bezkit Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 Witam ! Jestem nowy na tym forum, zaczynam przygode z 3ds max, mam pytanie wiem że przy przesuwaniu obiektów, powinny pojawić mi się 3 osie x,y,z. Z poczatku mi sie wyswiatlały, ale w pewnym momencie cos mi nie wyszlo zdenerwowalem sie i klikalem wszystko na klawiaturze, w rezultacie osie sie nie pojawiają, domyślam się ze jest jakiś skrót klawiszowy który je wyłącza, Czy ktoś da mi jakąs rade ?
Tomala Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 Mam pomysł na kolejny super ficzer do nowych maxów, napis "press "x" to hide/show transformation axis" na spalsh screenie. To to chyba najczęstszy problem wśród nowych użytkowników.
tmdag Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 działam na systemnie OSx jesli to coś zmienia.. Wersja 3dMax pod system OSx nigdy nie zostala stworzona wiec musisz sie upewnic czy oby napewno uzywasz osx i 3dmax
Azbesty Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 Wersja 3dMax pod system OSx nigdy nie zostala stworzona wiec musisz sie upewnic czy oby napewno uzywasz osx i 3dmax Oj nie ostatnio wydali chyba
Pawelkos Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 W nowym maxie nie jest to juz "X" lecz Ctrl+Shit+X. Powinno zadzialac, a nastepny razem raze nie wciskac klawiszy na pale ;)
legomir Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 http://www.autodesk.pl/products/autodesk-3ds-max/free-trial no raczej nie ma jak widzę na OSX Maxa? Wrzuć screena programu?
bezkit Napisano 1 Maj 2014 Autor Napisano 1 Maj 2014 Ok zadziałało, Lagomir, siedzę na bootcampie z mac OS Dziekuje za pomoc
tmdag Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 Ok zadziałało, Lagomir, siedzę na bootcampie z mac OS Dziekuje za pomoc czyli na windowsie, czyli skroty klawiszowe sa takie same jak na normalnym pc (klawiatura moze byc inna)
legomir Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 Mayka to od 2008 conajmniej jest na OSX. Modo w zeszłym roku wyszło ale nie wiem czy na Maca czy na Linuxa
uzumakishadow Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 @legomir modo od zawsze bylo osx/win, od wersji 701 jest tez na linuxa.
Rekomendowane odpowiedzi