Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 104
  • Wyświetleń 10,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ladnie chociaz zmienilbym ta texturke na tarczy na jakis bump z okregami zeby imitowala rysy i bedzie lepiej bo takto jesst sztucznie:) pozdro

Napisano

sCeleTon no skoro tarcza jest nowa to nie ma rys , a jak stara to i rysy i rdza , piasta chyba nie ma zwykle takiego chromu, ale co ja sie czepiam ;D

Napisano
  • Autor

skonczona felga ;) to pierwszy obiekt tego typu jaki zrobilem w swojej karierze wiec nie dziwcie sie jej jakosci ;) komentujcie bo brakuje mi obiektywnej opinii. jutro tylko zrobie opone i wracam do modelowania karoserii (chcialem na chwile odskoczyc) ;)

pozdrawiam

Napisano

Kome to jest twoja pierwsza felga ? Az boje sie pomyslec jak bedziesz robil setna :). Imo r0xuje :). Pozdro.

Napisano

felga bardzo fajne, ale wydaje mi sie, że zaciski na tarczy powinny być z drugiej strony, moge sie mylić

Napisano

"felga bardzo fajne, ale wydaje mi sie, że zaciski na tarczy powinny być z drugiej strony, moge sie mylić"

nie ma reguł ;) , może byc gdzie chcesz

Napisano

"felga bardzo fajne, ale wydaje mi sie, że zaciski na tarczy powinny być z drugiej strony, moge sie mylić"

zalezy czy to lewe czy prawe kolo ;p

Napisano

no racja. rano musiałem być strasznie zaspany ;P jakoś mi to nienaturalnie wyglądało, mój błąd

Napisano
  • Autor

opona skonczona :D wzorowalem sie troche na Dunlopie SP Sport Maxx

zaraz jakis render zrobie ;)

Napisano
  • Autor

przesuwam sie ku tylkowi, wstepny render. musze poprawic drzwi bo zalamanie nie konczy sie tam gdzie powinno ;(

pozdrawiam i blagam o jakas opinie ;)

Napisano

no powiem tak elementy podwozia fajniutkie ale tak nadwozie. ten kancik na boku nadwozie leci od przodu az po sam tylek. i ta gorna częsc boku na calej dlugosci ma doslownie ten sam profil i wznios choc niewiem czy rozumiesz a jak potrzebujesz dobre zdjecia to masz tu stronke dla mediów.fadniutkie i duze zdjecia :).http://media.mazda.ch/main/indexD.htm

ps. jedno co fajne w RX8 to silnik W(V)ankla :D

__edit__

wlasnie Felix-a Wankel-a

skizze-01.jpg

10-renesis-02.jpg

Fajne :D:D:D

Napisano

tak nadaje mu charakter jako pierwszy z czyms takim pod maską :D

Napisano
  • Autor

bzyku wlasnie ten blad z zalamaniem musze naprawic ;) a co do silnika... no co wy chlopaki to moja pierwsza powazna fura a wy mnie odrazu na taka gleboka wode?? ;)

Napisano

hihihi :) nie to nie tak ja poprostu mysle mazda a mazda to sie = Wankel :) ja poprostu niewiem dlaczego moze dlatego ze to jedyna corporacja ktora rozwija ten projekt :D

Napisano
  • Autor

i to w sposob godny podziwu ;) przeciez rx-y wcale nie odbiegaja osiagami i spalaniem od innych aut tej klasy ;) nareszcie weekend - teraz jeszcze tylko 7 godzin w skzkole i potem 3 dni modelowania ;D

edit:

widac japonce zaczynaja samochody od wnetrza :D

Napisano

RX-8 = Rottary Experiment nr 8

silnik rotacyjny, otrzymuje podobna moc z mniejszej pojemnosci i ma problemy ze smarowanie :P ROB SILNIK :P

Napisano

Silnik Wankla również chcarakteryzuje się nierównomiernym ścieraniem tłoka przez co ma mniejszą żywotność od zwykłych silników.

Napisano

S P O N G E B O B Good work ! 16 latek sobie liczysz i juz taki kowal z ciebie :) Niezle podoba mi sie modelik , no i koleczka niczego sobie ! Dawaj updaty !!

Napisano

Jak go skonczysz to mozesz model wyslać projektantom nsf7-8:]. Ale ten przud to mi sie wudaje ze jak dodasz koła to on nim zaryje.

Napisano
S P O N G E B O B Good work ! 16 latek sobie liczysz i juz taki kowal z ciebie :) .... !!

Tu raczej wiek niegra roli :) tylko opanowaine podstawowych narzedzi i umiejetność ich wykorzystania :] znam osoby duzo mlodsze ktore robia rzeczy o ktorych fizjologom i psycholoszkom sie nie snily ani nie marzyly :P

i taki samochod zrobilyby w ciagu gora 4 dni z super detalicznym odwzorowaniem. :)

Kome

Napisano
  • Autor

dzieki ;)

poczekacie troche na updejt, wole od niej odpoczac i potem robic z zapalem niz na silec cos grzebac i spieprzyc robote. macie cos zeby nie bylo ze o niej zapomnialem. probne rendery, mnustwo bugow ale nie moglem sie powstrzymac ;)

Napisano

odbicie hdri po linii bocznej troszke zygzakiem idzie od polowy tylnych drzwi do tylu

Napisano

MATKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stary wymiatasz , pełen szacunek.....normalnie boskośc....

Napisano

ehh hindusxxx do boskoci to jeszcze duzo brakuje no i czy kiedykolwiek ktos ja ustanowil :)

Napisano

zależy jakim pojęciem zdeterminujesz "boskośc" :D nie normalka widze niedoróbki np przy łączeniu zderzaka tylnego z bokiem karoseri koło lampy ale wiem że to będzie poprawione i dlatego już teraz tak oceniam tą prace :P

Napisano
  • Autor

z przykroscia stwierdzam ze projekt zostaje zatrzymany z przyczyn ode mnie nie zaleznych... tzw. ZLOSLIWOSC RZECZY MARTWYCH..

to samo co z ostatnim pokojem.. po awarii dysku trafilo mi wszystkie pliki nie pomoglo nawet to ze zapisywalem mazdke w 10 roznych plikach..

dziekuje wsyzstkim za towarzyszenie mi przy tym projekcie

pozdrawiam

kome

Napisano

wspolczuje ci chlopie :/ jesli masz takie problemy to nagrywaj sobie wszystkie projekty na cdrw albo gdzies lokuj w necie na servie :) no nic wielka szkoda ze projekt nie doczeka sie swojego finalu :/

Napisano

whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.............................?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? składamy kondolencje......

Napisano

eh jak nieskonczysz w 1 dzien to nigdy nie skonczysz z takiego zalozenia wychodze ^^

szkoda projektu, ale nie mogles jakichs backupow robic or smth ? :| na cd.

W sumie wiem jak to jest stracic hdd wiec :

[']

Napisano

[*][*]

oj kome kome, znam tu conajmniej jeszcze jedną osobę na forum, która gubi ciągle dane z dysku ;] raźniej będzie ci mam nadzieję teraz :D

edit:

wciąłeś mi się Klicek :/ :D

Napisano
  • Autor

jak moglem to przewidziec... -> NIE KUPUJCIE SAMSUNGOW

teraz mam nowy hdd to nic juz sie nie bedzie dzialo

Salvator -> jakis podtekst? ze niby nie chce mi sie konczyc i sciemniam?

Napisano

powie mi ktos jak uzyskac taki efekt jak na renderze attachment.php?attachmentid=5106&stc=1 ?? tzn shaderka mam ale takiego efektu przy zadnych ustawieniach niemoge uzyskac...

Napisano
jak moglem to przewidziec... -> NIE KUPUJCIE SAMSUNGOW

Ojj swieta prawda ;|. Polecam Western Digital ;P, bo imo Samsungi to kupa zoltego shit'u hehe ;)

Napisano

jesli pliki ci sie skasowaly to polecam program EasyRecovery 6 dzis moja dziewczyna skasowala sobie pliki z roboty , programik wszystko odzyskal cudenko polecam :) na bank ci odzyska pliki chyba ze dysk padl . :/