Slim_ Napisano 27 Marzec 2014 Share Napisano 27 Marzec 2014 (edytowane) Zainspirowany "kosiarką" Hondy Mean Mower postanowiłem trochę zmodyfikować traktorek który kiedyś zrobiłem. Poniżej efekty Tak wyglądał wcześniej Nie mam pomysłu jak połączyć przednie skrzydło z przodem kosiary bo jak na razie to raczej komicznie wygląda. Edytowane 22 Listopad 2014 przez Slim_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Marzec 2014 Share Napisano 27 Marzec 2014 :D widać, że słoneczko przygrzało ostatnio to i pomysły się pojawiają ;P Według mnie bomba pomysł. Spoilery super! Jeszcze dyfuzor :D A myślisz o barwach jakiegoś zespołu F1 na tym potworze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 27 Marzec 2014 Share Napisano 27 Marzec 2014 Martini racing!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 27 Marzec 2014 Autor Share Napisano 27 Marzec 2014 @WIKTOR nie myślałem jeszcze o malowaniu, ale świetny pomysł podsunąłeś ;D podpowiedz jeszcze jak to skrzydło połączyć z przodem ;) Myślę że barwy Lotusa albo właśnie Martini mogły by być ciekawe, ale pewnie pomaluję go w czerwone byki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 27 Marzec 2014 Share Napisano 27 Marzec 2014 Martini naprawdę! Ferrari totalnie nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Marzec 2014 Share Napisano 27 Marzec 2014 Machnij wszystkie teamy i zrób może scenkę jak podczas startu F1 ;) Wymyślisz coś. Znowu kolejny projekt, który mi się podoba w zamierzeniach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 28 Marzec 2014 Autor Share Napisano 28 Marzec 2014 @Kramon, nie pisałem nigdzie o Ferrari, chodziło mi o Red Bulla;) Z taką ilością kosiarek raczej mój komputer sobie nie poradzi, ale pomyślę coś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 Nie lekceważ potęgi mocy swojego komputera :D To może 2 kosiary w jakiejś dynamicznej akcji? Naprawdę podoba mi się ta kosiarka. Modelowanie masz opanowane teraz tylko ubrać to w całość i dobajerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 6 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Dzięki chłopaki za propozycje ;) Dobrze że przypomniałeś o lusterkach. Chciałem ją zrobić w stylu typowo racingowym. Wydaje mi się że taki pełny kubełek średnio będzie pasował bo jest za duży. Kierownica zrobiona, pewnie zrobię odpinaną bo moze być problem z wsiadaniem. Mało miejsca. Zwiększyłem trochę rozstaw osi z tylu bo był problem ze stabilnością ;) Nie wiem jak połaczyć te dodatkowe nadkola z nadwoziem. Myślałem żeby zrobić z tyłu zawiechę typu pushrod bo brakuje miejsca na sprężyny. Ustawił bym je pionowo w tej niby ramie. Mogło by ciekawie wygladać. Myślałem żeby wydech poprowadzić w miejscu tylnych lamp. Podwójne zaciski i solidna tarcza powinny dać radę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 7 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2014 Taki wydech wymyśliłem i lusterka gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 11 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Pierwszy test. Finalnie pewnie nie będzie aż tyle carbonu :) Myślałem żeby tylko część elementu (np dół bocznych wlotów) pomalować, a część pozostawić karbonową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 11 Kwiecień 2014 Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Ja polecam ten oto materiał jako carbon. oraz tekstury http://sta.sh/zip/21475ci546fa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 11 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2014 W sumie mój materiał jest oparty o podobny schemat, ale tekstury mam raczej słabe. Dzięki za teksturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 16 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Troche pomalowałem. Co myslicie? Brakuje jeszcze logotypów sponsorów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 29 Maj 2014 Autor Share Napisano 29 Maj 2014 Z kosiarką przerwa jak na razie, czekam na nowe części :) Myślę że nie ma sensu otwierać nowego wątku, więc w tym będę zamieszczał postępy z nowego projektu KAI T-50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 9 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Co myślicie o takiej scenie? Uczę się renderować więc każda opinia będzie pomocna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 1 Październik 2014 Autor Share Napisano 1 Październik 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Październik 2014 Share Napisano 1 Październik 2014 Bardzo fajnie to zaczyna wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hokmah Napisano 2 Październik 2014 Share Napisano 2 Październik 2014 Ciekawie wyszedł ten M-346 jeśli się nie mylę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 2 Październik 2014 Autor Share Napisano 2 Październik 2014 FF Dzieki! Hokmah To koreański KAI T-50, ale fakt, podobny do tego M-346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszPiasecki Napisano 3 Październik 2014 Share Napisano 3 Październik 2014 Model wygląda co raz ciekawiej. Co do samej sceny: popracuj nad kadrowaniem, bo nie widać w sumie co ważniejsze pas startowy czy samolot czy też niebo. Zmniejszyłbym ten AO ( zmień z czerni na jakiś szary lub kolor podłoża - teraz daje wyraźny cień pod kadłubem. Zobacz na to zdjęcie . Spód pomimo ciemnego malowania jest jaśniejszy, wyraźniejszy, każdy detal jest widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 10 Październik 2014 Autor Share Napisano 10 Październik 2014 Trochę poprawiłem. Pora na ujęcie w powietrzu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 łapaj podziwiaj i może zrobisz któryś z tych kadrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 11 Październik 2014 Autor Share Napisano 11 Październik 2014 Dzięki! Świetny materiał, pewnikiem się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 Doprawdy ładnie wygląda na płycie lotniska, mięciutki ten render, spójny, podoba mi się :) Ciekawe jak wyjdzie Ci w powietrzu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 12 Październik 2014 Autor Share Napisano 12 Październik 2014 Dzięki Dwa tysiące trzynasty! Też jestem ciekawy jak wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 18 Październik 2014 Autor Share Napisano 18 Październik 2014 Mały close up ze scenki nad którą pracuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 18 Październik 2014 Share Napisano 18 Październik 2014 oh yes oh yes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrRambo Napisano 19 Październik 2014 Share Napisano 19 Październik 2014 no jak takie close upy robisz to raczej śrubki nie mogą być kwadratowe scena będzie długa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 19 Październik 2014 Autor Share Napisano 19 Październik 2014 Nie ma tam ani jednej śrubki :) Miałem na myśli stilla kiedy pisałem o scence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 19 Październik 2014 Share Napisano 19 Październik 2014 Śliczne to światło, to kolor mapy HDRI go tak ładnie koloruje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 19 Październik 2014 Autor Share Napisano 19 Październik 2014 Głównie hdri, trochę doświetlone sun lampą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 19 Październik 2014 Share Napisano 19 Październik 2014 Bardzo ładne kolory, czekam na kolejne ujęcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 25 Październik 2014 Autor Share Napisano 25 Październik 2014 Coś takiego mi wyszło. Nie mam pomysłu na to jak zrobić efekt gorącego powietrza za samolotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 O coś takiego Ci idzie ? Większość samolociarzy to chyba robi w PS...ale przydałoby się zmienić ciemne tło pod samolotami na inne, wówczas będzie lepiej widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 27 Październik 2014 Autor Share Napisano 27 Październik 2014 Tak, dzięki. Trochę się bawiłem w PS, ale efekty nie były zadowalające. Może poruszam jeszcze suwakami :) Nad tłem jeszcze pomyślę, ale ciężko jest znaleźć coś w podobnym klimacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 Ja wiem jak to zrobić bardzo ładnie :P mogę ci pokaza na skype albo na koniec po prostu podrzuć mi rendery i ja ci to zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 19 Listopad 2014 Autor Share Napisano 19 Listopad 2014 Już raczej koniec męczenia tego modelu ;) Prezentuję drugie ujęcie. Może ktoś widzi jeszcze coś co można by poprawić? http://i.imgur.com/M4IboIx.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 19 Listopad 2014 Share Napisano 19 Listopad 2014 Ładnie juz jest :) ja moze bym lewy samolot troche przyblizyl do kamery zeby wyszlo troche detalu a prawy ciutek w lewo zeby nieucinalo go tak przy samym koncu skrzydla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 19 Listopad 2014 Autor Share Napisano 19 Listopad 2014 Dzięki za rady! :) próbowałem zmieniać ustawienie samolotów, ale jakoś źle to wyglądało. Mogłem faktycznie pokazać więcej skrzydła tam z prawej strony. Puki co wędruje do galerii. http://max3d.pl/forum/threads/96057-Kai-t-50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 22 Listopad 2014 Autor Share Napisano 22 Listopad 2014 Właśnie dostałem pudała z częściami do wyścigowej kosiarki. Pora dokończyć budowę :) Zastanawiam się nad zmianą felg i opon na bardziej torowe. Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 22 Listopad 2014 Share Napisano 22 Listopad 2014 Kurcze, kosiarka super, aż trudno mieć jakieś uwago, ale powiedz że mi jak to zrobiłeś, że na ostatnim screenie opona jest przeźroczysta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 22 Listopad 2014 Autor Share Napisano 22 Listopad 2014 Magia! :P Jak renderowałem AO zapomniałem ukryć oponę. Przy łączeniu screenów z viewportu (na których opona była ukryta) z AO w photoshopie przez multiply, wyszedł taki efekt przeźroczystej opony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 22 Listopad 2014 Share Napisano 22 Listopad 2014 czad. chce takie coś we viewporcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi