Konstantin Kireev Napisano 8 Kwiecień 2014 Napisano 8 Kwiecień 2014 (edytowane) Cześć wszystkim, postanowiłem stworzyć realistyczną postać Czonga Li (głównego złodzieja z filmu "Bloodsport") Jak koncepty uźywam screenshot-y z filmu i zdjęcia z Bolo Jengiem które potrafiłem znaleźć przez google-a. Z góry dziękuję za wszelkie komenty, krytykę i rady. Edytowane 8 Kwiecień 2014 przez Konstantin Kireev
Sebazx6r Napisano 9 Kwiecień 2014 Napisano 9 Kwiecień 2014 Cześć, widzę ,że dość mały ruch w twoim temacie. Wybrałeś fajną charakterystyczną postać. Do końca nie wiem, w jaki wiek postaci się wstrzeliłeś, ale widać dość spore różnice. Chyba też trochę rozjechały się proporcje: http://www.idrawdigital.com/wp-content/uploads/2009/01/prop_male.gif Moje odczucie ogólnie jest takie byś się nie zrażał i może porobił troche postaci typu generic na wstępnie. Opanował anatomie. Tu kilka linków: http://anatomy4sculptors.com/ http://www.pinterest.com Nie siedź za długo w jednym modelu, obserwuj i ucz się podstaw proporcji ,a będzie Ci łatwiej zobaczyć pewne detale, bo będziesz wiedział gdzie są. Pozdrawiam
Konstantin Kireev Napisano 10 Kwiecień 2014 Autor Napisano 10 Kwiecień 2014 Cześć, dziękuję, Bolo to wyśmienity aktor z bardzo urozmaiconą mimiką, lecz często gra mało mownych bez emocjonalnych złodziejów) Myślę źe w "Bloodsport-cie" mial około 45 lat. Zgadzam się, dość sporo czasu spędziłem nad tym modelem i juź nie potrafię wykryć błędów. To dobre proporcje, wyglądają lepiej, ale pasują raczej dla dość wynioslych osób. Bolo ma bardzo mały wzrost, ledwie 1.70 m Raczej pasuje do osoby 7-u głów wzrostu Tak, pracuję w tym kierunku. Robię takie modele, maluję z foto, z natury(kiedy trafi się). Dziękuję za linki. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam.
yarosh Napisano 10 Kwiecień 2014 Napisano 10 Kwiecień 2014 Cześć, jako, że filmy z Bolo i całą resztą są bliskie memu sercu, więc nie można przejść obok takiego projektu bez komentarza. Trzeba jeszcze popracować nad twarzą, bo w tej chwili wygląda jakbyś połączył Bolo z lat świetności i z dnia dzisiejszego, przez co wygląda twarz jest za bardzo wychudzona, przez co zbytnio się rzucaja w oczy bruzdy mimiczne (czy jak to się nazywa) przy ustach u bolo w młodszym wieku przy neutralnej minie nie miał ich tak widocznych, po jego prawej stronie był charakterystyczny grymas przy lekkim drwiącym uśmieszku nos troche za szeroki/duży, ciężko to określić, bo ma dość duże dziurki w nosie i z uwagi na jego mimikę, często rozszerzał nozdrza, żeby zaakcentować swój nastrój wydaje mi się, że broda jest tż trochę za bardzo zaakcentowana, ale to może wynikać z odchudzenia twarzy może jeszce układ brwi przydałoby się zmienić
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Kwiecień 2014 Napisano 10 Kwiecień 2014 Jak dla mnie to wygląda ok. Bolo był trochę "inaczej" zbudowany i chyba dobrze to oddałeś. Wydaje mi się, że zbyt mocna są uwydatnione kości policzkowe - tzn. policzki troszeczkę pełniejsze chyba mają być, ale to właśnie zależy, z którego okresu bierzesz jego sylwetkę. Uwielbiam tego człowieka jako aktora, a swoje role zrobił bardzo charakterystycznymi. Wymodeluj jeszcze JCVD :D Z Van Damme będzie niezła jazda jeżeli chodzi o muskulaturę. Bolo miał rzeźbę bardziej "gładką", a JCVD uwydatniał ścięgna i całą budowę mięśni. Ogólnie gratuluje podjęcia takiego tematu! Dzisiaj mało kto słyszał o Bolo i nie tylko...
Konstantin Kireev Napisano 11 Kwiecień 2014 Autor Napisano 11 Kwiecień 2014 Cześć, Bolo to świetny aktor, naprawdę ma talent. Nie wątpię źe potrafi zagrać nawet dość dramatyczny rol) Próbuję się dokonać podobieństwa z Czongiem Li. Ale trudno znaleźć zdjęcia tych lat. Dziękuję za rady. Naprawdę przydadzą. Może uda się nieco odmłodzić Bolo. Dziękuję, Bolo wygląda bardziej podobny do zapaśnika. Mocne trapez i plecy, olbrzymie piersiowe muskuły. JCVD rozwinięty mniej więcej równomierne. Taki kontrast w budowie robi ich podobnymi do Main Boss-a i bohatera z starych 8-bitowych gier) Też mam taki pomysł) Dzięki)
floo Napisano 11 Kwiecień 2014 Napisano 11 Kwiecień 2014 Bolo, to kultowa postać, której nie da się zapomnieć. Co bym poprawił? Czoło, dolna powieka, kość policzkowa, dolna warga. Spodnie wyglądają zbyt kwadratowo. Działaj dalej. Wrzucam na zajawkę, gdzie mimo lat świetnie się trzyma. https://www.youtube.com/watch?v=CTY1ItorX2k
Konstantin Kireev Napisano 11 Kwiecień 2014 Autor Napisano 11 Kwiecień 2014 Dziękuję za rady. Czoło ma dość masywne, jak i tęgie brwiowe łuki. Na spodnie niestety jeszcze nie miałem czasu, to tylko placeholder) Ma dopiero 67 lat i nawet nie myśli starzeć)
floo Napisano 11 Kwiecień 2014 Napisano 11 Kwiecień 2014 On jest przykładem świetnego balansu między technikami. Mimo lat spędzonych na siłowni, jego Tai Chi jest wciąż dobre. Jednym neutralizuje drugie, co go nie usztywnia. Bolo chętnie bym zobaczył w spodenkach z opaską na kolanie.
Azbesty Napisano 11 Kwiecień 2014 Napisano 11 Kwiecień 2014 kibicuje bo to dziecistwo i wygląda że będzie frontowa robota!
Konstantin Kireev Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Cześć! Drobny update. Ostatnio nie miałem dostatecznie czasu zająć się modelem. Naprawiłem proporcje, odmłodzil twarz Bolo.
Rekomendowane odpowiedzi