adek Napisano 18 Sierpień 2015 Share Napisano 18 Sierpień 2015 Firma The Foundry zamieściła wideo z prezentacji z SIGGRAPH 2015 będącej zapowiedzą nowego wydania programu Mari 3. Pełna treść: Mari 3 - zapowiedź - wideo z SIGGRAPH 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Sierpień 2015 Share Napisano 18 Sierpień 2015 kurcze szkoda, ze vimeo da sie ogladać tylko na renderfarmach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 19 Sierpień 2015 Share Napisano 19 Sierpień 2015 Bardzo mnie cieszy wypiekanie map i możliwości renderowania podglądu. Dodali takie rzeczy które skracają czas pracy i ułatwiają robotę. System nodowy dla layerów, tego się nie spodziewałem, nieograniczone możliwości :) Naprawdę bardzo fajny udpate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 19 Sierpień 2015 Share Napisano 19 Sierpień 2015 czasem mam wrażenie że jak oglądam jakiś klip na vimeo. tzn ekhemn po 10 latach czekania.. to tak sobie myślę że oni po prostu wrzucają wszystkie klatki open EXR a.. odtwarzacz vimeo to po prostu odtwarza w 24/30 klatkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 19 Sierpień 2015 Share Napisano 19 Sierpień 2015 Tylko u was tak ciężko to się odtwarza? U mnie normalnie leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 we włoszech jak oglądam. to YT mogę oglądać live w 4k. bez problemu natomiast. Vimeo. na fullHD przycina czasem. W polsce gdzie mogę oglądać normalnie fullHD na YT. praktycznie ogladanie na vimeo filmu jest tragedią. ale nie każdy. nie wiem może ten filmik ma 60FPS. ale wyjątkowo wolno się wczytuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 moj lapek nie uciągnie HD (1fps), a oglądanie w SD to jakaś porażka. Wyglada jak 360 na YT. Youtube spokojne 720p ciągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 Hm, ciekawe, ja nie mam absolutnie zadnego problemu. Chyba maja kompresje, ktora zapewnia lepsza jakosc, stad potrzebne sa mocniejsze kompy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grave Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 To was zaskoczę bo sprawdziłem film na 7 letnim złomie i necie 2MB i nie było problemu z HD.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 faktycznie specyfikacja taka sama jak moja, nawet karty graficzne i RAMy identyczne. Anyway, jak ktos zobaczy reupload na YT bede zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 Hm, ciekawe, ja nie mam absolutnie zadnego problemu. Chyba maja kompresje, ktora zapewnia lepsza jakosc, stad potrzebne sa mocniejsze kompy? oooo O_o tzn ja osobiście nie mam problemu totalnie czy to na telefonie czy na laptopie z odtwarzaniem filmików na vimeo. umnie problem polega na ich wczytaniu.. film 4k na YT idzie szybciej niz sie odtwarza, natomiast na vimeo SD/HD nawet nie idzie i musze czekac az sie wczyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelt Napisano 20 Sierpień 2015 Share Napisano 20 Sierpień 2015 Dokładnie, u mnie też się ładuje jak na łączu 512Kb. To może być problem polskich dostawców neta a nie vimeo. Youtube mogę przewijać w HD bez czekania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paj Napisano 21 Sierpień 2015 Share Napisano 21 Sierpień 2015 u mnie też kiepsko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Hehe, mówie sobię: Wejdę i poczytam o MARI, co modre głowy piszą :P A tutaj nic o MARI tylko o YT i VIMEO... Co jest z Wami? ;) Tylko Gryzoń coś napisał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelt Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Bo tak naprawdę mało kto tego używa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi