Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich:) po dlugiej przerwie znalazlem w koncu troche czasu zeby zajac sie grafika. Postanowilem sprobowac czegos nowego- no i prosze- moj pierwszy samochod:) Licze na konstruktywna krytyke:)

SPosob modelowania: box/spline, ale w nieco innym ujeciu niz dotychczas stosowalem- nawet dosc zaawansowana siatke zdarza mi sie konwertowac na splajny i dodawac potrzebne krawedzie (glownie dlatego ze przy stosowaniu np. slice dostaje zbyt duza ilosc vertexow i zaczyna sie robic malo przejrzyscie). Do boxmodelingu uzywam MeshArmyKnife (gorąco polecam, naprawde przydatne- koniec z mozolnym przewijaniem maxowych paneli:D )

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

zaczalem od boxa, poddzielonego na 5 czesci odpowiadajacych bardzo podstawowemu zarysowi samochodu(maska,przednia szyba, dach,tylna szyba, bagaznik). Nastepnie extrude czecsi odpowiadajacych dachowi i szybom. Stopniowe zageszczanie. Nizej pierwsza uzyskana bryla

Napisano

troche posuwam sie do przodu.w tzw. miedzyczasie dodalem troche 'szparek' :D, drzwi w koncu wygladaja jak drzwi...:) oddzielone zderzaki, 'garb' na masce, wycieta szyba. No i w koncu mam ta cholerna klamke:)

Napisano

Pachnie tutkiem LionTR'a :) Ciekawa metoda, chociaz np. dla mnie wygodniej jest zacząć od małego plane'a.

Co do modelu - popracuj nad gładkością siatki, zderzak jest troche pokrzywiony.

edit - nie tylko zderzak ;)

Napisano

czeka ciebie teraz duzo (bardzo duzo) poprawek wiec zanim zrobisz cos wiecej lepiej go troche po prostuje bo nie jest za dobrze:D rowki sa za okragle przod strasznie krzywy ale pracuj pracuj::D:D

pozdro

Napisano

Popracój najpierw nad jedny, a dopiero potem kontynuj modelowanie. Ponieważ jak tak dalej pójdzie to ciebie ten model znudzi a co do tego będzie on niedokładny.Sorry ale musiałem to powiedzieć żebyś go dobrze zrobił :D