Napisano 27 Wrzesień 20168 l Cześć wszystkim! Wchodzę powoli w nową dziedzinę grafiki - rzeźba postaci. Na razie traktuje to jako przygotowanie do większego projektu w przyszłości. Na początek zabrałem się za rzeźbienie likenessów. Prosiłbym o jakąś krytykę, bo ciężko jest na początku wyłapać wszystkie błędy. Dwayne Johnson (moja trzecia głowa, dwie pierwsze, były dla poznania workflow, całość w Zbrushu) Jeszcze rendery ortho: Edytowane 27 Wrzesień 20168 l przez McGavish
Napisano 27 Wrzesień 20168 l McGavish bierze się za ludzi :D Powodzenia i wytrwałości, mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy mogli oglądać modele równie dobre co czołgi ;)
Napisano 27 Wrzesień 20168 l Podobienistwo jest bardzo duze, ale paradosklanie model jest slaby - ale znajac Twoj talent pewnie bedzie duzo lepiej jak troche pocwiczysz :)
Napisano 27 Wrzesień 20168 l o stary sztosikowo w porównaniu do tego co mi wysyłałeś wtedy na FB.. to to wygląda w 100% jak rock :D
Napisano 27 Wrzesień 20168 l Autor Dzięki za motywacje! W następnej rzeźbie spróbuję podnieść trochę poprzeczkę i wymodelować wnętrze jamy ustnej. Dzięki temu, będę mógł w szerszym stopniu poćwiczyć oddawanie emocji.
Napisano 27 Wrzesień 20168 l Mysle, ze jak na start to jest duzo lepiej niz statystyczny odsetek uzytkownikow rozpoczynajacych przygode z rzezba. Niestety to za malo zeby cokolwiek powiedziec o Twoim rodzacym sie warsztacie rzezbiarskim. Trzeba dysponowac pewna chocby minimalna iloscia ale wieksza niz 1 obiektow na starcie, by mozna cos bardziej sensownego powiedziec chocby w oparciu o zestawienie tego co zrobiles. Ladnie uchwyciles charakter postaci tak wiec juz mozna mowic o sporych predyspozycjach wyjsciowych do kontynuowania zlozonego zagadnienia jakim jest anatomia czlowieka. Widzac Twoje duze umiejetnosci i zaciecie do pracy w tematach ktore do tej pory podejmowales, jestem dobrej mysli i nie sadze aby czas jaki poswiecisz na nauke nowego byl czasem zmarnowanym. pozdrawiam
Napisano 24 Październik 20168 l jak na jedną z pierwszych główek to uważam że kawał dobrej roboty, jak sam pewnie zauważasz brakuje jej troche ostrości wygląda jakby ktoś zrobił porządną głowę z wosku a potem trochę ją podgrzał więc się lekko rozpusciła tracąc detal) mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi. Tutaj dla porównania całe ciało (czyli głowa też) D.Johnsona robione przez jakiegoś profesjonalistę od postaci https://www.artstation.com/artwork/d4JYw możesz sobie porównać, wrzucam dlatego ze moze na sterylnych renderach bez tekstur łatwiej będzie wyłapać błędy.
Napisano 25 Październik 20168 l elo z tego co oglądam to pierwsze co rzuciło mi się w oczy to uszy, jakoś dziwnie wyglądają , rzęsy wyglądają jak u dziewczyny a te kaptury na 2 zdjęciu - katastrofa ;p a tak po za tym to spoko :) (jak na początki). Powodzenia