Napisano 17 Styczeń 201510 l Amerykańska Akademia Sztuki i Wiedzy Filmowej ogłosiła oficjalną listę nominacji do Oskarów 2015. My zawsze przy tej okazji zawsze skupiamy się na trzech związanych z branżą graficzną kategoriach: Krótki film animowany, Efekty specjalne oraz Film animowany. Pełna treść: Oskary 2015 - nominacje
Napisano 17 Styczeń 201510 l Wg mnie oscar za efekty powinien zgarnąć Interstellar. To w jaki genialny sposób wykorzystano miniatury i sprawnie połączono je z cyfrową animacją powala na kolana. Nawet małpy wyglądały momentami trochę słabo a tu - cały czas top level.
Napisano 17 Styczeń 201510 l "The Bigger Picture" nie widziałem w całości, ale zwiastun robi wrażenie i ma coś w sobie, także jak szanowna Akademia oglądała Koralgola w dzieciństwie to nie ma innej opcji :) ; poklatkowe wycinanki wielkości naturalnej; połączenie 2D i 3D i to wszystko z tego co widzę bez grama softu do 3D :) hehe Twórcy powinni dostać oscara i jednocześnie skierowanie do psychiatry :) Zna ktoś jeszcze przykłady gdzie tak ktoś mieszał 2D i 3D?
Napisano 18 Styczeń 201510 l The Bigger Picture i The Dam Keeper plastycznie świetnie. Myślę, że jedno z tych dwóch.
Napisano 18 Styczeń 201510 l Stylówka The Bigger Picture bardzo ciekawa, niestety też widziałem tylko trailer. Całe oglądałem "Feast," puszczają w kinach przed "Big Hero 6," przyjemnie się oglądało, ale raczej nie na Oskara.
Napisano 19 Styczeń 201510 l My tu pitu pitu o Oscarach a Pilgway pokazał co będzie w następnej wersji 3D Coat
Napisano 20 Styczeń 201510 l a to ciekawe: http://www.cartoonbrew.com/award-season-focus/breaking-la-film-critics-name-the-tale-of-the-princess-kaguya-best-animated-film-of-2014-106680.html najbardziej tajemniczy z wszystkich nominowanych filmów