Napisano 27 Marzec 201410 l Zainspirowany "kosiarką" Hondy Mean Mower postanowiłem trochę zmodyfikować traktorek który kiedyś zrobiłem. Poniżej efekty Tak wyglądał wcześniej Nie mam pomysłu jak połączyć przednie skrzydło z przodem kosiary bo jak na razie to raczej komicznie wygląda. Edytowane 22 Listopad 201410 l przez Slim_
Napisano 27 Marzec 201410 l :D widać, że słoneczko przygrzało ostatnio to i pomysły się pojawiają ;P Według mnie bomba pomysł. Spoilery super! Jeszcze dyfuzor :D A myślisz o barwach jakiegoś zespołu F1 na tym potworze?
Napisano 27 Marzec 201410 l Autor @WIKTOR nie myślałem jeszcze o malowaniu, ale świetny pomysł podsunąłeś ;D podpowiedz jeszcze jak to skrzydło połączyć z przodem ;) Myślę że barwy Lotusa albo właśnie Martini mogły by być ciekawe, ale pewnie pomaluję go w czerwone byki.
Napisano 27 Marzec 201410 l Machnij wszystkie teamy i zrób może scenkę jak podczas startu F1 ;) Wymyślisz coś. Znowu kolejny projekt, który mi się podoba w zamierzeniach :)
Napisano 28 Marzec 201410 l Autor @Kramon, nie pisałem nigdzie o Ferrari, chodziło mi o Red Bulla;) Z taką ilością kosiarek raczej mój komputer sobie nie poradzi, ale pomyślę coś ;)
Napisano 28 Marzec 201410 l Nie lekceważ potęgi mocy swojego komputera :D To może 2 kosiary w jakiejś dynamicznej akcji? Naprawdę podoba mi się ta kosiarka. Modelowanie masz opanowane teraz tylko ubrać to w całość i dobajerować.
Napisano 6 Kwiecień 201410 l Autor Dzięki chłopaki za propozycje ;) Dobrze że przypomniałeś o lusterkach. Chciałem ją zrobić w stylu typowo racingowym. Wydaje mi się że taki pełny kubełek średnio będzie pasował bo jest za duży. Kierownica zrobiona, pewnie zrobię odpinaną bo moze być problem z wsiadaniem. Mało miejsca. Zwiększyłem trochę rozstaw osi z tylu bo był problem ze stabilnością ;) Nie wiem jak połaczyć te dodatkowe nadkola z nadwoziem. Myślałem żeby zrobić z tyłu zawiechę typu pushrod bo brakuje miejsca na sprężyny. Ustawił bym je pionowo w tej niby ramie. Mogło by ciekawie wygladać. Myślałem żeby wydech poprowadzić w miejscu tylnych lamp. Podwójne zaciski i solidna tarcza powinny dać radę ;)
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor Pierwszy test. Finalnie pewnie nie będzie aż tyle carbonu :) Myślałem żeby tylko część elementu (np dół bocznych wlotów) pomalować, a część pozostawić karbonową.
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Ja polecam ten oto materiał jako carbon. oraz tekstury http://sta.sh/zip/21475ci546fa
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor W sumie mój materiał jest oparty o podobny schemat, ale tekstury mam raczej słabe. Dzięki za teksturki
Napisano 16 Kwiecień 201410 l Autor Troche pomalowałem. Co myslicie? Brakuje jeszcze logotypów sponsorów itp.
Napisano 29 Maj 201410 l Autor Z kosiarką przerwa jak na razie, czekam na nowe części :) Myślę że nie ma sensu otwierać nowego wątku, więc w tym będę zamieszczał postępy z nowego projektu KAI T-50
Napisano 30 Wrzesień 201410 l Autor Co myślicie o takiej scenie? Uczę się renderować więc każda opinia będzie pomocna
Napisano 2 Październik 201410 l Autor FF Dzieki! Hokmah To koreański KAI T-50, ale fakt, podobny do tego M-346
Napisano 3 Październik 201410 l Model wygląda co raz ciekawiej. Co do samej sceny: popracuj nad kadrowaniem, bo nie widać w sumie co ważniejsze pas startowy czy samolot czy też niebo. Zmniejszyłbym ten AO ( zmień z czerni na jakiś szary lub kolor podłoża - teraz daje wyraźny cień pod kadłubem. Zobacz na to zdjęcie . Spód pomimo ciemnego malowania jest jaśniejszy, wyraźniejszy, każdy detal jest widoczny.
Napisano 11 Październik 201410 l Doprawdy ładnie wygląda na płycie lotniska, mięciutki ten render, spójny, podoba mi się :) Ciekawe jak wyjdzie Ci w powietrzu!
Napisano 12 Październik 201410 l Autor Dzięki Dwa tysiące trzynasty! Też jestem ciekawy jak wyjdzie :)
Napisano 19 Październik 201410 l no jak takie close upy robisz to raczej śrubki nie mogą być kwadratowe scena będzie długa?
Napisano 19 Październik 201410 l Autor Nie ma tam ani jednej śrubki :) Miałem na myśli stilla kiedy pisałem o scence.
Napisano 25 Październik 201410 l Autor Coś takiego mi wyszło. Nie mam pomysłu na to jak zrobić efekt gorącego powietrza za samolotem
Napisano 25 Październik 201410 l O coś takiego Ci idzie ? Większość samolociarzy to chyba robi w PS...ale przydałoby się zmienić ciemne tło pod samolotami na inne, wówczas będzie lepiej widoczne.
Napisano 27 Październik 201410 l Autor Tak, dzięki. Trochę się bawiłem w PS, ale efekty nie były zadowalające. Może poruszam jeszcze suwakami :) Nad tłem jeszcze pomyślę, ale ciężko jest znaleźć coś w podobnym klimacie
Napisano 27 Październik 201410 l Ja wiem jak to zrobić bardzo ładnie :P mogę ci pokaza na skype albo na koniec po prostu podrzuć mi rendery i ja ci to zrobię.
Napisano 19 Listopad 201410 l Autor Już raczej koniec męczenia tego modelu ;) Prezentuję drugie ujęcie. Może ktoś widzi jeszcze coś co można by poprawić? http://i.imgur.com/M4IboIx.jpg
Napisano 19 Listopad 201410 l Ładnie juz jest :) ja moze bym lewy samolot troche przyblizyl do kamery zeby wyszlo troche detalu a prawy ciutek w lewo zeby nieucinalo go tak przy samym koncu skrzydla.
Napisano 19 Listopad 201410 l Autor Dzięki za rady! :) próbowałem zmieniać ustawienie samolotów, ale jakoś źle to wyglądało. Mogłem faktycznie pokazać więcej skrzydła tam z prawej strony. Puki co wędruje do galerii. http://max3d.pl/forum/threads/96057-Kai-t-50
Napisano 22 Listopad 201410 l Autor Właśnie dostałem pudała z częściami do wyścigowej kosiarki. Pora dokończyć budowę :) Zastanawiam się nad zmianą felg i opon na bardziej torowe. Co myślicie?
Napisano 22 Listopad 201410 l Kurcze, kosiarka super, aż trudno mieć jakieś uwago, ale powiedz że mi jak to zrobiłeś, że na ostatnim screenie opona jest przeźroczysta?
Napisano 22 Listopad 201410 l Autor Magia! :P Jak renderowałem AO zapomniałem ukryć oponę. Przy łączeniu screenów z viewportu (na których opona była ukryta) z AO w photoshopie przez multiply, wyszedł taki efekt przeźroczystej opony :)