Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Scenka przygotowana do druku 3d.

Soft:Zbrush

alienMR1K_wapansn.jpg

aliensetu_wsqwsar.jpg

aliensetu_wsqwsaw.jpg

nurbs51jp_wsqhwww.jpg

nurbs53jp_wsqhwws.jpg

resample(lanczos).jpeg

Edytowane przez damian85osg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

@damian85osg, rewelacyjne modele, poza i detal; pełna harmonia; nie pamiętam kiedy widziałem coś równie dobrego w tej tematyce jeśli chodzi o cały koncept i wykonanie; w skrócie miazga :)

Napisano

Pozycja Aliena w ogóle nie "siedzi". Jest jakaś zawieszona, niby opiera się o kapsułę a nie czuć w ogóle jego ciężaru. Alien sam w sobie to też jakaś hybryda. Niby "Obcy", niby robot.. a na klatce piersiowej ma koszulkę. Koncepcja w ogóle nie jest spójna. Wykonanie jest ok.

Napisano
  • Autor
Pozycja Aliena w ogóle nie "siedzi". Jest jakaś zawieszona, niby opiera się o kapsułę a nie czuć w ogóle jego ciężaru. Alien sam w sobie to też jakaś hybryda. Niby "Obcy", niby robot.. a na klatce piersiowej ma koszulkę. Koncepcja w ogóle nie jest spójna. Wykonanie jest ok.

Dziękuję za opinię. Jeśli chodzi o sam design obcego, nie pozwolono mi wykonać dokładnie takiego samego jakiego go znamy ze wzgl. na prawa autorskie etc. Trzeba było sporo pozmieniać. Jeśli chodzi o "zawieszenie" obcego to miałem na myśli jego wskok na kapsułę. Odnośnie "koszulki" postanowiłem wykonać go jako jakąś istotę w miarę inteligentną toteż w niektórych miejscach ubrałem go/ją w tak jakby kombinezon, co widać na niektórych częściach ciała m.in. na rękach, czy łydkach. Pozdrawiam =)

Edytowane przez damian85osg

Napisano

Najbardziej podoba mi się kadłubek i to pudło w którym siedzi. Obcy najmniej, ale także jest spoko. Przyczepiłbym się do pozy. Jakby ta kapsuła była większa to mógłby lepie go upozować. Czy byłaby opcja dosć mocno zdecymowany/zremeshowany model? Chciałbym sp¶óbować upozować w zbrushu.

Pozdro

Napisano
  • Autor
Najbardziej podoba mi się kadłubek i to pudło w którym siedzi. Obcy najmniej, ale także jest spoko. Przyczepiłbym się do pozy. Jakby ta kapsuła była większa to mógłby lepie go upozować. Czy byłaby opcja dosć mocno zdecymowany/zremeshowany model? Chciałbym sp¶óbować upozować w zbrushu.

Pozdro

Niestety nie mam praw do modelu, więc nie mogę go nikomu przekazywać, nawet w dobrych zamiarach ;x

Napisano
  • Autor
Oki rozumiem. Pozwolili pokazac?

Pozwolili =) Jeszcze będą zmiany, póki co mam lekko zmniejszyć i przerobić podstawę, aby wyszły mniejsze koszta. Możliwe, że będą jeszcze zmiany w pozie. Zobaczymy co powiedzą ludzie odpowiedzialni za druk, czy wszystko się da zrobić bez przeszkód.

Napisano

To powalcz z ta poza moze warto Alien sobie obejrzec lub inny film jak cos wlazi na kogos lub kapsule lub przygnita. Moim zdaniem przykuc z jedna reka na kapsule by duzo dal.

Napisano
  • Autor

Niestety już brak czasu i chęci na poprawki. Model został klepnięty i pozostaje zabrać się za następne =)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.