Napisano 10 Maj 20159 l Witam, nie mogę wyrenderować pliku AVI w odpowiedniej rozdzielczość. Nażuca mi zawsze jakąś jedną nie symetryczną rozdzielczość i nie mogę jej zmienić. Domyślam się że to wina kodeków.
Napisano 10 Maj 20159 l Podstawowa zasada zabawy z 3D, to taka by renderowac do sekwencji klatek formatu bezstratnego (TIF, PNG, TGA itp), a nie do pliku AVI.
Napisano 10 Maj 20159 l Autor OK, to jak wypluje np. 1000 klatek potem muszę je dodać do AE i tam później ręcznie poustawiać ? czy jest na to jakiś inny motyw ?
Napisano 10 Maj 20159 l zaznaczasz wszystkie (albo tylko pierwszą już nie pamiętam) i zaptaszkowujesz sequence i on Ci to automatycznie zrobi jak byś miał jeden plik avi
Napisano 10 Maj 20159 l Kurna, kupiłem AE ze 4lata temu i dopiero się dowiedziałem jak wczytuje się sekwencję obrazków :D
Napisano 10 Maj 20159 l Do odtwarzania sekwencji(klatek) jest też taki fajny sofcik jak DJV http://djv.sourceforge.net/ co by nie lecieć za kazdym razem do AE czy innego compo softu co by na szybko obejrzeć klatki. Edytowane 10 Maj 20159 l przez uzumakishadow