Napisano 3 Czerwiec 201410 l TSP 188 - Pan Małodobry Kat to profesja otoczona aurą tajemnicy i postrachu. Postać w średniowiecznych miastach i wioskach budząca mieszaninę grozy, respektu, pogardy i szacunku. Mężczyzna, którego zadaniem było sprawianie bólu i zadawanie śmierci nierzadko był zmuszony nocować poza osadami, gdyż ludzie lękali się przebywać w obecności tego, który popełnia grzech krzywdząc bliżnich. Jednocześnie był darzony szacunkiem i podziwem, z racji tego, że zadawał należne kary za popełnione zbrodnie , stając się tym samym wykonawcą woli Bożej. Gdy, podług tradycji, prosił on skazańca o przebaczenie z góry za zadanie mu śmierci, jego przyszłe ofiary rzadko wachały się mu go udzielić. Malujemy katów torturujących, zabijających, odpoczywających i jakich tylko zechcecie. Niekoniecznie średniowiecznych. Miłej zabawy i powodzenia! Czas malowania: 1,5 h. - Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. - Prace umieszczamy w tym wątku. - Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 901px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. - Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. - Czas sondy 3 dni. ZAKOŃCZENIE SESJI: 10.06.2014 23:59:59 SONDA: 11.06-14.06.2014 NAGRODA: Zwycięzcz otrzyma Gnomońskie DVD "Practical Light and Color", w którym artysta oświetleniowy z Pixara, Jeremy Vickery, w praktyczny sposób wykłada prawidła rządzące światłem i kolorem dotyczące malowania. Pomocne dla początkujących i średnio zaawansowanych rozkminiających te trudne zagadnienia. DVD używane ale w dobrej kondycji ;] Edytowane 4 Czerwiec 201410 l przez EthicallyChallenged
Napisano 4 Czerwiec 201410 l Haj kłality: http://imgbeta.artiststeam.pl/uploads/1401916094538f8abe2d651.jpg
Napisano 5 Czerwiec 201410 l Pierwszy raz od dłuższego czasu, pełne 1,5h: Dla ciekawych dalszy ciąg (chyba 45 minut później): Edytowane 5 Czerwiec 201410 l przez RaVirr
Napisano 6 Czerwiec 201410 l Robiłem do ostatniej minuty, równo 1,5 h :P. Przydała by się tak jeszcze z godzinka :P
Napisano 10 Czerwiec 201410 l Nie mam doświadczenia w speedach, ale bardzo chciałem dołączyć do zabawy ;)