graf_zero Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 Witam wszystkich:) po dlugiej przerwie znalazlem w koncu troche czasu zeby zajac sie grafika. Postanowilem sprobowac czegos nowego- no i prosze- moj pierwszy samochod:) Licze na konstruktywna krytyke:) SPosob modelowania: box/spline, ale w nieco innym ujeciu niz dotychczas stosowalem- nawet dosc zaawansowana siatke zdarza mi sie konwertowac na splajny i dodawac potrzebne krawedzie (glownie dlatego ze przy stosowaniu np. slice dostaje zbyt duza ilosc vertexow i zaczyna sie robic malo przejrzyscie). Do boxmodelingu uzywam MeshArmyKnife (gorąco polecam, naprawde przydatne- koniec z mozolnym przewijaniem maxowych paneli:D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 nie no świetnie tylko jakbyś jeszcze jakiegoś renderka pokazał to byłbym rad ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graf_zero Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 zaczalem od boxa, poddzielonego na 5 czesci odpowiadajacych bardzo podstawowemu zarysowi samochodu(maska,przednia szyba, dach,tylna szyba, bagaznik). Nastepnie extrude czecsi odpowiadajacych dachowi i szybom. Stopniowe zageszczanie. Nizej pierwsza uzyskana bryla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graf_zero Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 dalej zageszczam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graf_zero Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 obrys drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graf_zero Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 przedni zderzak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graf_zero Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 troche posuwam sie do przodu.w tzw. miedzyczasie dodalem troche 'szparek' :D, drzwi w koncu wygladaja jak drzwi...:) oddzielone zderzaki, 'garb' na masce, wycieta szyba. No i w koncu mam ta cholerna klamke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 Pachnie tutkiem LionTR'a :) Ciekawa metoda, chociaz np. dla mnie wygodniej jest zacząć od małego plane'a. Co do modelu - popracuj nad gładkością siatki, zderzak jest troche pokrzywiony. edit - nie tylko zderzak ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graf_zero Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 nie przecze- samochod powstaje w oparciu o tego tutka:) swoja droga goraco go polecam:) jakos musze sie nauczyc robic te samochody:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 kiepsko to wyglada... jak z plasteliny jakos, popracuj nad wyprostowaniem siatki to moze bedzie lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 Tjw. Siatka nie rowna - potraktuj ja mlotkiem ;). Moze byc dobrze. BTW. Tutek LionTR'a wymiata ^^ - jak go ogladalem, to mi szczena opadla heh ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 :| jak narazie nie jest to podobne do nissana 300zx ..... duuuużo pracy przed tobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 czeka ciebie teraz duzo (bardzo duzo) poprawek wiec zanim zrobisz cos wiecej lepiej go troche po prostuje bo nie jest za dobrze:D rowki sa za okragle przod strasznie krzywy ale pracuj pracuj::D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 Popracój najpierw nad jedny, a dopiero potem kontynuj modelowanie. Ponieważ jak tak dalej pójdzie to ciebie ten model znudzi a co do tego będzie on niedokładny.Sorry ale musiałem to powiedzieć żebyś go dobrze zrobił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi