Napisano 31 Marzec 201510 l Hej!, Chciałbym przestawić wam moją pierwszą koncepcję "architektoniczną". Główną inspiracją do stworzenia projektu był projekt Konrada Wójcika "Primeval Symbiosis - Single Pole House". Architektem raczej nie zostanę ale myslę cos więcej niż wizualizacje gotowego projektu udało mi się stworzyć. http://tomekmichalski.com/ http://www.facebook.com/tomekmichalskicom p. Tomek
Napisano 31 Marzec 201510 l Dobrze to wygląda. Inspiracja rzeczywiście, ykhm, mocna :). Tego hipstera niepotrzebnie tam dodałeś- wygląda obco (chyba, że to taki "kanadyjski drwal" rodem z Monty Pythona ;-)). Nie myślałeś o zróżnicowaniu tekstury drewna? Rozumiem, że sęki się trafiają, ale tu mamy istne ich zatrzęsienie :). Trochę za bardzo widoczne jest to drzewo na przedostatnim obrazku. Przy dominującym świetle ze środka, i słabym na zewnątrz, odbicie w szybie powinno być bardziej widoczne. To tylko takie drobne uwagi, bo poziom prac jest oczywiście wysoki.
Napisano 31 Marzec 201510 l Tomek exteriory naprawdę wyszły ci świetnie i klimatycznie zwierzaki i ten drwal trochę nie pasują do całości odcinają się od reszty (ślimak gigant :), Co do wnętrza to imo za bardzo drewniane i powstaje efekt klaustrofobiczny. Pierwsze drugie ujęcie jak najbardziej na fronta :)
Napisano 31 Marzec 201510 l Super praca! Fajne ujęcia i sam projekt. Faktycznie texturę sklejki warto by dopieścić. O ile z zewnątrz środek wygląda super, o tyle w środku zbyt powtarzalnie. Pozdrawiam :)
Napisano 31 Marzec 201510 l Autor Dzięki za miły odzew. Jak najbardziej zgadam się co do struktury drewna we wnętrzu. Powinna być delikatniejsza. p. Tomek
Napisano 31 Marzec 201510 l Exteriory dużo lepiej, jeśli chodzi o wnetrze, to drewno przytłacza i dusi. Nie chciałbym spędzić czasu w tym pomieszczeniu dłużej niz kilka minut. Troche więcej różnorodności materiałow. Ja wiem, że architekci i wizkowcy będą się zachwycać, ale nawet w stosunku do ujęc zewnętrznych, jes wiele niedoróbek. Drzewa na pierwszym planie powinieneś dopracowac. I poraz kolejny ptaki i ładowanie do scen zwierzęta, które niekoniecznie pasuja, ale ładnie wyglądaja. Sory, ale oceniam prace bardziej artystycznie. Ty poprostu zrobiles prace dla klienta, zeby mu sie spodobało. Edytowane 31 Marzec 201510 l przez MariushO
Napisano 31 Marzec 201510 l Ja bym bardziej dopracował zielsko na pierwszym planie szczególnie te roślinki z trawy wyrastające są zbyt powtarzalne , jakieś skalowanie , rotacja by się im przydały MariushO nie uogólniaj :) jako architektowi ta konstrukcja zupełni mi się nie podoba ale nie to mieliśmy oceniać :)
Napisano 31 Marzec 201510 l Autor Jasne zgadzam się że można byłoby zrobić lepiej niektóre elementy, więcej popracować nad nimi. Co do zwierząt muszę się nie zgodzić. Moim zdaniem zarówno ludzi jak i zwierzęta maja po prostu wzmocnić odbiór wizualizacji, pokazać "lifstyle". Oczywiście mogłem to zrobić bardziej subtelny sposób, dodać ich mniej itp.. Dla mnie to kwestia gustu i wyboru klienta(którym byłem ja sam), p. Tomek
Napisano 31 Marzec 201510 l Tomek co do zwierząt a szczególnie tych "wron" na niebie to jest taki wyświechtany motyw z wizualizacji do katalogów gotowych domków :)
Napisano 1 Kwiecień 201510 l Hipster mial duzo sklejki jak montowal ta kabine - nawet umywalke smignal sklejkowa. Jak przyjdzie zima to mu tylek przymarznie i przemysli te wielkie, szklane powierzchnie. Rozumiem, ze on tam smiga do lasu zeby poczytac? Technicznie spoko. Taka kabina w lesie jest bez sensu, ale widze mode na cos kanciastego, minimalistycznego, oswietlonego i w otoczeniu masy zieleni - zero drozek jakichs, zero kabli.. Tak jakby ktos te kanciaste twory - najwyrazniej samowystarczalne - w lesie upuszczal i one tak sobie tam leza kontrastujac z piekna natura swoim ksztaltem. Widac mase pracy wlozona. Niestety elementy wszystkie z innej bajki jak dla mnie - natura jak z ksiazki dla dzieci (bardzo ladna - tu zajaczek, tam lania, tam znow slimaczek...), kanciasta kabina jak z modnej wizualizacji czegos, co nigdy nie zostanie zbudowane i hipster w lesie zagubiony. Przedziwna praca. Ladna ale niczym jakis surrealistyczny obraz.