Marcin Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 Dobra .... Przedstawiam pracke nad ktora mialem przedwe 2 tyg ... no i teraz po zleceniach moge wreszcie wznowić nad nią prace ... jest to czolg IS-2 (niedoszla praca na mini-bitwe ... wiekszosc wie o co chodzi) nie pytac ile to robilem bo juz stracilem poczucie czasu ... mam zamiar przedstawic model w 3 scenach +2 (sceny z jajem) z wykozystaniem camera match i fotek juz zaplanowanych na samym poczatku pracy ... Leru - masz w pape :P uległem twoim namowom i zamiescilem wip`a ale odegram sie na DTM za rok ...
Predator Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 wyglada bardzo ladnie :) ja chwiliwo wstrzymalem prace nad swoim Is'em z przyczyn... poprostu chce trocheodpoczac od maxa :) ... czekam na towje kolejne updaty . no i finalne sceny.
illy Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 na wiezyczce jest chyba bug, na dole, prawe przy krawedzi, zaraz za "tym" od lufy
Marcin Napisano 22 Październik 2004 Autor Napisano 22 Październik 2004 Porcja (nie)świerzych renderków ... sa stare wiec nie podlegają komentarzom w takiej mierze jak wczesniejsze ;))
chveti Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 SUPER!! każdy detalik (z tych co są ;) dopracowany ....czekam na finał:)
Marcin Napisano 22 Październik 2004 Autor Napisano 22 Październik 2004 detlai z 50 % brakuje ;) wlasnie je robie .. mozliwe ze dzis walne nastepny update ... narazie zrobilem "błotniki" , Baniaki i podpore pod lufę ... zaraz biore sie za samą lufe i detal klapy na wierzyczce ...
Pionier Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 jeszcze brakuj duzo detali, poczekamy na kolejne updaty. Bardzo mni ciekawi jakie sa te foty do finalnej sceny.
Marcin Napisano 22 Październik 2004 Autor Napisano 22 Październik 2004 foty o droga piaskowa ze starym przed wojennym domem (bedzie B&W) ktore z checia bym pokazal ale sa jeszcze u kumpla w aparacie bo okazalo sie ze jego brat zapomnial wypakowac kabel z plecaka i nie ma jak je zgrac ;) nastepne to zdjecie przy bunkrze i jedno jak okolo 5-7 czolgów bedzie przejezdzalo przez wioskę ;) z tych z jajem to bedzie czolg na pomoscie tam gdzie juz dalem jedno camera match i jedno przy garazu gdzie widoczne bedzie ze czolg sie tam nie zmiesci ... ;)
Knysha Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 Hehe. Model fajny, nie powiem. Keep workin' ( ja nawet nie mam czasu, zeby Audi robic :((((((( )
kozioo Napisano 22 Październik 2004 Napisano 22 Październik 2004 Żałujesz polygonow:P Te beczki (chyba beczki:P) są strasznie kanciate. Reszta - nawet, nawet ;)
Marcin Napisano 22 Październik 2004 Autor Napisano 22 Październik 2004 cicho :P 127 tys. juz ma :P a beczki poprawie ;) bo jakos tak wyszlo dziwnie ale to sek. roboty ...
polka dot Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 podooba mi sie przez te detale :D nie lubie pisac o dobrych pracach bo nie ma czego zjezdzac :P przynajmniej ja nic zlego nie widze :) pozdrawiam
Predator Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 kome poczekamy na twoje wieksze prace zebysmy mieli co zjezdzac :P jesli tak podchodzisz do pracy ze kazdy projekt trzebe przynajmniej w najmniejszym stopniu skrytykowac to zycze powodzenia i samych idealnych prac :) wiem ze idealu nieda sie uzyskac ale czasami niektorzy z ta krytyka przesadzaja .
Knysha Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 w00t! zajebiscie! mi sie podoba ^^ ( szczegolnie ten pierwszu update z lufa skierowana w ogladajacego ;))
KLICEK Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 a jednak sie zdecydowales na wipa, to fajnie
Marcin Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 ciekawostka ... ;) tak czy inaczej ... i mozecie pisac ... ja nie gryze ;) aha kolor detali bedzie inny ;)
Pionier Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 czyli co, modelowac juz skonczyles?
Gość User190 Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Psiedź jeszcze troszkę nad texturkami :)
Marcin Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 hehe to sa wstepne ;) oczywiscie ze je dopracuje
chveti Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 jak się domyślam deep paint 3d , czyż nie?
Pionier Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 A propo, ten program dziala sam w sobie czy potrzeba mu Cinema4D?
Marcin Napisano 29 Październik 2004 Autor Napisano 29 Październik 2004 to body paint ja zawsze robie tak ze mapuje biekt w maxie i exportuje go z UVW do *.3ds pozniej importuje w bodypaincie i nakladam mape color (w tym przypadku 5000x5000) grezmole ile wlezie a textury automatycznie zapisuja sie do plikow otwieram maxa i poprostu twoze material i otwieram ta mape do kanalu color i wsio ;) mozna jeszczew oczywiscie sobie bumpa odrazu zrobic ... body paint to program oddzielny jak i wtyczka do Cinemy ja uzywam oddzielnego programu ... obsluguje pliki 3ds wiec problemow nie ma zachecam do kozystania z tego softu grunt to odpowiednio zmapowany obiekt ... dobrym czynnikiem jest fakt wspolpracy z PS ... a raczej mozliwosc kozystania z jego pędzli i mozliwosci samych pedzli sa swietne ... kazda funkcje mozna przypisac naterzeniu piórka od tabletu ;) i kamera jest przynajmniej taka jak w maxie a nie jak w deep paincie
uncle Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 niech ktos mi napisze program do automatyzcnego mapowania bo mnie krew zalewa
Marcin Napisano 29 Październik 2004 Autor Napisano 29 Październik 2004 flatten maping w maxie ;) w sumie da sie po tym zrobic mape w body paint ale odradza ... dla mnie mapowanie UVW jest juz przyswajalne
KLICEK Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 niech ktos mi napisze program do automatyzcnego mapowania bo mnie krew zalewa exportnij model do wingsa otworz go zaznacz np. z tylu glowy 1 ciag edgow i klikasz na unfolding i w ciagu 5 sec masz maping glowy kompletny tak samo jest z kazda inna partia ;) polecam
Pionier Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 exportnij model do wingsa otworz go zaznacz np. z tylu glowy 1 ciag edgow i klikasz na unfolding i w ciagu 5 sec masz maping glowy kompletny tak samo jest z kazda inna partia ;) polecam a czolg sie tak da zrobic:)?
KLICEK Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 hmm nie wiem nie probowalem ;) podeslij model to oblukam ;)
Pionier Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 to ja sprawdze 1 jak skoncze modelowac ;). Serdecznosci i sorry za OT :> (daj update)
KLICEK Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Marcinie mam nadzieje ze sie nie obrazisz za ot jezeli tak to usune all. Pionier jezeli zalezy Ci na unfoldingu to na 100 da sie to zastosowac ;) http://www.gorzow.mm.pl/~klicek/automapping.avi prawy przycisk + zapisz element docelowy jako ...
Knysha Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Sciagnalem i sie nie zawiodlem, wrecz przeciwnie. Thnx Klicek :).
Marcin Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 nie ;] ten watek przeszedl w historie i nie chce zeby byl odkopany ;] tak samo pracka .. moze kiedys do niej wroce ... choc watpie ...
Rekomendowane odpowiedzi