Napisano 5 Styczeń 201510 l Max Mechanic to zestaw pluginów/skryptów dla 3ds max autorstwa Polaka - Piotra Łańcuckiego. Zapraszam do przeczytania krótkiego tekstu od autora, który opisuje narzędzia jakie w nim znajdziecie oraz wyjaśni dlaczego rozpoczął prace nad nim. Pełna treść: Max Mechanic 1.0 - zestaw pluginów dla 3ds max
Napisano 5 Styczeń 201510 l AD powinno CIe zatrudnic. Moze sypna ci groszem i bedzie nowy ficzer na 2016 :P. A tak na powaznie: filmik bardzo zachecajacy, warto sie zastanowic nad tym toolem. Wydac pare groszy, by zaoszczedzic godziny, a zarazem pieniadze? Mysle ze to dobry deal.
Napisano 5 Styczeń 201510 l Takie rzeczy to w sofcie za tyle siana powinny być już dawno i tyle w temacie.
Napisano 5 Styczeń 201510 l Takie rzeczy to w sofcie za tyle siana powinny być już dawno i tyle w temacie. I są, tyle że porozrzucane, a część w darmowych skryptach, strrraszne:P
Napisano 6 Styczeń 201510 l diabelt muszę wyprowadzić cię z błędu. wiele z tych opcji nie ma w maxie lub są w bardzo prymitywnej wersji, np: wyczyszczenie sceny ze zbędnych rzeczy czasem graniczy z cudem lub jest nie do zrobienia - nawet z pomocą darmowych skryptów.
Napisano 6 Styczeń 201510 l diabelt muszę wyprowadzić cię z błędu. wiele z tych opcji nie ma w maxie lub są w bardzo prymitywnej wersji, np: wyczyszczenie sceny ze zbędnych rzeczy czasem graniczy z cudem lub jest nie do zrobienia - nawet z pomocą darmowych skryptów. Możliwe, nie pracuję na bardzo złożonych scenach. twoj filmik bardzo dobrze pokazuje do czego ten soft za 3500$ sie nadaje To sprzedaj komuś i kup sobie inny.
Napisano 6 Styczeń 201510 l Autor Panowie! Flame? Znowu? Flamy są już niemodne w 2015 roku. W 2014 były modne, było ich sporo. Czas to skończyć. Myślę, że autor śledzi wątek i chętnie wysłucha czegoś o jego narzędziach. Przetestujcie je i napiszcie coś o nich. Pomóżcie autorowi, poświęcił na to sporo czasu.
Napisano 7 Styczeń 201510 l Mam demo, wygląda bardzo zachęcająco. Naprawiło mi parę starych scen które uznałem już za stracone.
Napisano 8 Styczeń 201510 l chetnie zaplace za ten soft 50zl... ktos cos wie jak i do kogo mam sie zglosic z plikiem zielonych?
Napisano 15 Styczeń 201510 l Korzystam z tego softu od czasu opublikowania newsa i jest bardzo pomocny w wielu sytuacjach np. przy odpalaniu starych scen czy przenoszeniu między stacjami. Oczywiście możliwości optymalizacyjne też są spore ale nie jest to program, który - jak magiczna różdżka - kliknięciem jednego przycisku oczyści nam scenę. Raczej poda nam wszystko na tacy abyśmy mogli samodzielnie wyczyścić to i owo. Także nie ma ryzyka, że sprzątając nam coś schrzani, usunie ważne obiekty itp. W codziennej pracy jednak brakuję czasu na takie sprzątanie i rozwiązaniem jest raczej utrzymywanie porządku od początku budowania sceny. Mimo wszystko ma dosyć szerokie spektrum działania i świetne możliwości customizacji oraz gotowe presety do różnych rodzajów CG jak np. Archvis czy Gamedev. Jest to bardzo fajne dla osób pracujących w wielu branżach. Jedyną bolączką są aktualnie bugi np. przy skanowaniu sceny, ale to choroby wieku dziecięcego. Zresztą developer po zgłoszeniu błędu od razu odpisał jak można go uniknąć, a w ciągu kilku dni wypuścił poprawkę i teraz jak narazie wszystko chodzi stabilnie. Za 50zł? Naprawdę warto.