Slim_ Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 (edytowane) Witam! Przedstawiam mój nowy projekt. Samolot szkolno-bojowy KAI T-50. Chciałbym poznać wasze opinie. 4K http://i.imgur.com/Oc7btwS.jpg 4k http://i.imgur.com/M4IboIx.jpg Edytowane 19 Listopad 2014 przez Slim_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 11 Październik 2014 Share Napisano 11 Październik 2014 Atakuj następne kadry! w wipie ci napisałem! przynajmniej z 3! jak niechcesz to udostępnij taki piękny model ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 11 Październik 2014 Autor Share Napisano 11 Październik 2014 Nie mogę udostępnić niestety :) ale będą kolejne rendery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 13 Październik 2014 Share Napisano 13 Październik 2014 Prosze wywal te flare :) A tak pozatym to bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Październik 2014 Share Napisano 15 Październik 2014 bardzo przyjemny Render jedynie można sie przyczepić do trochę za czystych elementów jak felgi opony no i ta flara mogła by nie pojawiać się ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 15 Październik 2014 Autor Share Napisano 15 Październik 2014 Dzięki chłopaki! Chyba macie rację co do tej flary. Trzeba się będzie jej pozbyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 16 Październik 2014 Share Napisano 16 Październik 2014 Fotoszopowa flara wynocha! Jak chcesz ładną flarę zrobić to jakiś Knoll Light Factory by się zdał. Generalnie bardzo ładnie i czysto ale ten model zasługuje na więcej renderow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 17 Październik 2014 Share Napisano 17 Październik 2014 Jak już wcześniej pisałem, bardzo ładny render, ale wspominałeś jeszcze o ujęciu w locie, zrobisz je czy zawiesiłeś prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 17 Październik 2014 Autor Share Napisano 17 Październik 2014 FF, 2013 Dzięki! Nad renderami w powietrzu będę pracował jak tylko znajdę trochę czasu. Chciałbym też zrobić stilla w hangarze. Wiecie może gdzie można znaleźć hdri mape w tym klimacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 17 Październik 2014 Share Napisano 17 Październik 2014 Jak dla mnie front :) Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin-flash Napisano 20 Październik 2014 Share Napisano 20 Październik 2014 super, 10/10, robicie takie obiekty że Was nigdy nie dogonię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isamu Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Witam wszystkich. Bardzo ładna scena. Jeśli możesz podziel sie ustawieniami shadera. Niestety kilku rzeczy wyraźnie brakuje. Przydała by sie odrobina brudu na podwoziu. No i...Kokpit...a właściwie jego brak. Brakuje HUD'a, wewnętrznych detali owiewki (luster, uchwytów), detali zagłówka fotela i tylnej ściany kabiny. ...amortyzator przedniej goleni jest zbyt gruby. No i wyszło, że tylko się czepiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 Piekny model, teraz tylko czekać na pozostałe ujecie bo tak to się czuje totalny niedosyt :) Z czepialstwa nie lezy mi to co sie dzieje z tłem na pierwszym planie masz przebarwienia asfaltu trochę to psuje odbiór :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 6 Listopad 2014 Autor Share Napisano 6 Listopad 2014 Isamu Klient dla którego robiłem model chciał czyste tekstury, jak z fabryki, ale fakt trochę brudu na pewno poprawiło by odbiór. Podobnie z wnętrzem, Wymagany był tylko zarys więc wnętrze dość uproszczone. Może kiedyś wrócę do tego projektu i wymodeluję każdy detal, chociaż ciężko dostać refki kabiny :/ Tak wygląda interior Amortyzator faktycznie trochę przygruby. Dzięki za wyłapanie błędów :) Postaram się wrzucić shader jak wrócę do domu skalpel3d Dzięki! Drugie ujęcie niebawem :) Chodzi o ten "dołożony" pas asfaltu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 Dokładnie o niego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isamu Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Jeżeli możesz, to oprócz shadera pokaż kawałek textury gdzie widać przenitowany kawałek poszycia. Co do kabiny...to kupa roboty...wiadomo, ale...Wyświetlacz przezierny musisz wstawić ;)(choćby z kilku box'ów)...on jest zawsze dobrze widoczny z zewnątrz. Kłopotliwy może w nim być co najwyżej shader szkieł. Mógłbyś się również pochwalić siatką i tym jak rozwiązałeś sprawę, innej kłopotliwej części...dyszy wylotowej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 8 Listopad 2014 Autor Share Napisano 8 Listopad 2014 Trochę siatek możesz zobaczyć tu http://max3d.pl/forum/threads/93523-Teczka-Slim-KAI-T-50/page2 Z dyszą nie było większych problemów, nawet ją zrigowałem :) Shader trochę zagmatwany, można to prościej rozwiązać http://i.imgur.com/kbEDJiN.jpg i tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von_wargus Napisano 8 Listopad 2014 Share Napisano 8 Listopad 2014 Ech, a mnie zdecydowanie najbardziej chwycił za serce gif z rigiem Twojego modelu. B. ładny :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 19 Listopad 2014 Autor Share Napisano 19 Listopad 2014 von_wargus cieszę się że się podoba :) Dodałem nowy render w pierwszym poście. Jak to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 21 Listopad 2014 Share Napisano 21 Listopad 2014 nowy render jest przezajebisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 21 Listopad 2014 Autor Share Napisano 21 Listopad 2014 Ciesze się że się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 24 Listopad 2014 Share Napisano 24 Listopad 2014 Blendernation o tobie pisze! gratuluje wyróżnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 24 Listopad 2014 Autor Share Napisano 24 Listopad 2014 Dzięki! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi