Napisano 16 Grudzień 201410 l Co o tym myslicie? http://www.thedrum.com/news/2014/12/15/special-effects-company-foundry-expected-sell-200m Tutaj http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=59&t=1241080&page=1&pp=15 jest goraca dyskusja na ten temat. Edytowane 16 Grudzień 201410 l przez Temporal
Napisano 16 Grudzień 201410 l Wątpię aby to Autodesk kupił. Ledwo mogą sobie poradzić z softem który już do tej pory zakupili :) Aż zaczęli kasować softy bo nie nadążają z robieniem kolejnych wersji ;) hyhy Ciekawa wypowiedź: http://community.thefoundry.co.uk/discussion/post.aspx?f=4&t=94740&p=849080 Tutaj cały wątek: http://community.thefoundry.co.uk/discussion/topic.aspx?f=4&t=94740&page=0 Edytowane 16 Grudzień 201410 l przez gryzon
Napisano 16 Grudzień 201410 l no mało prawdopodobne, by Autodesk potrzebował taką firmę w swoim portfolio. Dwa lata na skapitalizowanie inwestycji w new-tech to w sumie nic egzotycznego. Poza tym nowa zasada w UK, jeżeli coś jest w Londynie, to będzie kupione przez Arabów :)
Napisano 16 Grudzień 201410 l Autor ale AD kupuje, wyciag rozwiazania z innych softow, wklada do swoich, pozostalosci usmierca :D Ale tak na powaznie, tez mysle ze to nie AD, pewnie bedzie jakies zaskoczenie. Teraz zostaje tyle czekac i patrzec na rozwoj wydarzen.
Napisano 16 Grudzień 201410 l Autor Z reguly nie wstawiam obrazkow, ale tym razem zrobie maly wyjatek :P
Napisano 28 Grudzień 201410 l mi się wydaje, że to nie musi być ani autodesk, ani adobe, ani żadna inna mocno promowana nazwa. czy ktoś z wieloletnich modonautów słyszał kiedyś o jakimś carlyte group? no właśnie, a to oni mieli własność, więc może wkroczyć coś podobnego jak to carlyte, czyli jakiś tam holding z potężną kasą i z nikomu nieznaną nazwą. jest jeszcze hipoteza, że całą tą sprzedaż (dziwną dla mnie, choć może wcale nie) sztucznie wywołał autodesk, by przejąć konkurencję i ją ubić. Edytowane 28 Grudzień 201410 l przez benton
Napisano 28 Grudzień 201410 l to będzie raczej jakaś grupa kapitałowa, kwestia czy jak ich kupią nie zacznie się golenie klientów - Luxology na wzorowym podejściu do klienta kokosów nie zbiło
Napisano 28 Grudzień 201410 l Pudel a skąd info, że nie zbiło?:) Poza tym pod skrzydłami the F już jakiś czas są i jedyne golenie klientów to zauważyłem po stronie 3rd party devów (którzy lecą ewidentnie na tym, ze user base się powiększa)co piszą maleńkie usprawnienia albu duplikacje natywnej funkcjonalności w trochę ładniejszym opakowaniu i chcą za takie cosie po 20 baksów gdzie inni przy lepszych skryptach dają je za free. Co prawda może się to zmienić ale wątpię, żeby to poszło moco w górę. Cena modo to jednak dosyć mocny ficzur zważywszy na to co użytkownik dostaje i przy różnych rozmowach to jest jeden z koronnych argumentów nad wyborem tego softu. Właściciele tacy czy inni będę musieli mieć tego świadomość. Poza tym hej to the F będzie na sprzedaż a jednak ich sztandarowy produkt to nuke i chyba prędzej jego cena spadnie niż mocno podskoczy cena innych produktów ze stajni. Jak mischief dostanie nieco usprawnień to tam np. można podskoczyć z ceną. @Benton Co do carlyle group to ja tam np. słyszałem bo już i przy przejęciu przez te F pojawiały się wątki na ich temat. I raczej większość co siedziała i siedzi na oficjalnym forum i się interesuje nie tylko samymi verteksami pewnie słyszała:) A obawy odnośnie Autodesku wcale nie są od takie od czapy. Bądź co bądź ludzie jednak im pamiętają ubicie XSI a to jednak nie był sobie jakiś tam mały programik.
Napisano 28 Grudzień 201410 l Autor Jak AD wykupi, to Modo na bank poleci do piachu, reszta softu pod swoje skrzydla.Najlepiej zeby kupil to ktokolwiek, ale nie oni :P
Napisano 28 Grudzień 201410 l czyli tak na chłopski rozum, jakby luxology nie przeszła do TF, tylko siedzieli sobie kameralnie w kaliforni i robili swoją robotę, to sprzedaż TF by dzisiaj ich nie dotyczyła. po co im to było? może TF im odpalili jakaś kasę, ale ja w modo nie widzę żeby jakieś wpływy technologiczne z TF się pojawiły, prócz dziwnych szablonów kolorów pod kątem mari. bo to co tam jest nowego, czyli rozbudowanie animacji to moim zdaniem i tak robota starej ekipy luxologijskiej. tak myślę właśnie, czy im nie sfinansowali integracji z v-rayem, ale wzmianki o tym były na długo przed połączeniem z TF. nie wiem czemu w to wdepnęli. "growing together" qrva mać