Napisano 3 Luty 201411 l Cze艣膰. 聽 Rysuj臋 na powa偶niej od zesz艂ego roku (bo codzienne malowanie rz臋s si臋 nie liczy), a digital 膰wicz臋 dok艂adniej gdzie艣 tak od jego drugiej po艂owy. Wcze艣niej pracowa艂am w szeroko poj臋tym nudnym designie, ale zdecydowa艂am si臋 zaryzykowa膰, sko艅czy膰 z tym i skupi膰 si臋 na rysowaniu. Potrzebuj臋 drugiej, trzeciej, czwartej opinii i dobrych rad - mnie po 24 godzinach prace przestaj膮 si臋 podoba膰 i trac臋 obiektywizm. Bardzo natomiast chcia艂abym stale polepsza膰 sw贸j poziom :) P贸ki co wrzucam sko艅czone prace z ko艅ca zesz艂ego roku i pocz膮tku tego. Aktualnie staram si臋 dzieli膰 sw贸j wolny czas mi臋dzy 膰wiczenia i prace w艂asne z naciskiem na to pierwsze - ale o tym p贸藕niej. 聽 Pozdrawiam ciep艂o, bo na dworze zimno. 聽 Seria nied藕wiedzia: koncepty nied藕wiadk贸w ich miejsca kultu i wioski 聽 聽 聽 Seria saj faj: koncepty szefowej mafii i wersje jej 偶o艂nierzy, broni + jeden z jej klub贸w 聽 聽 聽 Studium g艂owy/paso偶yt: 聽 聽 Smok: 聽
Napisano 28 Wrzesie艅 201410 l Autor Postanowi艂am si臋 zaktualizowac po d艂uuugim czasie. :) Kilka ostatnich prac i studi贸w: 聽 Koncepty dla moda Fallout:Lonestar 聽 聽 聽 Szkice/studia: 聽 聽 聽 聽
Napisano 28 Wrzesie艅 201410 l kiepsko konstrukcja tej twarzy ostatniej. oczy nie trzymaja sie perspektywy, nos tak samo, ucha to ci sie chyba nie chcia艂o, bardzo brudzisz kolory, poczytaj sobie art tutorial z maxa tam jest podstawowa wiedza i mozna uniknac glupich bledow
Napisano 7 Pa藕dziernik 201410 l Autor @Rozpu - dzieki, zwr贸c臋 uwage w przysz艂o艣ci. 聽 聽 Tym razem mini-update: 聽 聽
Napisano 19 Pa藕dziernik 201410 l ja si臋 nie znam ale zauwa偶am tu tak膮 zale偶no艣膰: im wi臋cej koloru, kontrastu i nasycenia, tym lepsze obrazki ;d przynajmniej dla mnie pozdrrr r r r
Napisano 19 Pa藕dziernik 201410 l Autor ja si臋 nie znam ale zauwa偶am tu tak膮 zale偶no艣膰: im wi臋cej koloru, kontrastu i nasycenia, tym lepsze obrazki ;d przynajmniej dla mnie 聽 My艣l臋, 偶e na pewno masz racj臋 - zazwyczaj w trakcie pracy kilkakrotnie naprawiam kontrast, w pierwszych momentach moje prace przypominaj膮 chyba troch臋 wyblak艂e papirusy :D No, ale ucze si臋 i mam nadziej臋 powoli zmniejszac ten problem. :D 聽 聽 Kolejne imyd偶e - szkice i design do postaci w czyde: 聽 聽
Napisano 2 Listopad 201410 l Autor DraxMustHurt - Dzi臋ki! Bez renderu, tekstury + malowanie. 聽 Tym razem cos w zupe艂nie innym stylu, czyli cz臋艣膰 projektu, przy kt贸rym w wolnym czasie wsp贸艂pracuj臋: projekt postaci + ilustracja do battlegroundu. 聽 聽
Napisano 2 Listopad 201410 l Dlaczemu takie buty u Artemii? spory level up wzgl臋dem wcze艣niejszych wrzut
Napisano 2 Listopad 201410 l Autor Dlaczemu takie buty u Artemii? spory level up wzgl臋dem wcze艣niejszych wrzut 聽 A dlaczego by nie? ;) A zupe艂nie serio: dziewczyna jest typem ch艂opczycy, a 艣wiat, w kt贸rym si臋 znajduje jest 艣wiatem fantasy, ale nie miediewalnym, tylko bardziej rozwini臋tym technologicznie (co艣 jak w trylogii Mistborn B. Sandersona). Tak偶e projektuj膮c jej str贸j opr贸cz innych nawi膮za艅, w g艂owie pojawi艂o mi si臋 cos w tym stylu: http://1.bp.blogspot.com/-WS7ZpOwRGQU/UALSProir5I/AAAAAAACAUc/xZp640p9lbY/s1600/Boy%2Bwith%2Bpopsicle%2Band%2Btoy%2Bsailboat%252C%2B1920.jpg 聽 Tak poza tym - dzi臋ki za dobre s艂owo. Mam nadziej臋, 偶e nie zatrzymam si臋 w rozwoju :D
Napisano 2 Listopad 201410 l Nie no spoko, to poprostu pierwsza rzecz kt贸ra rzuci艂a mi sie w oczy. Koszula i spodnie jak z "Ch艂op贸w" ok, p艂aszczyk jakby czarodziejki ok, a botki poszyte jak ccc
Napisano 3 Listopad 201410 l Autor Rice - zobaczymy jak si臋 zgra z reszt膮 postaci (jak b臋de mia艂a czas je zrobi膰...) 聽 Postanowi艂am wi臋cej spamowa膰, wi臋c listopad zosta艂 miesi膮cem studi贸w landscap贸w. 聽 Pierwszy 艣niadaniowy, ok 2h: 聽 聽 I wr贸ci艂am do szybkich szkic贸w anatomicznych w wolnych chwilach. Najwyzsza pora, bo zacze艂am powoli zapominac, jak to sie robi. 聽
Napisano 4 Listopad 201410 l Landscape fajny i, cho膰 wiem 偶e zazwyczaj nikt tego nie lubi, to mi艂o by by艂o zobaczy膰 zdj臋cie, kt贸re studiowa艂a艣 (o ile to by艂o malowane ze zdj臋cia) - wtedy mo偶na by by艂o na pewno du偶o wi臋cej stwierdzi膰. ;) 聽 Super Ci wysz艂o to studium z poprzedniej strony: 聽 http://i.imgur.com/8uGE47L.jpg 聽 Fajne 艣wiat艂o i cienie, tekstury, kolory, chmury (!), fajna perspektywa (malowane mo偶e z google 'street view'?), cho膰 przyda艂oby si臋 troch臋 perspektywy powietrznej na horyzoncie, ale poza tym naprawd臋 dobre. 聽 Ta praca te偶 jak dla mnie ok, cho膰 z twarz膮 fajnie by by艂o si臋 jeszcze pobawi膰 - wiem, 偶e by艂 to zabieg celowy, ale jest jednak za ma艂o widoczna, rozja艣nienie t艂a za g艂ow膮 by pomog艂o: 聽 http://i.imgur.com/oT5xAlk.jpg 聽 膯wiczenia z pozami maj膮 dynamiczn膮 zgrabn膮 kresk臋, co tu du偶o m贸wi膰, oby tak dalej!
Napisano 4 Listopad 201410 l Autor groch - dzi臋ki za wszystkie uwagi i mi艂e s艂owa! niestety ten landscape z poprzedniej troche za d艂ugo d艂uba艂am. Ale jest z google street view, tak jak m贸wi艂e艣 :) G艂臋bia w obrazie (albo jej brak) to m贸j spory problem, dlatego, mi臋dzy innymi rozpocze艂am serie 艣niadaniowych enviro. Mam nadziej臋, 偶e codzienna praktyka troch臋 pomo偶e z tym problemem :) 聽 Zapominam wrzuca膰 link贸w do orygina艂贸w, sory - ale juz sie poprawiam. Wczorajszy mozna znale藕膰 tu: http://imgur.com/Zb3VhCu Ten z poprzedniej strony tu: http://imgur.com/86d4fU5 聽 Dzisiejszy 艣niadaniowy landscape - niezbyt udany, ale moze jutro b臋dzie lepiej :) (oryginalne zdj臋cie: http://imgur.com/4PlAb7Q ) 聽 聽 Plus szybkie thumbsy w przerwie: 聽 聽 Dzisiaj szkic贸w postaci nie ma, bo strasznie s艂abe :P
Napisano 4 Listopad 201410 l Musisz zwraca膰 wi臋ksza uwag臋 na waolor, 聽 Sorry za jako艣膰 mojego malarstwa, ale o co mi chodzi: w twojej wersji wsz臋dzie dodawa艂a艣 czarny, szczeg贸lnie drzewo z lewej, albo g贸ry. najlepszym sposobem na sprawdzanie czy twoje studium jest zgodne z orygina艂em jest dodanie maski jak na obrazku i ustawienie na warstwie kolor (r贸znica jest zauwa偶alna ale ma艂a) 聽 聽 聽 Edytowane 5 Listopad 201410 l przez takashmen
Napisano 5 Listopad 201410 l Autor takashmen - Dzieki! Zdaje sobie spraw臋, 偶e jestem slepa w kwestiach waloru,niestety nawet wykorzystujac Twoja metod臋 (a robi臋 to zawsze). Ostatnio staram sie zwraca膰 na to szczeg贸lna uwag臋, ale jak wida膰 - ca艂y czas sie gubi臋. Wczesniej moje prace by艂y zawsze bardzo blade, teraz faktycznie musze uwa偶a膰 na czern. Mam nadziej臋 otworzyc sobie poma艂u oczy tymi codziennymi 膰wiczeniami. :) 聽 艢niadaniowy landscape nr 3 - wybra艂am sobie nienajprostsze zdj臋cie, wi臋c zaj膮艂 troche wi臋cej czasu, ale malowa艂o mi sie bardzo przyjemnie. :) 聽 聽 + szkic w mi臋dzy czasie - chcia艂abym miec chwile wolna i cos z tym zrobi膰... 聽 聽 Dziekuj臋, dobranoc.
Napisano 5 Listopad 201410 l Hej! Bardzo mi si臋 podobaj膮 Twoje postacie. Masz w nich bardzo dobre wyczucie bry艂y. Prawd臋 m贸wi膮c przy jednej my艣la艂em, 偶e to model 3D pomalowany dop贸ki nie przeczyta艂em kolejnych komentarzy :).
Napisano 7 Listopad 201410 l dopicuj jeszcze kraw臋dzie tej pracki, bo sie strasznie wycinaja. fajnie wyglada kszta艂t z艂apany lasso toolem, ale nie mozna go tak zosatwic bez niczego, bo bedzie wygladac nienaturalnie http://www.itsartmag.com/features/itsart/wp-content/uploads/2014/03/Piotr%C2%A0Jab%C5%82o%C5%84ski-34.jpg zoba se jak nicponim zalatwia takie rzeczy. caly czas mnie zastanawia wlasciwie jak on to robi i sam tak nie umiem, ale wiem, ze to w dobrym kierunku idzie ;dd kolory bardzo fajne, walor na gorze moglby byc slabszy bo sie zlewa z droga
Napisano 7 Listopad 201410 l Autor Rozpu - Dzi臋ki bardzo! Oczywiscie masz racje. A przy okazji przypomnia艂e艣 mi o tych 艣wietnych pracach. Ja r贸wnie偶 nie mam zielonego poj臋cia, jak Nicponim uzyskuje takie efekty, ale mam nadziej臋, 偶e za 5 tysiecy godzin pracy mo偶e zaczn臋 si臋 czegos dowiadywac :D 聽 Apdejt z dnia pi膮tego serii. Chyba jednak nie ma sensu wrzuca膰 oryginalnych zdj臋膰, po po dw贸ch ostatnich pracach stweirdzi艂am, 偶e za bardzo kurczowo sie ich trzymam. Wi臋c luzuj臋, i opr贸cz pilnego obserwowania waloru (co ma p贸ki co r贸偶ne skutki :D) staram si臋 bardziej uwa偶a膰 na kszta艂ty i kolory, 偶eby popchn膮膰 to co jest na refce o krok dalej. Praca jest chyba najszybsza ze wszystkich, zaj臋艂a mniej ni偶 2h - powoli idzie mi to coraz p艂ynniej. 聽 Jutro, jak nie b臋d臋 zasypia膰 na siedz膮co, postaram si臋 wrzuci膰 jeszcze inne prace z tego tygodnia. :) 聽
Napisano 10 Listopad 201410 l Autor Nie da艂am rady postowac przez weekend, ale naszcze艣cie utrzyma艂am codzienne cwiczenia :) 聽 Dzie艅 6 i 7 z wyobra藕ni, z dniem 8 wracam do studi贸w. 聽 聽 聽 聽 I jeszcze wizualizacja pomys艂u miasta dla grupy Fallout:Lonestar 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto