bobsonrobson Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Witam, nie mogę wyrenderować pliku AVI w odpowiedniej rozdzielczość. Nażuca mi zawsze jakąś jedną nie symetryczną rozdzielczość i nie mogę jej zmienić. Domyślam się że to wina kodeków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Podstawowa zasada zabawy z 3D, to taka by renderowac do sekwencji klatek formatu bezstratnego (TIF, PNG, TGA itp), a nie do pliku AVI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsonrobson Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 OK, to jak wypluje np. 1000 klatek potem muszę je dodać do AE i tam później ręcznie poustawiać ? czy jest na to jakiś inny motyw ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natas Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 zaznaczasz wszystkie (albo tylko pierwszą już nie pamiętam) i zaptaszkowujesz sequence i on Ci to automatycznie zrobi jak byś miał jeden plik avi Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaf Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Kurna, kupiłem AE ze 4lata temu i dopiero się dowiedziałem jak wczytuje się sekwencję obrazków :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzumakishadow Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) Do odtwarzania sekwencji(klatek) jest też taki fajny sofcik jak DJV http://djv.sourceforge.net/ co by nie lecieć za kazdym razem do AE czy innego compo softu co by na szybko obejrzeć klatki. Edited May 10, 2015 by uzumakishadow Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsonrobson Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 zaraz sprawdzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Ja robie sobie podglad sekwencji klatek na starym dobrym acdsee 3.1:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncle Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 djv daje rade, chociaz chyba zdycha powyzej 2k rozdzielczosci dpxow :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts