Napisano 16 Październik 20168 l Czy platforma oparta na AMD + NVidia Quadro 2000 sprawdza się w pracy z 3DS Max 2012 ? Gdzieś czytałem, że procesory AMD mają problemy z obliczeniami zmiennoprzecinkowymi.
Napisano 16 Październik 20168 l Wiele lat pracowałem na prockach od AMD na 3ds i przepraszam nie zauważałem mankamentów tych konstrukcji, odrobinę słabiej radziły sobie z symulacjami to prawda jak się miało obok stojący komputer z intelem to człowiek zauważał różnice ale nie były to różnice rażące typu na jednym godzina na drugim 5 minut. Bardziej w tym zestawie nie widzę tej grafiki która nie jest szczytem szczęśliwości do pracy z viewportami maxa
Napisano 20 Listopad 20168 l @Nornik Zależy co chcesz robić w maxie. Ja w pracy mam właśnie zamontowaną Quadro 2000 i w viewportach przy wizualizacjach architektonicznych jest w miarę wystarczająca. Wiadomo, że wolałbym jakiegoś GTX-a ze średniej/wysokiej półki, ale jak będziesz wyłączał globalnie tekstury w viewporcie, czasami można się zdziwić jak duże sceny może to udźwignąć :) Co do AMD niestety nie mogę się wypowiedzieć, bo nie pamiętam, kiedy miałem styczność z czymś innym niż Intel. Pozdrawiam!
Napisano 20 Listopad 20168 l @Nornik: kolego teraźniejsze AMD nie błyszczą niczym szczegónym na tle intela, ale poczekaj sobie do początku roku 17 i Twoje zdanie na temat AMD może ulec radykalnej zmianie (jak zapewne wielu osób tutaj). ZEN.
Napisano 23 Listopad 20168 l @Pawlito wraz z nadejściem procesorów ZEN AMD ma zacząć konkurować głównie wydajnością, a nie ceną. Zobaczymy co wyjdzie, sam czekam ze złożeniem platformy, ale na fajerwerki w stylu 3000 pln za 8 rdzeni nie ma co liczyć niestety :/
Napisano 23 Listopad 20168 l ale na fajerwerki w stylu 3000 pln za 8 rdzeni nie ma co liczyć niestety :/ No nie wiem - na razie nie ma potwierdzonych informacji ale tutaj mowia o $300 za 8 rdzeni (na koncu artykulu) wiec moze jednak. http://techreport.com/news/30987/rumor-zen-release-date-clock-speeds-and-pricing-revealed