adek Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 Amerykańska Akademia Sztuki i Wiedzy Filmowej ogłosiła oficjalną listę nominacji do Oskarów 2015. My zawsze przy tej okazji zawsze skupiamy się na trzech związanych z branżą graficzną kategoriach: Krótki film animowany, Efekty specjalne oraz Film animowany. Pełna treść: Oskary 2015 - nominacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRCuSZ Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 Wg mnie oscar za efekty powinien zgarnąć Interstellar. To w jaki genialny sposób wykorzystano miniatury i sprawnie połączono je z cyfrową animacją powala na kolana. Nawet małpy wyglądały momentami trochę słabo a tu - cały czas top level. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2015 A co sądzicie o shortach? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 "The Bigger Picture" nie widziałem w całości, ale zwiastun robi wrażenie i ma coś w sobie, także jak szanowna Akademia oglądała Koralgola w dzieciństwie to nie ma innej opcji :) ; poklatkowe wycinanki wielkości naturalnej; połączenie 2D i 3D i to wszystko z tego co widzę bez grama softu do 3D :) hehe Twórcy powinni dostać oscara i jednocześnie skierowanie do psychiatry :) Zna ktoś jeszcze przykłady gdzie tak ktoś mieszał 2D i 3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 18 Styczeń 2015 Share Napisano 18 Styczeń 2015 The Bigger Picture i The Dam Keeper plastycznie świetnie. Myślę, że jedno z tych dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 18 Styczeń 2015 Share Napisano 18 Styczeń 2015 Stylówka The Bigger Picture bardzo ciekawa, niestety też widziałem tylko trailer. Całe oglądałem "Feast," puszczają w kinach przed "Big Hero 6," przyjemnie się oglądało, ale raczej nie na Oskara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszm Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 My tu pitu pitu o Oscarach a Pilgway pokazał co będzie w następnej wersji 3D Coat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 20 Styczeń 2015 Share Napisano 20 Styczeń 2015 a to ciekawe: http://www.cartoonbrew.com/award-season-focus/breaking-la-film-critics-name-the-tale-of-the-princess-kaguya-best-animated-film-of-2014-106680.html najbardziej tajemniczy z wszystkich nominowanych filmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi