Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 467
  • Wyświetleń 92,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taki kot mi się wykluł. Na podstawie starego projektu koszulki  

Napisano
  • Autor

Poprawiłem trochę te proporcje i pozmieniałem formy bo jak spojrzałem "świeżym" okiem to mi mało czapka z głowy nie spadła :D

Mam nadzieję, że teraz lepiej ?

jsKIfvx.png

Napisano
  • Autor

Kolejny do kolekcji. Następna będzie dziewuszka

4a2WooH.jpg

Napisano
  • Autor
To zrzut z najnowszego blenderiona? ta rzeźba?

Nie. Ten akurat jest z Zbrusha

Napisano
  • Autor

Testuje marmoseta 3. Banka zrobiona tak na szybko więc fenomenalnie nie wygląda, ale pora zacząć ogarniać bardziej realistyczne rzeczy

oW1tFYW.jpg

bez rzęs te oczy wyglądają obleśnie 0_0

Napisano

Ogólnie spoko. Zastanawia mnie tylko skąd to zainteresowaniem Toolbagiem kiedy eevee wygląda bardzo zacnie, a Blenderek jest ci bardzo dobrze znany?

Napisano
  • Autor
Ogólnie spoko. Zastanawia mnie tylko skąd to zainteresowaniem Toolbagiem kiedy eevee wygląda bardzo zacnie, a Blenderek jest ci bardzo dobrze znany?

Sprawdzam tak z czystej ciekawości ;) kupować na pewno nie kupię bo aż taki pro nie jestem, ale jak jest trial 30 dni to warto się pobawić :D

Napisano

Jakie są twoje wrażenia? Pewnie eevee już obczaiłeś więc może coś powiesz ciekawego o tym drugim :)

Napisano
  • Autor
Jakie są twoje wrażenia? Pewnie eevee już obczaiłeś więc może coś powiesz ciekawego o tym drugim :)

Mega prosty w obsłudze. Gdyby cena była bardziej atrakcyjna to może bym się skusił bo naprawdę program jest przyjemny w obsłudze.

Wrzucasz model i teksturki. Ustawiasz światło i regulujesz parę suwaczków i bum ! super render gotowy.

Napisano

Bardzo ciekawa postać :) Fajnie jakbyś lekko to zaminował. Ciekawy jestem jak by się deformował.

Napisano
  • Autor

moje umiejętności animowania są na poziomie 0, ale modelowałem z myślą o deformacjach(sprawdzałem na piwotach w blenderze) może zrobię jakiś prosty rig i zobaczymy jak śmiga

Napisano
  • Autor
To obczaj sobie Mixamo ;)

https://www.mixamo.com/#/

A można tam ładować modele z przypiętym szkieletem? Ten auto-rig to raczej przy tak małej ilości vertexów nie zadziała zbyt dobrze :D

Napisano
  • Autor
albo zrób retarget. Wgraj "cudza" animacje" i skopiuj ruch kości na swój rig (za pomoca constraint).

W wolnej chwili planuję zrobić właśnie coś takiego. Na razie muszę jeszcze dokończyć kilka starych modeli

Napisano

wow, tez myslalem, ze postanowiles opanować rigowanie. Mi w Blendku troche zeszło - kilka prób z marnym skutkiem ale raz się nauczysz, to nieźle przyspiesza później pracę i postaci łatwiej sprzedać lub zaciągnąć do innego projektu.

Powodzenia!

Napisano
  • Autor
Zdradziłeś Blendera, dla jakiegoś tam paintera... no nie... zaraz napisze do Tona :)

Spokojnie to tylko mały skok w bok ;) blender zawsze będzie moją prawdziwą miłością.

Napisano
  • Autor

O i jeszcze taki w całości, co by udowodnić że nogi też ma ;D

xM6yBZk.png

Napisano

Dobra robota. A żeby się przy***ć ;) to trochę fałdki wyglądają tak sobie. Na kurtce trochę lepiej co prawda niż jeansach ale i tak średnio.

Jeszcze apropo kurtki -jest rozpięta i bardzo rozchylona tak, że mam wrażenie, iż ona by się w nią nie dała rady zapiąć.

ref 1

ref 2

ref 3

Napisano
  • Autor
Dobra robota. A żeby się przy***ć ;) to trochę fałdki wyglądają tak sobie. Na kurtce trochę lepiej co prawda niż jeansach ale i tak średnio.

Jeszcze apropo kurtki -jest rozpięta i bardzo rozchylona tak, że mam wrażenie, iż ona by się w nią nie dała rady zapiąć.

Celne uwagi. Z tą kurtką to faktycznie słabo przemyślałem. Przyznam się, że trochę gonię z tym modelem bo od 1 stycznia będę bezrobotny i potrzebuję coś w miarę PBR do portfolio. W planach miałem zacząć bardziej szczegółowy model i na podstawie jakiegoś konceptu, ale wyszło jak wyszło i trzeba spinać tyłek. Jak uda mi się gdzieś załapać na juniora od postaci to może w końcu przyskilluję, bo takie robienie po nocach jest cholernie wyczerpujące.

Tak wracając do tematu dzięki za wytknięcie błędów. Samemu czasem ciężko dostrzec własne niedociągnięcia.

Krytyka z waszej strony zawsze mile widziana. Liczę, że przy następnym modelu wytknięcie błędy od początku ;)

Napisano
  • Autor

No i bajlando. Następny model muszę lepiej ogarnąć

NewBT4W.jpg

4pYe3kY.jpg

Napisano

No i gitara. Następny będzie lepszy!

Tylko te włosy.. Coś się tam chyba pomieszało na planach.

Napisano
  • Autor

Jak to mówią "pierwsze koty za płoty" Na kolejny poświęcę 2 razy więcej czasu. Wiele rzeczy jeszcze nie wiem jak robić aby wyglądało realistycznie, ale mam nadzieję, że z czasem ogarnę. Pozdro dla wszystkich i wesołych świąt ;)

Napisano
  • Autor
masz super teczke.Animacji też próbowałeś ?

Dzięki.

Animacji na razie nie ruszam ;)

Napisano

Ostatnio o tobie myślałem, że przepadłeś ;)

Fajna wrzutka. Gdzie reszta?

Będziesz robił mięśnie?

Napisano
  • Autor

To jest kobieta po przejściach. Dopiero co się z anoreksji wyrwała więc masa mięśniowa dopiero przyjdzie z czasem :D

Trochę zaniedbałem mój wątek tutaj. Obiecuję się poprawić.

CtxLI9H.jpg

Napisano
  • Autor
Pokazał byś jakiś render bez tekstury? Ciekawy jestem jak potraktowałeś włókna.

1ycoXVU.jpg

Napisano
  • Autor

Poprawiłem troszkę roughness mapę bo za mało mięsne to mięsko się wydawało :] myślę, że teraz wygląda to troszkę lepiej

ivNI5s7.jpg

Napisano

nabiera ciała, jeszcze mięśnie pośladków ładne i będzie w moim typie.

Widziałeś może wystawę ludzkiego ciała? W Berlinie byłem w Body Museum - naprawdę ciekawe doświadczenie.

Napisano
  • Autor
nabiera ciała, jeszcze mięśnie pośladków ładne i będzie w moim typie.

Widziałeś może wystawę ludzkiego ciała? W Berlinie byłem w Body Museum - naprawdę ciekawe doświadczenie.

Nie widziałem, ale jeśli kiedyś będę miał okazję to na pewno się na coś takiego wybiorę