sCeleTon Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 ladnie chociaz zmienilbym ta texturke na tarczy na jakis bump z okregami zeby imitowala rysy i bedzie lepiej bo takto jesst sztucznie:) pozdro
illy Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 sCeleTon no skoro tarcza jest nowa to nie ma rys , a jak stara to i rysy i rdza , piasta chyba nie ma zwykle takiego chromu, ale co ja sie czepiam ;D
polka dot Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 skonczona felga ;) to pierwszy obiekt tego typu jaki zrobilem w swojej karierze wiec nie dziwcie sie jej jakosci ;) komentujcie bo brakuje mi obiektywnej opinii. jutro tylko zrobie opone i wracam do modelowania karoserii (chcialem na chwile odskoczyc) ;) pozdrawiam
slayer2004 Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 Jak dla mnie, smakowicie się to zapowiada ;)
Knysha Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 Kome to jest twoja pierwsza felga ? Az boje sie pomyslec jak bedziesz robil setna :). Imo r0xuje :). Pozdro.
chudy Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 felga bardzo fajne, ale wydaje mi sie, że zaciski na tarczy powinny być z drugiej strony, moge sie mylić
ReflectVision Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 "felga bardzo fajne, ale wydaje mi sie, że zaciski na tarczy powinny być z drugiej strony, moge sie mylić" nie ma reguł ;) , może byc gdzie chcesz
illy Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 "felga bardzo fajne, ale wydaje mi sie, że zaciski na tarczy powinny być z drugiej strony, moge sie mylić" zalezy czy to lewe czy prawe kolo ;p
chudy Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 no racja. rano musiałem być strasznie zaspany ;P jakoś mi to nienaturalnie wyglądało, mój błąd
slim_sandman Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 masz buga, w prawym gornym rogu otworu na swiatlo :-) (oglądałem pierwszą strone :-p)
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 poczytaj posty pisalem ze to juz jest zrobione
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 opona skonczona :D wzorowalem sie troche na Dunlopie SP Sport Maxx zaraz jakis render zrobie ;)
spike Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 AA włącz chyba że to kompresja jpega a oponka fajna
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 to byl tylko screen z vievporta ;) a nie render ;)
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 no i skonczone :) biore sie spowrotem za karoserie
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 przesuwam sie ku tylkowi, wstepny render. musze poprawic drzwi bo zalamanie nie konczy sie tam gdzie powinno ;( pozdrawiam i blagam o jakas opinie ;)
Bzyku Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 no powiem tak elementy podwozia fajniutkie ale tak nadwozie. ten kancik na boku nadwozie leci od przodu az po sam tylek. i ta gorna częsc boku na calej dlugosci ma doslownie ten sam profil i wznios choc niewiem czy rozumiesz a jak potrzebujesz dobre zdjecia to masz tu stronke dla mediów.fadniutkie i duze zdjecia :).http://media.mazda.ch/main/indexD.htm ps. jedno co fajne w RX8 to silnik W(V)ankla :D __edit__ wlasnie Felix-a Wankel-a Fajne :D:D:D
kozioo Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 No własnie - musisz wymodelowac silnik - to on tworzy to auto ;)
Bzyku Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 tak nadaje mu charakter jako pierwszy z czyms takim pod maską :D
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 bzyku wlasnie ten blad z zalamaniem musze naprawic ;) a co do silnika... no co wy chlopaki to moja pierwsza powazna fura a wy mnie odrazu na taka gleboka wode?? ;)
Bzyku Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 hihihi :) nie to nie tak ja poprostu mysle mazda a mazda to sie = Wankel :) ja poprostu niewiem dlaczego moze dlatego ze to jedyna corporacja ktora rozwija ten projekt :D
polka dot Napisano 19 Listopad 2004 Autor Napisano 19 Listopad 2004 i to w sposob godny podziwu ;) przeciez rx-y wcale nie odbiegaja osiagami i spalaniem od innych aut tej klasy ;) nareszcie weekend - teraz jeszcze tylko 7 godzin w skzkole i potem 3 dni modelowania ;D edit: widac japonce zaczynaja samochody od wnetrza :D
illy Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 RX-8 = Rottary Experiment nr 8 silnik rotacyjny, otrzymuje podobna moc z mniejszej pojemnosci i ma problemy ze smarowanie :P ROB SILNIK :P
Knysha Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 Hehehe... No to Kome czekamy na pierwsze rendery silnika ... ;)
Eyescream Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 Silnik Wankla również chcarakteryzuje się nierównomiernym ścieraniem tłoka przez co ma mniejszą żywotność od zwykłych silników.
BigBird Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 S P O N G E B O B Good work ! 16 latek sobie liczysz i juz taki kowal z ciebie :) Niezle podoba mi sie modelik , no i koleczka niczego sobie ! Dawaj updaty !!
Dracools Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Jak go skonczysz to mozesz model wyslać projektantom nsf7-8:]. Ale ten przud to mi sie wudaje ze jak dodasz koła to on nim zaryje.
Predator Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 S P O N G E B O B Good work ! 16 latek sobie liczysz i juz taki kowal z ciebie :) .... !! Tu raczej wiek niegra roli :) tylko opanowaine podstawowych narzedzi i umiejetność ich wykorzystania :] znam osoby duzo mlodsze ktore robia rzeczy o ktorych fizjologom i psycholoszkom sie nie snily ani nie marzyly :P i taki samochod zrobilyby w ciagu gora 4 dni z super detalicznym odwzorowaniem. :) Kome
polka dot Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 dzieki ;) poczekacie troche na updejt, wole od niej odpoczac i potem robic z zapalem niz na silec cos grzebac i spieprzyc robote. macie cos zeby nie bylo ze o niej zapomnialem. probne rendery, mnustwo bugow ale nie moglem sie powstrzymac ;)
polka dot Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 no i jeszcze jeden, troche poprawiony
illy Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 odbicie hdri po linii bocznej troszke zygzakiem idzie od polowy tylnych drzwi do tylu
kubi Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 ja bym troche popracował nad tą boczną listwą
Hindus Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 MATKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stary wymiatasz , pełen szacunek.....normalnie boskośc....
Predator Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 ehh hindusxxx do boskoci to jeszcze duzo brakuje no i czy kiedykolwiek ktos ja ustanowil :)
Hindus Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 zależy jakim pojęciem zdeterminujesz "boskośc" :D nie normalka widze niedoróbki np przy łączeniu zderzaka tylnego z bokiem karoseri koło lampy ale wiem że to będzie poprawione i dlatego już teraz tak oceniam tą prace :P
polka dot Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 z przykroscia stwierdzam ze projekt zostaje zatrzymany z przyczyn ode mnie nie zaleznych... tzw. ZLOSLIWOSC RZECZY MARTWYCH.. to samo co z ostatnim pokojem.. po awarii dysku trafilo mi wszystkie pliki nie pomoglo nawet to ze zapisywalem mazdke w 10 roznych plikach.. dziekuje wsyzstkim za towarzyszenie mi przy tym projekcie pozdrawiam kome
Predator Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 wspolczuje ci chlopie :/ jesli masz takie problemy to nagrywaj sobie wszystkie projekty na cdrw albo gdzies lokuj w necie na servie :) no nic wielka szkoda ze projekt nie doczeka sie swojego finalu :/
Hindus Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.............................?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? składamy kondolencje......
KLICEK Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 eh jak nieskonczysz w 1 dzien to nigdy nie skonczysz z takiego zalozenia wychodze ^^ szkoda projektu, ale nie mogles jakichs backupow robic or smth ? :| na cd. W sumie wiem jak to jest stracic hdd wiec : [']
Salvator Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 [*][*] oj kome kome, znam tu conajmniej jeszcze jedną osobę na forum, która gubi ciągle dane z dysku ;] raźniej będzie ci mam nadzieję teraz :D edit: wciąłeś mi się Klicek :/ :D
polka dot Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 jak moglem to przewidziec... -> NIE KUPUJCIE SAMSUNGOW teraz mam nowy hdd to nic juz sie nie bedzie dzialo Salvator -> jakis podtekst? ze niby nie chce mi sie konczyc i sciemniam?
Hindus Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 powie mi ktos jak uzyskac taki efekt jak na renderze ?? tzn shaderka mam ale takiego efektu przy zadnych ustawieniach niemoge uzyskac...
Knysha Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 jak moglem to przewidziec... -> NIE KUPUJCIE SAMSUNGOW Ojj swieta prawda ;|. Polecam Western Digital ;P, bo imo Samsungi to kupa zoltego shit'u hehe ;)
Predator Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 jesli pliki ci sie skasowaly to polecam program EasyRecovery 6 dzis moja dziewczyna skasowala sobie pliki z roboty , programik wszystko odzyskal cudenko polecam :) na bank ci odzyska pliki chyba ze dysk padl . :/
Rekomendowane odpowiedzi