Napisano 24 Październik 201410 l Witam, Od wczoraj jestę magistrę, więc wrzucam te roczne, przepocone wypociny : ] Krótko o filmie: bazuje na moim dzieciństwie, opowieściach dziadków i babci jak to kiedyś dawno temu straszyło w lesie i na polach. Główny motyw oparty jest na podróżach astralnych. Interesowałem się okultyzmem, bawiłem tabliczkami ouija, bałem chodzić do kościoła. Cały opis i wypowiedź na ten temat zawarta jest w pracy pisemnej. Jakby ktoś miał za dużo czasu i się mu nudziło to chyba mogę to gdzieś udostępnić... Są błędy i niedoróbki, jestem tego świadom, niestety :D ale, it's done. Jestem wolny, 5 lat, wytrzymałem, nie wywieźli mnie w kaftanie. Jeśli komuś się nie podoba, to mogę go pocieszyć tym, że raczej filmów animowanych robić już nie będe ;) Więcej rzeczy z "kulis produkcji" poniżej (co by nie śmiecić): https://www.behance.net/gallery/16400813/WheReD-tHe-gHosTs-gO-WIP-Teaser Wersja vimeo trochę lepsza... [video=youtube_share;UUsa9YJfJJ8] 1080p na yt only :| Miniaturka: [ATTACH=CONFIG]97074[/ATTACH] Edytowane 28 Październik 201410 l przez blukazs
Napisano 24 Październik 201410 l Gratulacje magisterki i ukończenia projektu! Bardzo fajne to wyszło. Śledziłem postępy w pracy jak je tutaj wrzucałeś i od początku to robiło duże wrażenie. Mocna wizja którą udało się z konceptów przelać do filmu. Szacun :) Jeśli komuś się nie podoba, to mogę go pocieszyć tym, że raczej filmów animowanych robić już nie będe ;) Za jakiś czas pewnie zmienisz zdanie. Zakiełkuje w głowie jakiś pomysł i się zacznie ;)
Napisano 24 Październik 201410 l OOOOOO jaaaaaa - suppper. Naprawdę. Jestem pełen podziwu i gratulacje obrony i dobrej roboty.
Napisano 24 Październik 201410 l Gratulacje ukończenia! Śledziłem postępy i czekałem na efekt. Nie zawiodłem się. Wyszło bardzo fajnie :) Ta stylówa mi mega "siedzi." Ja po ukończeniu filmu animowanego też mówiłem, że nigdy więcej, a teraz świta mi pewien pomysł, więc pewnie do tego wrócę :D
Napisano 24 Październik 201410 l Autor Wow, dziękuję, myślałem że raczej odzew będzię typu : za długie i za nudne... ale miło jak ktoś docenia cieżką pracę! Moje dwie pierwsze rekomendacje! Dzięki :D Co do dalszych planów zobaczymy, ale raczej nie prędko, jeśli już to raczej jakieś krótsze formy, jeśli jeszcze trochę pożyje... Edytowane 24 Październik 201410 l przez blukazs
Napisano 24 Październik 201410 l imho w Polsce brakuje krótkich i zabawnych filmów animowanych. Tworząc pierwszy film, też się zabrałem za coś ciężkiego, smutnego (http://max3d.pl/forum/threads/90877-animacja-3d-Linia-%C5%BBycia) i teraz z perspektywy czasu trochę żałuje :) Ale to tak jest - pierwsze filmy przecież muszą być mega ambitne, smutne i nieść ze sobą wartośći! lol. Brakuje takich luźnych, krótkich, zabawnych projektów :) A szkoda.
Napisano 24 Październik 201410 l Autor imho w Polsce brakuje krótkich i zabawnych filmów animowanych. Tworząc pierwszy film, też się zabrałem za coś ciężkiego, smutnego (http://max3d.pl/forum/threads/90877-animacja-3d-Linia-%C5%BBycia) i teraz z perspektywy czasu trochę żałuje :) Ale to tak jest - pierwsze filmy przecież muszą być mega ambitne, smutne i nieść ze sobą wartośći! lol. Brakuje takich luźnych, krótkich, zabawnych projektów :) A szkoda. ...aaa, to ty - Sebastian! :D Niestety u nas jest to wymóg obowiązkowy, ale starałem się to chociaż "ładnie" ubrać. Teraz będę robić różowe unicorny żygające tęczą :>
Napisano 27 Październik 201410 l Od początku byłem cichym obserwatorem, który gdzieś tam z boku sobie patrzał jak to wszystko składało się w efekt końcowy. Wyszło rewelacyjnie - stylistyka, klimat, muzyka, prowadzenie kamerą oraz w szczególności fabuła. Nie zapominając o ogromnej liczbie ciężkiej pracy i samozaparcia. Tylko pozazdrościć ukończenia tego projektu i liczę, że jednak się przełamiesz i zrobisz jakiś kolejny shorcik :).
Napisano 27 Październik 201410 l Autor Dziękuje wszystkim! Doceniam wsparcie, nawet to najbardziej ciche :) Jak to mawia Sephen Silver "Nie staraj się być najlepszym, tylko robić swoje jak najlepiej". Ciężko zrobić coś dobrze jeśli prawie wszystko trzeba "orać" samemu i to w dodatku motyką... Kamera jest raczej milimalistyczna, słyszałem o niej raczej mieszane zdania, więc dobrze że komuś się podoba. ^^ W bardzo dużym stopniu to po prostu robotyka i automatyka: :D
Napisano 27 Październik 201410 l Świetna robota gratulacje zakończonego projektu. W pojedynkę nie jest łatwo, więc tym bardziej szacunek.