Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 7,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wow fajnie, kolejny silnik za free. Czy ktos kto tu na forum moglby sie wypowiedziec nt. tego silnika ? Wady, zalety, dlaczego przesiadl sie na niego, ja wypada w stosunku do poprzednio uzywanych ? Zdaje sie ze ktos tu z forum robil w nim wizki o ile pamiec mnie nie myli... Fajnie jakby sie podzielil swoimi doswiadczeniami.

Adku moze warto wspomniec ze dzis rownie dostepny jest Renderman w wersji free bez ograniczen do uzytku niekomercyjnego :)

Napisano

to sie nazywa NEWS :D

czy ta licencja do 8 corow to jest w pelni za darmo, ze do prac komercyjnych tez??

Napisano

ok, albo jest to najwolniejszy renderer na świecie, albo coś robię źle :-/ dałem boxa na plane i jedno światło liczyło się chyba z 30 sekund... jakas masakra...

Napisano

Chyba jakieś problemy wczesnej wersji. Sprawdziłem na dwóch kompach w prawie identycznej specyfikacji. Na jednym zamula okrutnie, material editor otwiera sie 2 min, tworza sie nieskonczone procesy w menadżerze etc. generalnie crap i nie dziala. Z kolei na innym działa super :) żadnych problemów.

Napisano

Na razie napatoczyłem się na takie dziwne zachowanie edytora materiału ze potrafi nie wyświetlać tekstury w diffuse i materiał robi się czarny zanim nie wrzuci się jeszcze jakiejś w inny kanał, dotyczy to rodzimego shadera

Edytowane przez skalpel3d