kengi Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 (edytowane) 27 czerwca w piątek odbędzie się już czwarte spotkanie z cyklu TechFusion. Tym razem interesujące również dla grafików i animatorów, ponieważ jednym z gości będzie Łukasz Pazera. Opowie o narzędziach do animacji i może trochę o pracy dla TheFoundry, jak ktoś go trochę pociągnie za język ;). Myślę, że równie interesujący może być wykład na temat UX, dla wszelkiej maści projektantów www czy aplikacji Tomasza Skórskiego. Pozostałe prelekcje mimo, że są raczej skierowane do programistów, również mogą okazać się interesujące i wspomagające tych grafików z zacięciem informatycznym. Zapraszam do rejestracji. Uczestnictwo jest darmowe, powiem więcej... będzie również darmowe PIWO :) http://techfusion.io/ FACEBOOK Edytowane 19 Czerwiec 2014 przez kengi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 o której to godzinie? Bo chętnie bym się wybrał po pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2014 (edytowane) Wszystkie informacje sa na stronie (agenda). Calosc startuje o 17:00 a Łukasz ok. 18:30. Całość ma charakter barcampu, wiec nastawcie sie na afterparty, ktore jest de facto clou calego pomyslu. Chodzi przede wszystkim o integracje srodowiska. Edytowane 21 Czerwiec 2014 przez kengi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Dzięki! Już zarejestrowany! Czekam zatem i do zobaczyska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 21 Czerwiec 2014 Share Napisano 21 Czerwiec 2014 gdzie to będzie dokładnie ? wbijam napewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 21 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2014 dokladnie tu: http://inkubatorkultury.szczecin.pl/o-nas/dojazd/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Czerwiec 2014 Share Napisano 22 Czerwiec 2014 o fajna sprawa, musze sie wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 nie dostałem maila zwrotnego od niedzieli więc wnioskuje, ze nie ma już miejsc. Szkoda, kupiłem już spodnie wędkarskie by wynieść piwo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 spokojnie, dostaniesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 ja również nie dostałem emaila zwrotnego, ale jak kengi zapewnia że wyślą to czekam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Dostałem zwrotnego, super. Xmass, będziesz? Masz zwrotnego maila z miejscem spotkania? Musimy pogadać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 ja się zapisałem po czym dopiero zauwarzyłem że to nie w warszawie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 @Camel, będe będe na pewno :) Zwrotniaka dostałem. Jak pogadać to wal na maila :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Hej, fajna sprawa, ja też powinienem się pojawić :D p. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 bene do mnie też doszło. nie moge sie doczekać, by zobaczyć idiotów w 1szym rzędzie z google glass :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Azbesty... heh xD ach xmass, do mnie już pisałeś maila, ale byłem zarobiony. niemniej jednak potwierdzam, że będę osobiście na tym wydarzeniu :) olaf, wynosisz piwo? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 tak, jak zobaczysz kolesia biegnącego z kegiem, udawaj że nic nie widzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 26 Czerwiec 2014 Share Napisano 26 Czerwiec 2014 @camel, co do maila to pamiętam :) Jak zobaczysz gościa z różową "górą" i czarną torbą to będe ja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Czerwiec 2014 Share Napisano 27 Czerwiec 2014 no i dupa. koszulke i kubek zostawiłem w knajpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 28 Czerwiec 2014 Share Napisano 28 Czerwiec 2014 a ja wyszedłem po trzeciej prezentacji. nie dałeś się poznać, olaf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Czerwiec 2014 Share Napisano 28 Czerwiec 2014 ja w sumie nie wybrałem się na pierwsze, bo myslalem, że symfony to jakiś program księgowy i wykład jest sponsorowany. Liczyłem, ze dowiem się wielu ciekawych rzeczy o hoodie, bo sama koncepcja offline contentu jest naprawde dobra. Zamiast męsa, Pani z sernikiem troche męczyła bułę, do tego przyjechała z produktem, ktorego sama nie polecała jeszcze uzywać i nie miała ani jednego case studies hehe, ale byłem ciekaw ostatniego wykładu więc dobrze, że Łukasz Pazera był pomiędzy. Przeciągnęły się wszystkie wykłady i sama impreza skonczyla pozniej ale bardzo fajnie, że było sporo ludzi. Dobre żarcie mieli, niepotrzebnie brałem kanapki. Na nastepne wpadam z plecakiem - nie przewidziałem, ze piwo będzie butelkowe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 28 Czerwiec 2014 Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Częściowo szału nie ma, no ale patent z ułatwieniem animacji postaci był świetny. Co do Hood.ie jak to kobieta, chciała się czymś pochwalić, jest potrzeba zaprezentowania jakiejś potencjalnej "innowacji". O czym mniej więcej gość gadał na ostatniej prezentacji? Mistrz Jedi mówił mi że mogłem zostać bo całkiem fajnie gadał. Za Pazerę na TechFusionie to całkiem duży plus. Impreza fajna, spotkać osobiście osoby, które uważam za potencjalnych współpracowników to spoko rzecz. Racja, żarcie mieli wyborne, te mięsko na patykach. Serio, olaf z kanapkami? Nie jesteś ze Szczecina? :) Za miejsce też się należy organizatorom plus, bo fajna sala na posiłek i outdoor w willi. I West-End jest świetnym punktem dostępowym jak na mój dojazd itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Czerwiec 2014 Share Napisano 28 Czerwiec 2014 (edytowane) facet skupił się na opisie różnych technik badania user experience i aktualnych trendach. Nie, z kanapkami żartuje ale najadłem sie przed wyjściem. Miejscówka spoko, mieszkałem kiedys w okolicy więc jako dzieciak latałem do kina w wakacje. W sumie myślałem, ze wpadnę tylko na trzy wykłady będę uciekał, ale się przeciągnęło. Edit: Szkoda, ze w sumie sie nie zorganizowaliśmy, ja planowałem wrócić do zlecen zaraz po konferencji więc nawet nie brałem pod uwagę integracji ale ostatecznie na chwilę zahaczyliśmy się z Łukaszem i Kengim na ogródkach. Rozwinęła się rozmowa o tym, o czym wspomniał Łukasz tylko troche w czasie prezentacji - jak bardzo przydaje się background poza-graficzny w pracy grafika i graficzny w pracy programisty. Jak min. matematyka czy programowanie wzbogaca nasze możliwości i pozwala osiągnąć coś znacznie więcej. Łukasz wspominał min. (tu chyba nie zdradze zadnych firmowych sekretów), ze ludzie z szerszym backgroundem (np. programista-grafik) są zupełnie inaczej traktowani w takiej firmie jak Foundry - mają większą niezależność i zaufanie supervisorów. Myśle, że to się ogólnie przekłada też na jakość pracy i kariery, więc mam nadzieje, że będzie więcej ciekawych osób w następnych edycjach, którzy przekonają młodych do dalszego doskonalenia się poza 'dyplomem'. Edytowane 28 Czerwiec 2014 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 29 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2014 (edytowane) olaf, wpadnij na kolejny, pewnie tez bedziemy rozdawac gadzety :) aha, jeszcze jedna sprawa... bylo mowione na TF, czekamy na wszelkie PROPOZYCJE. jezeli chcielibyscie uslyszec o czyms konkretnym, dajcie nam znac. sprobujemy znalezc czlowieka, ewentualnie moze znacie kogos kogo chcecie uslyszec, tez dajcie znac... albo moze sami chcielibyscie o czyms opowiedziec? najlepiej kontaktowac sie przez email: curators NA techfusion.io , albo przez FB: https://www.facebook.com/techfusion.io Edytowane 29 Czerwiec 2014 przez kengi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 29 Czerwiec 2014 Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Na następne TF wołajcie Bagińskiego ;) albo chłopaków z Platige :D A tak poważnie - z mojego punktu widzenia dobrze było by dać więcej stuffu 3d. Prezentacja Łukasza zrobiła wrażenie i miło by było obejrzeć więcej. Ostatnia prezentacja też ciekawa (Camel, szkoda że nie zostałeś do końca), rzuciła trochą światła na aspekt, w jaki sposób ludzie oglądają internet ;) Camel, J|L, dzięki za spotkanie. Olaf, na następnym spotkaniu krzycz że to ty jesteś. Zgromadzeni wyniesiemy więcej piwa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi