak m贸wi艂e艣 :) G艂臋bia w obrazie (albo jej brak) to m贸j spory problem, dlatego, mi臋dzy innymi rozpocze艂am serie 艣niadaniowych enviro. Mam nadziej臋, 偶e codzienna praktyka troch臋 pomo偶e z tym problemem :)

Zapominam wrzuca膰 link贸w do orygina艂贸w, sory - ale juz sie poprawiam. Wczorajszy mozna znale藕膰 tu: http://imgur.com/Zb3VhCu

Ten z poprzedniej strony tu: http://imgur.com/86d4fU5

Dzisiejszy 艣niadaniowy landscape - niezbyt udany, ale moze jutro b臋dzie lepiej :)

(oryginalne zdj臋cie: http://imgur.com/4PlAb7Q )

qKySy5I.jpg

Plus szybkie thumbsy w przerwie:

EvTLffD.jpg

Dzisiaj szkic贸w postaci nie ma, bo strasznie s艂abe :P

Napisano

Musisz zwraca膰 wi臋ksza uwag臋 na waolor,

Sorry za jako艣膰 mojego malarstwa, ale o co mi chodzi: w twojej wersji wsz臋dzie dodawa艂a艣 czarny, szczeg贸lnie drzewo z lewej, albo g贸ry. najlepszym sposobem na sprawdzanie czy twoje studium jest zgodne z orygina艂em jest dodanie maski jak na obrazku i ustawienie na warstwie kolor (r贸znica jest zauwa偶alna ale ma艂a)

574uPVz.jpg

Edytowane przez takashmen

Napisano
  • Autor

takashmen - Dzieki! Zdaje sobie spraw臋, 偶e jestem slepa w kwestiach waloru,niestety nawet wykorzystujac Twoja metod臋 (a robi臋 to zawsze). Ostatnio staram sie zwraca膰 na to szczeg贸lna uwag臋, ale jak wida膰 - ca艂y czas sie gubi臋. Wczesniej moje prace by艂y zawsze bardzo blade, teraz faktycznie musze uwa偶a膰 na czern. Mam nadziej臋 otworzyc sobie poma艂u oczy tymi codziennymi 膰wiczeniami. :)

艢niadaniowy landscape nr 3 - wybra艂am sobie nienajprostsze zdj臋cie, wi臋c zaj膮艂 troche wi臋cej czasu, ale malowa艂o mi sie bardzo przyjemnie. :)

lEM56p9.jpg

+ szkic w mi臋dzy czasie - chcia艂abym miec chwile wolna i cos z tym zrobi膰...

fBB7km2.jpg

Dziekuj臋, dobranoc.

Napisano

Hej! Bardzo mi si臋 podobaj膮 Twoje postacie. Masz w nich bardzo dobre wyczucie bry艂y. Prawd臋 m贸wi膮c przy jednej my艣la艂em, 偶e to model 3D pomalowany dop贸ki nie przeczyta艂em kolejnych komentarzy :).

Napisano

dopicuj jeszcze kraw臋dzie tej pracki, bo sie strasznie wycinaja. fajnie wyglada kszta艂t z艂apany lasso toolem, ale nie mozna go tak zosatwic bez niczego, bo bedzie wygladac nienaturalnie

http://www.itsartmag.com/features/itsart/wp-content/uploads/2014/03/Piotr%C2%A0Jab%C5%82o%C5%84ski-34.jpg

zoba se jak nicponim zalatwia takie rzeczy. caly czas mnie zastanawia wlasciwie jak on to robi i sam tak nie umiem, ale wiem, ze to w dobrym kierunku idzie ;dd kolory bardzo fajne, walor na gorze moglby byc slabszy bo sie zlewa z droga

Napisano
  • Autor

Rozpu - Dzi臋ki bardzo! Oczywiscie masz racje. A przy okazji przypomnia艂e艣 mi o tych 艣wietnych pracach. Ja r贸wnie偶 nie mam zielonego poj臋cia, jak Nicponim uzyskuje takie efekty, ale mam nadziej臋, 偶e za 5 tysiecy godzin pracy mo偶e zaczn臋 si臋 czegos dowiadywac :D

Apdejt z dnia pi膮tego serii.

Chyba jednak nie ma sensu wrzuca膰 oryginalnych zdj臋膰, po po dw贸ch ostatnich pracach stweirdzi艂am, 偶e za bardzo kurczowo sie ich trzymam. Wi臋c luzuj臋, i opr贸cz pilnego obserwowania waloru (co ma p贸ki co r贸偶ne skutki :D) staram si臋 bardziej uwa偶a膰 na kszta艂ty i kolory, 偶eby popchn膮膰 to co jest na refce o krok dalej. Praca jest chyba najszybsza ze wszystkich, zaj臋艂a mniej ni偶 2h - powoli idzie mi to coraz p艂ynniej.

Jutro, jak nie b臋d臋 zasypia膰 na siedz膮co, postaram si臋 wrzuci膰 jeszcze inne prace z tego tygodnia. :)

7Yl7bQj.jpg

Napisano
  • Autor

Nie da艂am rady postowac przez weekend, ale naszcze艣cie utrzyma艂am codzienne cwiczenia :)

Dzie艅 6 i 7 z wyobra藕ni, z dniem 8 wracam do studi贸w.

4QgosaP.jpg

beSsYM8.jpg

M6jNX7r.jpg

I jeszcze wizualizacja pomys艂u miasta dla grupy Fallout:Lonestar

VycgrlD.jpg

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci