Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

schody.detal balustrady.3ds6.vray.więcej informacji.http://www.pracoffnia.pl.

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

eee..tak sie czepiam. ;)

wyglada to na taka duza stalowa krate przy schodach, a nie detal bo mało szczegolów.

mozesz pokazac cale wnetrze?

Napisano

Ujecie jakies dziwne, na pierwszy rzut oka nie moglem rozszyfrowac co to jest :) Takto calkiem ladne.

Napisano
  • Autor

Zdaje sobię sprawę że te obrazki wymagają wiele pracy i szybki termin realizacji projektu nie zwalnia mnie z niczego.Balustrada mocowana jest kotwami do stropu i wisi.Wnętrze będzie można zobaczyć niebawem na stronie http://www.pracoffnia.pl Pozdrawiam.

Napisano

to drugie ujęcie mnie się podoba bardziej - tylko na rogu jakby mały problem ze spawem jest - ale nie wiem czy to taki projekt czy usterka, ogólnie fajnie - może dlatego że lubię minimalizm ;)

Napisano

Oba ujęcia ciekawe - dlaczego nie! Ale po prostu brakuje detalicznego wykończenia np. zróżnicowanie - wydzielenie stopnicy od podstopnicy tudzież boku biegu jakimiś wyraźnymi podkreśleniami - wcięciami itp. Takich właśnie smaczków mi tu brakuje. No i cienie - w takich renderach warto użyć ostrych cieni Raytrace, bo świetnie podkreślają pełnie kształtów konstrukcji.

Oj u góry poważna niedoróbka -> narożniki pochwytu nie schodzą się (nie trafiają w siebie) równo, a jedynie na 1/2 szerokości. Trzeba to poprawić, bo jakby tak użytkownik zawadził o taki kant! (...)

Ale miłe widoczki - coś innego.

Pozdrawiam

Napisano

To nie jest studiom detalu raczej bo ja z renderu za chiny nie widze jaki to mialby byc material jak te detale lacza sie itd- co jest sednem detalu. Brak wykonmczenia np. kuriozalna podloga niewiadomo czym wykonczona i jak to jest przycinane? Takie minimalistyczne schody de facto bez balustrady spotyka sie ale ja np. nie lubie.

Natomiast calosc trzyma kolorystycznie mily klimat i jest spojna tak wiec kierunek dobry tylko podanie takie troche jakby na szybko:)

Napisano

Chyba jeszcze troszke jestdo zaprojektowania, bo to taki jakis szkic, koncepcja wstepna

jak na razie moge powiedziec od siebie tylko jedno... ' za delikatne'

juz bezpieczniej byloby na schodach bez niczego

takie mam odczucie

Fotoas

Napisano

Praktyczne i proste, choć nieco ubogie, jesli chodzi o detal. Kwestia zawieszenia wydaje się być ciekawa.

Napisano

Jeżeli chodzi o render to tak jak wyżej tylko ogólny zarys kolorystyczny by przeszedł, reszta to chyba jakieś początki, brak tekstur - a jak są to takie że lepiej żeby ich nie było :/

Detalu to ja tak jak koledzy nie widze - bo ciężko powiedzieć jak te elementy sa łączone jak mocowane do płaszczyzny schodów i stropu.

Pierwszy render nawet fajne ujęcie - więc można nad nim popracować, drugi jest kiepski pod względem kompozycji i ogólnie - szczególnie drażni refleks na ścianie od elementów metalowych.

Napisano

Straszne te rendery !!

Podziwiam kolege z gory :D zawsze znajdzie sensowne argumenty za i przeciw z radoscia czytam te posty.

Napisano

zachecony dumnym tytulem postu i minimalistycznym opisem, dodatkowo milo zmobilizowany slowem-kluczem "detal" - kilkam smialo thumbnail - hm, kompletne rozczarowanie