tomaszzero Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 (edytowane) Witam! Jakiś czas temu mój kolega dostał malucha, mojej matuli pierwszy samochód to był biały maluch, dlatego też postanowiłem zamodelowac go w maxie. Docelowo chcę zrobić szczegółowo wnętrze samochodu, również z elementami bocznymi w drzwiach, bagażniku itp oraz silnik (w miarę dokładnie). Nie mam konkretnej koncepcji co do oświetlenia, środowiska w jakim będzie się znajdował maluszek itp, ale jakieś tam pojedyncze sceny się w głowie pojawiają, więc pewnie powstanie kilka różnych wizualizacji. Jestem dość początkującą osobą, więc proszę o uwagi i komentarze, bo poprawek będzie zapewne sporo, a skończenie projektu zajmie pewnie trochę czasu:) Wzoruję się na kilku aukcjach z www.gieldaklasykow.pl, ale fiacik będzie wyglądał mniej więcej tak: http://www.gieldaklasykow.pl/polski-fiat-126p-1978-39900-pln-lodz/ Do tej pory prawie skończyłem model od zewnątrz. Paczka screenów poniżej. [ATTACH=CONFIG]97191[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]97192[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]97193[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]97194[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]97195[/ATTACH] Edytowane 2 Listopad 2014 przez tomaszzero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzero Napisano 2 Listopad 2014 Autor Share Napisano 2 Listopad 2014 [ATTACH=CONFIG]97196[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]97197[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]97198[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Listopad 2014 Share Napisano 2 Listopad 2014 Nice.... :) ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 ach myślałem że opony Dębicy a tu Stomil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byczek82 Napisano 3 Listopad 2014 Share Napisano 3 Listopad 2014 Fajny model:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzero Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Dzięki panowie! Ostatnio mało czasu, ale dzisiaj chwilę podłubałem i dorobiłem kierunki i resztę świateł. Zostały tylko chlapacze nad kołami i będzie z zewnątrz chyba gotowe. Co myślicie? Co jest źle, co pominąłem? Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]97225[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Bardzo ładny model. Wszystko równiutko. Propsy za oponę. Myślałem że to bump :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzero Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Zainspirowalem sie ostatnia praca Vision3d i efektem, ktory osiagnal modelujac opone, zamiast ja tylko mapowac. Dlategotez zdecydowalem sie ja zrobic w ten sposob:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 nigdy tego nie mowilem ale model jest troche za rowny jak na malucha :P bardzo ladny model ale jest kilka malych niezgodnosci: przetloczenie pomiedzy reflektorami jest ostrzejsze i moze troche bardziej wypukle, przetloczenie pod kierunkowskazami chyba niepowinno go tam byc przejzalem ze 3 rozne maluchy i nie maja tego ale pewnie byly odmiany, na samym dole z przodu pod rejestracja u ciebie ladnie zawija sie blacha a powinna byc taka lotka odwinieta, i parapet nad tylnym oknem co idzie az na koniec klapy silnika powinien wystawac bardziej jakies 3 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzero Napisano 6 Listopad 2014 Autor Share Napisano 6 Listopad 2014 Ok, wrócę do domu i poprawię. Co do tej lotki - ja ją widziałem na zdjęciach, ale myślałem, że to jakas wada zdjęcia lub uszkodzony zderzak, bo to jest tylko z jednej strony (chyba, że o czyms innym mowimy:>) i celowo to pominąłem. A co do tego, że maluch jest zbyt równy - wiem. Narazie chcę stworzyć idealny model, a później miałem zamair wprowadzac drobne nierówności i uszkodzenia:) Zależnie od danej wizualizacji będę go dostosowywał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 co ty zadna wada, ta lotka odgrywa bardzo wazna role, przy 120km/h zapobiega oderwaniu sie przodu w powietrze :P taki spojler dociskowy to jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzero Napisano 6 Listopad 2014 Autor Share Napisano 6 Listopad 2014 Żebym dobrze zrozumiał, chodzi o to zagięcie, pod zderzakiem po lewej stronie, tak? Co to zagięcia pod kierunkami to racja. nie znalazłem go na innym zdjęciach, nie wiem dlaczego zrobiłem - prawdopodbnie gdzieś jakieś odbicie na karoserii wyglądało jak takie zagięcie i zrobiłem. już usunięte i reszta poprawiona. muszę jeszcze usunąć miejsce na wlew po prawej stronie, bo zostało po symetrii i zrobić z tyłu zawiasy na klapie od silnika. Co do tego parapetu to jest to chyba kwestia ujęcia. Wydaje mi się, że jest odpowiednio wysunięty - wrzucam screen [ATTACH=CONFIG]97232[/ATTACH] edit: dobra, może i faktycznie trochę za mało - wysunąłem bardziej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 http://www.gieldaklasykow.pl/wp-content/uploads/2014/04/fiat-126p-02.jpg chodzi o ta listwe patrzac od przodu jest na samym dole prktycznie juz na podwoziu ona idzie przez cala szerokosc auta. heh warto stracic pol godziny w ogladanie 30 zdjec i poruwnywanie ich z modelem zeby miec pewnosc ze wszystko jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzero Napisano 6 Listopad 2014 Autor Share Napisano 6 Listopad 2014 OK. Faktycznie przeoczyłem:) Poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzelxpompa Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 Żyje to jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi