damian85osg Napisano 22 Czerwiec 2015 Share Napisano 22 Czerwiec 2015 (edytowane) Witam Scenka przygotowana do druku 3d. Soft:Zbrush Edytowane 25 Czerwiec 2015 przez damian85osg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 22 Czerwiec 2015 Share Napisano 22 Czerwiec 2015 @damian85osg, rewelacyjne modele, poza i detal; pełna harmonia; nie pamiętam kiedy widziałem coś równie dobrego w tej tematyce jeśli chodzi o cały koncept i wykonanie; w skrócie miazga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wydro Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Pozycja Aliena w ogóle nie "siedzi". Jest jakaś zawieszona, niby opiera się o kapsułę a nie czuć w ogóle jego ciężaru. Alien sam w sobie to też jakaś hybryda. Niby "Obcy", niby robot.. a na klatce piersiowej ma koszulkę. Koncepcja w ogóle nie jest spójna. Wykonanie jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian85osg Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 (edytowane) Pozycja Aliena w ogóle nie "siedzi". Jest jakaś zawieszona, niby opiera się o kapsułę a nie czuć w ogóle jego ciężaru. Alien sam w sobie to też jakaś hybryda. Niby "Obcy", niby robot.. a na klatce piersiowej ma koszulkę. Koncepcja w ogóle nie jest spójna. Wykonanie jest ok. Dziękuję za opinię. Jeśli chodzi o sam design obcego, nie pozwolono mi wykonać dokładnie takiego samego jakiego go znamy ze wzgl. na prawa autorskie etc. Trzeba było sporo pozmieniać. Jeśli chodzi o "zawieszenie" obcego to miałem na myśli jego wskok na kapsułę. Odnośnie "koszulki" postanowiłem wykonać go jako jakąś istotę w miarę inteligentną toteż w niektórych miejscach ubrałem go/ją w tak jakby kombinezon, co widać na niektórych częściach ciała m.in. na rękach, czy łydkach. Pozdrawiam =) Edytowane 23 Czerwiec 2015 przez damian85osg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Najbardziej podoba mi się kadłubek i to pudło w którym siedzi. Obcy najmniej, ale także jest spoko. Przyczepiłbym się do pozy. Jakby ta kapsuła była większa to mógłby lepie go upozować. Czy byłaby opcja dosć mocno zdecymowany/zremeshowany model? Chciałbym sp¶óbować upozować w zbrushu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian85osg Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Najbardziej podoba mi się kadłubek i to pudło w którym siedzi. Obcy najmniej, ale także jest spoko. Przyczepiłbym się do pozy. Jakby ta kapsuła była większa to mógłby lepie go upozować. Czy byłaby opcja dosć mocno zdecymowany/zremeshowany model? Chciałbym sp¶óbować upozować w zbrushu. Pozdro Niestety nie mam praw do modelu, więc nie mogę go nikomu przekazywać, nawet w dobrych zamiarach ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Oki rozumiem. Pozwolili pokazac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian85osg Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Oki rozumiem. Pozwolili pokazac? Pozwolili =) Jeszcze będą zmiany, póki co mam lekko zmniejszyć i przerobić podstawę, aby wyszły mniejsze koszta. Możliwe, że będą jeszcze zmiany w pozie. Zobaczymy co powiedzą ludzie odpowiedzialni za druk, czy wszystko się da zrobić bez przeszkód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Modele swietne, szczegolnie hardsurface :) Tylko ta poza tak jak ktos napisal, nie czuc jej do konca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 To powalcz z ta poza moze warto Alien sobie obejrzec lub inny film jak cos wlazi na kogos lub kapsule lub przygnita. Moim zdaniem przykuc z jedna reka na kapsule by duzo dal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian85osg Napisano 25 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Niestety już brak czasu i chęci na poprawki. Model został klepnięty i pozostaje zabrać się za następne =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Grunt ze klepnięty. Następny będzie lepszy, bo ta główka kadłubka była naprawdę spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi