Napisano 14 Wrzesień 200420 l Mam pewien problem. Muszę korzystać z dwóch 3DStudio Maxów - 5-tki i 6-tki. Miałem zainstalowaną 6-tkę, zainstalowałem 5-tkę i 6-ka przestała działać, bo prosi mnie o wpisanie innego klucza, którego się nie da wygenerować. Odinstalowanie i zainstalowanie jeszcze raz nie pomaga - format C: to będzie przymus :( . Co mam zrobić, żeby działały mi obie wersje na jednym kompie? Z góry dziękuję za pomoc.
Napisano 14 Wrzesień 200420 l moze glupio brzmi.. ale sprobuj azinstalowac w odwrotnej kolejnosci.. najapierw 5 potem 6 pozatym moze to renderer alternatywny cos fochy strzela albo siakis plugin wredny :) ja mialem kiedys ver 3 i 4.2 na jednym systeie a potem 4.2 i 5... i nic sie nie kaszanilo pozdro i daj znac jak juz znajdziesz gdzie byl zonk
Napisano 14 Wrzesień 200420 l Autor Dobra, spróbuję tak zrobić. Najwyżej zrobię jeszcze jednego formata ;) Wielkie dzięki, nie pomyślałem nawet o tym :) PS: 3D Studio Maxa 5 używam, bo pluginy eksportujące do Neverwinter Nights nie działają pod 6-tką :(
Napisano 15 Wrzesień 200420 l Qmpel uzywal 3 i 5-tki i wszystko bylo OK. Choc tu problem moze stanowic c_dilla... w 3 nie wystepowala.
Napisano 15 Wrzesień 200420 l ja mam zainstalowana ver 4 i 6, instalowalem w kolejnosci 4, apozniej 6 i dzialaja obie bez zarzutu
Napisano 15 Wrzesień 200420 l ja mam 6stke i 5tke i instalowalem w kolejnosci najpierw max6 potem max5 i dziala wsio
Napisano 15 Wrzesień 200420 l Autor Aha, no to teraz juz nic nie wiem ;). Czyli pewnie wina Wina :P Dwa maxy mi są potrzebne, bo: - w 3dsmax6'ie mam już kilka zaawansowanych projektów i jest w nim mental ray - 3dsmax5 mam, bo dzięki niemu mogę eksportować modele do Neverwinter Nights. W 6-tce pluginy potrzebne do eksportu nie działają :(
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Ja mam zaintsalowaną najpierw 5 a potem 6 i wszystko działa. Jednaka nie wiem czemu cały material editor z 5 działa mi w 6. A oryginalnego z 6 nie ma, czyli nowych typów materiałów i jeszcze raytrace nie działa. PS. Colly nie chcę zaśmiecać forum więc powiedziałem o tym tutaj. Jak chcesz to usunę ten post(może:P).
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor Zrobiłem format, zainstalowałem obydwa Maxy i mi działają :P - czyli wina systemu. Jeśli chodzi o Material Editor to jeszcze nie używałem Maxa 6, bo instaluję na razie wszystko co potrzebne do normalnego używania kompa ;). PS. Wszystkim przecież zależy na tym żeby forum było przejrzyste, nie? :)
Napisano 22 Wrzesień 200420 l A czemu macie zainstalowane 5 i 6? Jaka jest zaleta 5 a jaka 6? Czy "szóstka" nie jest lepsza logicznie od piątki?
Napisano 30 Wrzesień 200420 l Witam . Mam pytanko czy ktos ma pomysl jak zrobic żeby pliki stworzone w Max 6 dzialaly również pod Max 5 ?
Napisano 30 Wrzesień 200420 l Ja mam inny problem wszystko mi działało aż do dziś nagle prosi o autoryzacje generuje kod i niedziała a jak pore razy wcześnie instalowałem maxa działało słyszałem o C-Dilla ale jak to usunąć
Napisano 30 Wrzesień 200420 l A ja mam 3ds maxa 6 i 7. Najpierw zainstalowałem 6 a potem 7 i działają obydwa :). :P
Napisano 12 Październik 200420 l podłączam sie do pytania o mozliwośc odczytania .max z 6 przez maxa 5?