Trisquote Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 (edytowane) Witam! Sporo robię samochodów a że brakuje mi czasu , pomysłu i też umiejętności,aby wszystkie bdb wyrenderować to postanowiłem, że zrobię clay rendery większości z nich;) Najwyżej później zrobię coś lepszego. Myślę, że nie będę dodawał starszych niż sprzed roku ale się zobaczy. Teczkę postaram się systematycznie uzupełniać. Wszystkie samochody były robione na zlecenie w 3ds maxie. Wszelka krytyka siatki, wytknięcie wad , porady itd itp mile widziane ;) Kolejne samochody można zobaczyć w innych postach: Jaguar XJ 2016 Mercedes W201 AMG Evolution II Mercedes W201 Mitsubishi L200 2015 Double Cab i Single Cab Jeep Renegade 2015 Edytowane 7 Wrzesień 2015 przez Trisquote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Fajnie się to zapowiada ładne modele, naprawdę warto by je było wyrenderowac bo na to zasługują :) te modele aż się proszą o jakieś industrialne wnętrza lub otoczenie :) Front za to ze imo podobają się w surowej formie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 30 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2015 Dzięki skalpel3d! Te modele teraz mnie nawet błagają żeby coś porządnego z nich zrobić a mi się serce kraja, że brakuje mi czasu ale może systematycznie samochód po samochodzie i będzie zrobione. Dorzucam kolejny model. Mercedes W201 AMG Evolution II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Ładne modeliki :) Nie robisz widzę baz siatek tylko zagęszczasz elementy, które potrzebujesz - jest to też fajne rozwiązanie. Merol bajerka i Jeep też fajniusio wyszedł, a Mitsubishi ma pogibane kształty i topologię powierzchni za co szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Super modele :) Też daje fronta, bo nie dosc ze czysciutkie modeliki, to jeszcze mozna sie wiele nauczyc z siatek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 31 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2015 Dzięki panowie ! Generalnie to ja modeluje dość specyficznie, nie mam takiej typowy bazy, którą potem zagęszczam. Rozkładam tak siatkę, aby mieć całkowitą kontrole nad cięciami blach, pokręconymi kształtami itd. Dopiero w momencie, kiedy trzeba wyciąć taką klamkę czy wlew paliwa to zagęszczam tak jak zauważył Wiktor tylko jeden element ale to też nie zawsze, czasami się uda bez zagęszczenia, grunt, aby refleksy na karoserii były prawidłowe ; ) Aha i dodam też, że większość samochodów robię bez blueprintów. Z tych 3 co dodałem to Mitshubishi robiłem przy pomocy blueprintów, reszta z fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Modelowanie z fotek wchodzi w krew :) Ja sobie już nie wyobrażam modelowania bez odrysu z fotki - tak od początku tego roku każdy model mierzę do foty. Robię zawsze bazę siatki jednak i zagęszczam, ale każdy robi po swojemu :) W sumie metoda znana od "wieków", ale kiedyś mało stosowana ze względu na słaby sprzęt jaki się posiadało :) Blueprinty - jak są - to pomagają przy odrysie, ale i tak około 95% Blueprintów nadaje się do kosza, bo nie trzymają oryginalnych wymiarów. Do fotki da się idealnie przymierzyć i zrobić ładny odrys i jest to o niebo lepsze od BP choć pracochłonne, dlatego szacun jeszcze raz za te modeliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Fajnie ze L200 tutaj, bardzo dobry woz, ale poniewaz znam go dobrze (mam osobiscie sporta), to widac blad - porownaj ksztalt dolu tylnych drzwi na Twoim modelu a na fotkach, chociazby jak te: http://www.mitsubishi-motors.es/l200-dc/?gclid=CKa1vov1hMcCFZHHtAodl1kDHA#! Bardzo charakterytsyczne dla tego modelu jest pelna plynnosc wyciecia drzwi. Ale tak czy siak modeliki super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 31 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2015 Hmm bolitic ale to przecież jest inny niż ten co ja zrobiłem? Ten co pokazałeś to nie jest przypadkiem produkowany od bodajże 2006r? Ja robiłem tego tylko, że z innym tym progiem do wejścia do kabiny http://en.autowp.ru/image/format/picture/picture-gallery/m/mitsubishi/l200_double_cab/mitsubishi_l200_double_cab_32.jpeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 A masz racje, nie wiedzialem ze juz nowa linia jest i nie przyjzalem sie dokladnie - zwracam honor ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 31 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2015 Nie ma sprawy, dostałem szoku trochę bo jest zupełnie inny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 1 Sierpień 2015 Share Napisano 1 Sierpień 2015 Świetne modele. Szacun zwłaszcza za L200. Podejrzewam że nie było łatwo odwzorować te pokręcone kształty :) Mercedes też bardzo mi się podoba, aż prosi się o render gdzieś na torze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minionka Napisano 3 Sierpień 2015 Share Napisano 3 Sierpień 2015 Widać precyzję detalu i niezwykłą wierność oryginałowi. Gratuluję świetnej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 3 Sierpień 2015 Share Napisano 3 Sierpień 2015 jezu co ja bym dał żeby móc wyrenderować tego merca evo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 3 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2015 Dzięki za pozytywne opinie! Slim_ z L200 nie było tak źle, właściwie im bardziej pokręcony model tym lepiej mi idzie z wykonaniem :) o renderze merca na torze pomyślałem jak tylko skończyłem model ale z braku czasu zostało to póki co tylko na liście "to do". Maciek Jutrzenka zawsze możesz go kupić od Tomka :) http://squir.com/product.php?id_product=33457 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 7 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Dorzucam wersję standardową Merca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 7 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Jedno z najnowszych dzieł. Jaguar XJ 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 7 Wrzesień 2015 Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Jest co podziwiać, piękne te modele, czyściutkie, super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi