Nornik Napisano 16 Październik 2016 Napisano 16 Październik 2016 Czy platforma oparta na AMD + NVidia Quadro 2000 sprawdza się w pracy z 3DS Max 2012 ? Gdzieś czytałem, że procesory AMD mają problemy z obliczeniami zmiennoprzecinkowymi.
skalpel3d Napisano 16 Październik 2016 Napisano 16 Październik 2016 Wiele lat pracowałem na prockach od AMD na 3ds i przepraszam nie zauważałem mankamentów tych konstrukcji, odrobinę słabiej radziły sobie z symulacjami to prawda jak się miało obok stojący komputer z intelem to człowiek zauważał różnice ale nie były to różnice rażące typu na jednym godzina na drugim 5 minut. Bardziej w tym zestawie nie widzę tej grafiki która nie jest szczytem szczęśliwości do pracy z viewportami maxa
blazejbobek Napisano 20 Listopad 2016 Napisano 20 Listopad 2016 @Nornik Zależy co chcesz robić w maxie. Ja w pracy mam właśnie zamontowaną Quadro 2000 i w viewportach przy wizualizacjach architektonicznych jest w miarę wystarczająca. Wiadomo, że wolałbym jakiegoś GTX-a ze średniej/wysokiej półki, ale jak będziesz wyłączał globalnie tekstury w viewporcie, czasami można się zdziwić jak duże sceny może to udźwignąć :) Co do AMD niestety nie mogę się wypowiedzieć, bo nie pamiętam, kiedy miałem styczność z czymś innym niż Intel. Pozdrawiam!
Pawlito Napisano 20 Listopad 2016 Napisano 20 Listopad 2016 @Nornik: kolego teraźniejsze AMD nie błyszczą niczym szczegónym na tle intela, ale poczekaj sobie do początku roku 17 i Twoje zdanie na temat AMD może ulec radykalnej zmianie (jak zapewne wielu osób tutaj). ZEN.
Pleszer Napisano 21 Listopad 2016 Napisano 21 Listopad 2016 Mam do sprzedania NVidia Quadro k2000 za pół ceny
1pudel Napisano 23 Listopad 2016 Napisano 23 Listopad 2016 @Pawlito wraz z nadejściem procesorów ZEN AMD ma zacząć konkurować głównie wydajnością, a nie ceną. Zobaczymy co wyjdzie, sam czekam ze złożeniem platformy, ale na fajerwerki w stylu 3000 pln za 8 rdzeni nie ma co liczyć niestety :/
Nezumi Napisano 23 Listopad 2016 Napisano 23 Listopad 2016 ale na fajerwerki w stylu 3000 pln za 8 rdzeni nie ma co liczyć niestety :/ No nie wiem - na razie nie ma potwierdzonych informacji ale tutaj mowia o $300 za 8 rdzeni (na koncu artykulu) wiec moze jednak. http://techreport.com/news/30987/rumor-zen-release-date-clock-speeds-and-pricing-revealed
Rekomendowane odpowiedzi