velendil Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 (edytowane) Witam Przedstawiam projekt trzech ilustracji które stworzylismy wspolnie w ArsThanea dla EDB Singapore. Koncepty wyszły spod piór Krzysztofa Rosłana oraz Mikołaja Piszczako bazując na szkicach i fotografiach poszczególnych elementów konstrukcji danych przez klienta. Miałem mozliwosc prowadzenia i kierowania całym projektem, na co składało się zrobienie blockoutu całych scen wraz z pomieszczeniami i wstępne oświetlenie. Później z całym zespołem 3D , czyli Anną Mierzejewską, Piotrem Kolusem, Łukaszem Skurczyńskim oraz Jakubem Włodarczykiem wykonaliśmy serię modeli wnętrza danych scen. Nastepnie przyszedł czas na teksturowanie i szejdery. Biorąc pod uwagę niedużą ilość czasu, część 3D trwała zazwyczaj nie dłuzej niż 4 tygodnie, przy kazdej części oprócz mnie pracowały 2-3 osoby. Postacie zostały upozowane przez Anne Mierzejewską oraz Artura Szymczaka. Do symulacji ubrań został użyty Marvelous okiełznany przez Anne Mierzejewską która wykonała serię garniturów, płaszczy, kitli i koszul na potrzeby tego projektu. Oczywiście oklaski należą się również chłopakom od retuszu którzy po raz kolejny wykonali niesamowitą robotę składając wszystkie paski do kupy : Karol Klonowski, Łukasz Wiktorzak, oraz Marcin Kowalski. Nad wszystkim od strony kreatywnej czuwał Piotr Jaworowski a artystycznej Karol Klonowski. Produkcja leżała po stronie Marcina Molskiego i Joanny Bąk. Użyty soft to 3dsMax + Vray, Photoshop oraz Marvelous Client: EDB Singapore (Economic Development Board) Agency: The Secret Little Agency Production: Ars Thanea Executive Creative Director: Peter Jaworowski Art Director: Karol Klonowski Production Director: Marcin Molski Producer: Joanna Bąk Concept Artist: Krzysztof Rosłan , Mikołaj Piszczako 3D Lead Artists: Piotr Nowacki Modelling & Textures: Piotr Nowacki, Piotr Kolus, Anna Mierzejewska, Łukasz Skurczyński, Łukasz Wiktorzak, Jakub Włodarczyk, Artur Szymczak, Shading: Piotr Nowacki, Piotr Kolus, Anna Mierzejewska, Jakub Włodarczyk Digital artists: Karol Klonowski, Łukasz Wiktorzak, Marcin Kowalski Edytowane 27 Listopad 2014 przez velendil
natas Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Świetne. Bardzo fajna stylistyka. Ludziki też modelowane od podstaw?
maciek.m Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Mega praca, zawsze podobaly mi sie takie przekroje :) Szkoda ze nie ma wiekszych pelnych rozdzialek zeby zajzec sobie w kazde pomieszczenie :)
Hris Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 absolutnie genialne! ilustracje po prostu świetne, detal nie do ogarnięcia:) Kojarzą mi się te prace z ilustracjami takich uroczych encyklopedii dla dzieci które miałem okazję dostać jako 11 czy 12 latek w początkach lat 90-tych. Jak dla mnie, zasłużony front, bez dwóch zdań! A pytanie jeszcze- postaci od zera robiliście? czy z bibliotek? bo jest tam tyle różnych "aktorów" na scenie !
velendil Napisano 28 Listopad 2014 Autor Napisano 28 Listopad 2014 Dziekujemy za słowa uznania :) Co do postaci to mieliśmy je głównie z Marvelous Designera do których Anna Mierzejewska stworzyła serię wykrojów które posłużyły do stworzenia ubran i nałożenie na postaci, a następnie upozowała modele z tymi ubraniami. Potem eksport do maxa, render i przejeli je chlopaki z retuszu :)
MichalNowak Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Mega! Duuużo tego wszystkiego :) Było trochę dłubaniny. Gdzie nie popatrzysz to sporo detalu. Z ciekawości, na jakiej docelowej rozdzielczości pracowaliście? Jest szansa na zobaczenie renderu przed retuszem [papierowa torba] :)? Kawał solidnej roboty i brawa dla całego zespołu. M.
NEBULA-Grafika Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Gratulacje dla całego zespołu. Perfekcyjna robota i chyba trudna od strony logistycznej.
Rekomendowane odpowiedzi