Napisano 27 Listopad 201410 l Witam Przedstawiam projekt trzech ilustracji które stworzylismy wspolnie w ArsThanea dla EDB Singapore. Koncepty wyszły spod piór Krzysztofa Rosłana oraz Mikołaja Piszczako bazując na szkicach i fotografiach poszczególnych elementów konstrukcji danych przez klienta. Miałem mozliwosc prowadzenia i kierowania całym projektem, na co składało się zrobienie blockoutu całych scen wraz z pomieszczeniami i wstępne oświetlenie. Później z całym zespołem 3D , czyli Anną Mierzejewską, Piotrem Kolusem, Łukaszem Skurczyńskim oraz Jakubem Włodarczykiem wykonaliśmy serię modeli wnętrza danych scen. Nastepnie przyszedł czas na teksturowanie i szejdery. Biorąc pod uwagę niedużą ilość czasu, część 3D trwała zazwyczaj nie dłuzej niż 4 tygodnie, przy kazdej części oprócz mnie pracowały 2-3 osoby. Postacie zostały upozowane przez Anne Mierzejewską oraz Artura Szymczaka. Do symulacji ubrań został użyty Marvelous okiełznany przez Anne Mierzejewską która wykonała serię garniturów, płaszczy, kitli i koszul na potrzeby tego projektu. Oczywiście oklaski należą się również chłopakom od retuszu którzy po raz kolejny wykonali niesamowitą robotę składając wszystkie paski do kupy : Karol Klonowski, Łukasz Wiktorzak, oraz Marcin Kowalski. Nad wszystkim od strony kreatywnej czuwał Piotr Jaworowski a artystycznej Karol Klonowski. Produkcja leżała po stronie Marcina Molskiego i Joanny Bąk. Użyty soft to 3dsMax + Vray, Photoshop oraz Marvelous Client: EDB Singapore (Economic Development Board) Agency: The Secret Little Agency Production: Ars Thanea Executive Creative Director: Peter Jaworowski Art Director: Karol Klonowski Production Director: Marcin Molski Producer: Joanna Bąk Concept Artist: Krzysztof Rosłan , Mikołaj Piszczako 3D Lead Artists: Piotr Nowacki Modelling & Textures: Piotr Nowacki, Piotr Kolus, Anna Mierzejewska, Łukasz Skurczyński, Łukasz Wiktorzak, Jakub Włodarczyk, Artur Szymczak, Shading: Piotr Nowacki, Piotr Kolus, Anna Mierzejewska, Jakub Włodarczyk Digital artists: Karol Klonowski, Łukasz Wiktorzak, Marcin Kowalski Edytowane 27 Listopad 201410 l przez velendil
Napisano 27 Listopad 201410 l Mega praca, zawsze podobaly mi sie takie przekroje :) Szkoda ze nie ma wiekszych pelnych rozdzialek zeby zajzec sobie w kazde pomieszczenie :)
Napisano 28 Listopad 201410 l absolutnie genialne! ilustracje po prostu świetne, detal nie do ogarnięcia:) Kojarzą mi się te prace z ilustracjami takich uroczych encyklopedii dla dzieci które miałem okazję dostać jako 11 czy 12 latek w początkach lat 90-tych. Jak dla mnie, zasłużony front, bez dwóch zdań! A pytanie jeszcze- postaci od zera robiliście? czy z bibliotek? bo jest tam tyle różnych "aktorów" na scenie !
Napisano 28 Listopad 201410 l Autor Dziekujemy za słowa uznania :) Co do postaci to mieliśmy je głównie z Marvelous Designera do których Anna Mierzejewska stworzyła serię wykrojów które posłużyły do stworzenia ubran i nałożenie na postaci, a następnie upozowała modele z tymi ubraniami. Potem eksport do maxa, render i przejeli je chlopaki z retuszu :)
Napisano 29 Listopad 201410 l Mega! Duuużo tego wszystkiego :) Było trochę dłubaniny. Gdzie nie popatrzysz to sporo detalu. Z ciekawości, na jakiej docelowej rozdzielczości pracowaliście? Jest szansa na zobaczenie renderu przed retuszem [papierowa torba] :)? Kawał solidnej roboty i brawa dla całego zespołu. M.
Napisano 30 Listopad 201410 l Gratulacje dla całego zespołu. Perfekcyjna robota i chyba trudna od strony logistycznej.